2018. augusztus 22., szerda

Hírek limonádé mellé

Néha hetek telnek el úgy, mintha a könyvbizniszben nem történne semmi említésre méltó, máskor pedig pár szempillantás alatt lesz tele az internet új és érdekes könyvmegjelenésekkel, könyves infókkal. Összegyűjtöttem ezekből megint egy adag böngészni valót. :)

Forrás.

Könyvek

Először is, amitől majd' kiguvadt a szemem pár nappal ezelőtt: A százéves ember...-nek folytatása érkezik az Athenaeumnál! Jonas Jonasson bizony kerekít még egy sztorit a mi Alan Karlssonunk köré. A százegy éves ember, aki azon gondolkodott, hogy túl sokat gondolkodik varhatóan 2018. október 26-án jelenik meg. Kicsit tartok tőle, hogy halovány bőrlehúzás lesz, de mivel annyira szerettem az első részt, képtelen volnék nem Alannel tartani most is. :) 

Fülszöveg: "Mi jöhet még Allan Karlsson életében? A jó öreg százévesnek, bizony, maradt néhány kaland a tarsolyában.

Az egész egy hőlégballonos túrával és három üveg pezsgővel kezdődött. Allan és Julius a csodálatos látványért szálltak fel az égbe, de a kaland, szerencsétlenségükre, egy kényszerleszállással végződött – a tengeren. Naná, hogy az őket kimentő észak-koreai hajó kapitánya éppen hasadóanyagot csempészett haza Kim Dzsongunnak! 
Balesetükkel egy súlyos diplomáciai válság kellős közepébe csöppennek, az események sora pedig a világ vezetőinek társaságába sodorja hőseinket, itt van mindenki, aki számít, a svéd külügyminisztertől Angela Merkelen át egészen Trumpig. A kalamajka adott – ezt kell ép bőrrel megúsznia az immár százegy éves embernek.

Jonas Jonasson az európai szórakoztató irodalom legviccesebb szerzője, aki ezzel a fergetegesen eszement történettel azt is bizonyítja, hogy ritkán ugyan, de a folytatás még az első részt is képes felülmúlni."

Bár Carrigerről már letettem a legutóbbi csalódás után, a Napernyő Protektorátus azért mindig szeretni fogom tőle, és most mutatom, hogy annak első kötetéből, a Soulless-ből illusztrált kiadás érkezik! (ez nem ugyanaz, mint a belőle készült manga!) Várható megjelenés: 2018. szeptember 18. 
Szerintem hirtelen úgy néz ki elsőre, mint egy bélyeg. :)


November 5-én jelenik meg a 21. század Kiadónál egy rendkívül szép és érdekes regény, Imogen Hermes Gowartól A hableány és Mrs. Hancock. Vonz magához ez a kötet, valahogy úgy, mint ahogy Az essexi kígyó vonzott. Biztosan olvasni fogom. :) 

Szintúgy 21. század Kiadós megjelenés lesz egy újabb Naomi Alderman könyv, az Engedetlenség, ami bár engem A hatalomban való csalódás miatt nem érdekel, azért idebiggyesztem, szép kivitelezés lett, és illik az előzőhöz is. :) Várható megjelenés: 2018. október 4.




Visszatértek a POKET könyvek is, és bár a 6. cím nem volt érdekes számomra (Virginia Woolf: Orlando), a 7. annál inkább! :) Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül című műve is bekerül mától (tegnap estétől) az automatákba. :) 

Természetesen van még jó pár közelgő megjelenés, ami érdekel, de ezekről már írtam az előző hírverős posztban. ;) (Az evertoni órásmester, Védtelen halandók, Lethal White)

Filmek

Pont nemrég volt téma újra Az időutazó felesége a Könyvbárban megevett menü kapcsán, és nem sokkal rá jött egy filmes hír is: lehetséges, hogy 10+ évvel a mozifilm után HBO-s tévésorozat készül a könyvből. Az adaptációt Steve Moffat készíti, akinek a neve pl. a remek Sherlock sorozathoz köthető. 
Steve Moffat. Forrás.


Merchandise

Egy kis HP-content is van megint (mint mindig) ;) néhány apróság formájában amik persze mind pénzköltésre buzdítanak... A Sinsayben kaphatóak most Harry Potteres cuccok: pulóverek-pólók-sapkák és egyéb kiegészítők, egészen normális árakon. Ha érdekel valakit, uzsgyi a bolt, vagy a webáruház! De aki csak a Tescoig megy el, az is találhat magának szép színekben pompázó HP-s pizsit. ;) Ennél kevésbé normális áron elő lehet rendelni egy rendkívül részletgazdag és hatalmas Lego szettet a Roxfort kastélyról. Biztosan szuper lehet összerakni! :) 
>Itt< pedig határidőnaplóhoz hasonló, a házak címereivel, jellegzetességeivel ellátott nagyon igényes "életrendezőket" lehet rendelni, egy magyar lánytól.  

Forrás.

Program

Véletlenül vettem észre egy plakáton, hogy Agatha Christie Fesztivál lesz 2018. szeptember 15-16-án a MOM Kulturális Központban rengeteg programmal, köztük tradícionális teadélutánnal, filmvetítésekkel, alkotóműhellyel, garden partyval, és beszélgetéssel az Agatha Christie filmek magyar hangjaival, . :) Remek ötlet az egész! A fesztivál​ fővédnöke pedig nem más, mint a rendkívül szimpatikus Iain Lindsay brit nagykövet. ;) 



Ti miket vártok mostanában? 

9 megjegyzés:

  1. Hú mennyi minden! A 101 éves embert, a két 21. Százados megjelenést én is nagyon várom, ill. Az időutazós sorozatot is.
    Az új POKET-ről most értesültem a Fb oldalukon, örülök hogy ismét bővült a kínálat! :)
    A Hp-s cuccok is jók, szemeztem is néhány ruhával, de végül győzött a spórolós énem - nemrég vettem új pizsit nem kell még egy :D
    Az Életrendezős cuccoknak meg külön örülök, hogy megemlítetted, csoporttársam volt a készítőjük, és lesz ősszel is egy közös programunk a könyvtárban :D
    AC feszt??? És pont 16-án? Hmmmm, Kahlo kiállítás majd AC feszt? :D :D Menni kéne!

    VálaszTörlés
  2. Soman Chainanitól a Miheztartási kézikönyvet magyarul, Backman új novelláskötetét is bejelentette az Animus az illusztrált Legendás állatokkal együtt. És jön majd a felnőtt verziós Mágiatörténeti könyv is. Még nagyon várom a Stephen King, Owen King párostól a Csipkerózsikákat, ami karácsony előtt érkezik. A Kult könyvek sorozatba a fentieken kívül még több könyv is jön, engem a Drága kis szívem, és a hableányos érdekel.

    VálaszTörlés
  3. Dóri, igen, ez most jó sok minden várnivaló megint! :D
    Én is örülök a POKET bővülésnek, erre a címre lehet, hogy be is fizetek. ;)
    Nekem feltétlen szükségem volt egy új pizsire, és akkor már legyen HP-s. ;) Imádom! Csak legyen egy picikét hűvösebb hozzá.
    Nahát, nem tudtam, hogy ismered az életrendezőket gyártó lányt! Tök jó! :) Üdvözlöm, szuper, amit kreált, érdemes reklámozni. ;)
    AC feszt bizony! Hát mondjuk nem tudom mire lesz még jegy/lehetőség... :)

    Bubu: A Miheztartási kézikönyv nagyon szépséges lett és részletgazdag. :) Az illusztrált legendás nekem megvan angolul, Backmanról pedig most kicsit leálltam inkább, a legutóbbi csalódásom után. Majd megvárom róla a véleményeteket. :)
    Nahát, a Drága kis szívemmel még nem is találkoztam, utánanézek. :) A hableányosra azt hiszem elég sokan vevők leszünk. ;)

    VálaszTörlés
  4. Én Jack Campbelltől a Merészt. Csak nem jön...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ismertem, de utánanéztem, és tényleg nagyon régóta ígérik már... Vajon kiadják egyáltalán? :O

      Törlés
    2. Jelenleg még hitegetik az olvasókat...Most éppen a "nyári szabadságolások miatt nem született döntés" strófával a "Mellébeszélés" c. költeményből. Aztán majd jön a következő strófa, a "most nem foglalkozunk vele, mert a karácsonyra megjelenő könyveinkkel vagyunk elfoglalva". Ez egy igen felkapott vers mostanában. Biztos vagyok benne, hogy Te is egész versszakokat tudsz belőle idézni. :(

      Törlés
    3. Óóó, igazán sajnálom. :((

      Törlés
  5. Holnap megyek a metró felé, remélem, hogy lesz a POKET automatában az új könyvből is :) A hableányos könyv KELL kategória, a többi nem igazán az én kategóriám, pedig a Száz éves ember első része megvan évek óta, mert megnyertem, de nem olvastam még. Amúgy pont most nézegetem, hogy van egy-két könyv, amire szemet vetettem. Érik nálam is egy őszi újdonságok poszt már. Lehet össze is rakom még a héten!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nikkincs már megvette! :) Nagyon jól mutat. A hableányos úgy látom tényleg elég számottevő érdeklődésre tarthat számot bloggerkörökben. ;) A Százéves pedig tényleg jó könyv, igazán humoros és nagyon izgalmas kirándulás, végig a 20. századon. :)
      Várom a te posztod is! :)

      Törlés