2018. július 19., csütörtök

Újdonságok és hírmorzsák gyűjteménye

Forrás.

Egy ideje már aszalom ezt a posztvázlatot a piszkozataim között, de valahogy nem akaródzott elég tartalomnak összegyűlnie hozzá, hogy valóban jogosan viselje a címbe tett "gyűjtemény" nevet. ;) Mintha kicsit lassan éledezett volna minden az esőáztatta Könyvhét után, kevesebb megjelenésről csordogált infó, és annyira nagy vágyakozást nem is ébresztettek bennem a belengetett újdonságok. Azóta viszont változott a helyzet, és most lassan minden napra jut valami. Lássuk, mikre vetettem szemet, milyen apróhírek örvendeztettek meg mostanában:



Az első ez a csodálatosan megnyerő új Simenon-kötet az Agavétól, Az evertoni órásmester. Nem a Maigret felügyelős történetek sorát gyarapítja, hanem egy roman dur a szerzőtől. Természetesen bármilyen más címmel és borítóval egy fix beszerzés lenne, de így még jobban csorog tőle a nyálam, annyira harmonikus és visszafogottan szép lett. :) Alig várom, hogy a kezembe foghassam. Megjelenik: 2018. augusztus 16-án. >előrendelés<


Fülszöveg: "Dave Galloway egy óra- és ékszerüzlet tulajdonosa Evertonban, egy amerikai kisvárosban. Életében központi szerepet játszik kamasz fia, akit egyedül nevel, mivel a fiú anyja évekkel ezelőtt otthagyta őket. Boltja és lakása ugyanabban a házban vannak, munkája pontos napirend szerint zajlik. Egy napon azonban a fiú egy közelben lakó lánnyal együtt olyan ügybe bonyolódik, ami szembeállítja őt apjával és egész addigi környezetével. Galloway egyetlen barátja, Musak segítségével próbálja felderíteni az ügy szálait. Ahogy megkísérli visszanyerni fia bizalmát, lassan ráébred, mi az a közös, több generációt jellemző vonás, ami a család minden férfi tagjának életét alakította."

Szintén az Agavétól érkezett pár napja a hír: szeptemberben megjelenik a Themis-akták befejező része Védtelen halandók címmel, és egy páratlanul jó, a sorozat eddigi köteteihez is nagyon illő borítóval. Nagyon várom, hogyan ér véget a történet!
Megjelenik: 2018. szeptember 13.
Posztok az előző kötetekről: Alvó óriások, Ébredő istenek

Fülszöveg: (SPOILERes lehet azoknak, akik nem olvasták az előzményeket!) "Eddig ​arra számítottunk, hogy csakis kívülről érkezhet az emberiséget fenyegető legnagyobb veszedelem.
Tévedtünk.
Rose Franklint, a zseniális tudóst egész felnőtt életében az hajtotta, hogy megtalálja a magyarázatot a rejtélyre – egy gigantikus, eltemetett fém kézre –, amelybe gyerekként botlott, pontosabban zuhant bele véletlenül a dél-dakotai Deadwood közelében.
A felfedezés az egész bolygón tapasztalható, mindent feldúló változások láncreakcióját indította be.
Rose és a Földvédelmi csapatok mindent megmozgattak, hogy mielőbbb kiismerjék a misztikus technológiát, csakhogy váratlanul óriásrobotok szállták meg a Föld legnépesebb városait, s gyilkolták milliójával a lakosságot. Bár Rose és az emberei végül gátat vetettek a mészárlásnak, elhárították a támadást, diadaluknak sokáig nem örülhettek. Ismeretlen támadóink visszavonultak, elhagyták a megrokkant bolygót… ám a tudóst és segítő kis csapatát magukkal vitték.
Most, miután közel tíz évig éltek abban a másik világban, Rose-ék hazatérnek… csakhogy egy újabb pusztító háború közepébe csöppennek, amely ezúttal az emberek között dúl. Úgy tűnik, a földönkívüli lények éppen azért hagyták hátra a Földön robotóriásaikat, hogy az emberiség önmagát semmisítse meg velük.
Rose eltökélten keresi a megoldást, bármi legyen is az ára. Vajon ő lesz az utolsó gyalog az ítéletnapi végjátékban, amelyet senki sem nyerhet meg?"

Ahogy közeledik a premier, végre megérkezett a borító is a második Fantastic Beasts film forgatókönyvéhez, amit ismét csudaszép köntösbe bújtattak a rajongók számára. A The Crimes of Grindelwald 2018. november 16-án jelenik meg.



Két kis aranyos Potteres adalékhírem is van, aminek gyerekként még ennél is jobban örültem volna: új Harry Potteres legófigurákat és Barbie-babákat dobnak piacra. Nekem mindkét játék nagy mániám volt annak idején, és a Lego minifigurákból bevallom, most is szívesen birtokolnék párat. Tetszenek a kis kiegészítőik is, Dumbledore-nál a merengő, Jacob Kowalskinál a bőrönd (mert a Legendás állatok szereplői is köztük vannak ám!), Hermione mellett pedig Csámpás. :) Harryből láthatatlanná tevő köpenyes verzió is van. ;)
A Barbie-babák is elég kidolgozottak, szépek lettek szerintem. A Potter-generáció jól bevásárolhat a gyerekeinek! :D

Forrás.


Forrás.

Végre valahára megtudtuk azt is a múlt héten, hogy mikor jelenik meg a negyedik Cormoran Strike kötet, a Lethal White. A megjelenés 2018. szeptember 18., az eddigiekhez képest vaskosabb könyvet kapunk, 656 oldal lesz (korábbiak: 449,445,487, persze kiadásonként eltérő lehet picit, de nagyságrendileg látszik, hogy ez vastagabb lesz, ó yes!). Íme a keményborítású verzió borítója és a fülszöveg: "When ​Billy, a troubled young man, comes to private eye Cormoran Strike’s office to ask for his help investigating a crime he thinks he witnessed as a child, Strike is left deeply unsettled. While Billy is obviously mentally distressed, and cannot remember many concrete details, there is something sincere about him and his story. But before Strike can question him further, Billy bolts from his office in a panic.

Trying to get to the bottom of Billy’s story, Strike and Robin Ellacott – once his assistant, now a partner in the agency – set off on a twisting trail that leads them through the backstreets of London, into a secretive inner sanctum within Parliament, and to a beautiful but sinister manor house deep in the countryside.

And during this labyrinthine investigation, Strike’s own life is far from straightforward: his newfound fame as a private eye means he can no longer operate behind the scenes as he once did. Plus, his relationship with his former assistant is more fraught than it ever has been – Robin is now invaluable to Strike in the business, but their personal relationship is much, much more tricky than that."

A Twister Mediánál megjelent nagy sikerű Jók és Rosszak iskolája sorozathoz egy szuper kis illusztrált kiegészítő kötet érkezik (már >előrendelhető<). A The Ever Never Handbook a nagyon frappáns "A Miheztartási kézikönyv" címet kapta magyarul. 
Megjelenik: 2018. szeptember 10. 

Fülszöveg"Üdvözlünk a Jók és Rosszak Iskolájában! A legnagyobb hősök és galádok jártak ide, mielőtt kimerészkedtek a Végtelen Erdőbe, hogy megtalálják saját meséjüket… és most beléptek soraikba.

Használjátok ezt a Miheztartási kézikönyvet kalauzként iskolai éveitek alatt. Benne van minden, amit tudnotok kell: mit kell hozni, mit kell viselni, és legfőképpen az, hogy miként kerülhetitek el a Tortúratréning termet. Ezeken a lapokon a tananyagról olvashattok, megismerhetitek tanáraitokat, és bepillantást nyerhettek az elsőévesek hagyományaiba: a Mesetlon, a Ki mit tud? Cirkusz és a Hóbál szabályaiba. Ha tanácsra van szükségetek, nem kell példaképeket keresnetek: legnevesebb volt diákjaink segítenek…"



Ti mire fenitek a fogatokat leginkább? :) 

14 megjegyzés:

  1. Én a 21. Század Kiadó krimi újdonságaira fáj a fogam, és Michael Ondaatje A ​háború fényei KULT könyvre. Jah és a japán kortárs kávézós regényre, aminek most nem jut eszembe a címe, de a Bluemoon Kiadó adja ki. Han Kang Nemes teremtményeinek csodás a borítója és a tartalma is érdekel, a Növényevőt már ezer éve szeretném elolvasni, és utána majd azt is. Több nem jut eszembe, de holnap írok egy nyári könyvajánlós cikket, biztos lesz még valami amire szemet vetek :D :D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 21. századnál is tényleg sok minden újdonság jön. :) A KULT könyvekből olvass majd valamit, kíváncsi leszek. ;) Uh, igen, a Mielőtt a kávé kihűl nagyon érdekel engem is, valamelyik korábbi megjelenéses posztba már betettem egyszer.
      Han Kang nekem túl egzotikusnak tűnik, meg furának, azt hiszem Katacitának nem is jött be A növényevő, inkább passzolom. De a Nemes teremtményeknek valóban csodaszép a borítója. :)

      Törlés
  2. Részemről:
    Park Kiadó
    Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
    Twister Media
    Soman Chainani: A Miheztartási kézikönyv
    21. Század
    Gabriel Tallent: Drága kis szívem
    Imogen Hermes Gowar: The Mermaid and Mrs. Hancock fordítása
    Animus
    Harry Potter: A mágia története
    Legendás állatok és megfigyelésük (Illusztrált)
    Fredrick Backman új novelláskötete
    Utóbbiakat ma jelentették be, kíváncsi vagyok, mi lesz a novella. Szerintem idén kb ennyi lesz részemről, remélem, az illusztráltak nem lesznek méregdrágák... Ja, és még rendeltem egy illusztrált Trónok harcát angolul meg egy térképes könyvet Martintól :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép kis lista! A Miheztartási kézikönyvnek tök jó illusztrációi vannak, belenéztél a Twister oldalán?
      A The Mermaid and Mrs Hancockra én is felfigyeltem! Az illusztrált Legendás állatok nekem angolul van meg, csak még nem olvastam. Nagyon szép lett a kiadás!
      Hát, Backmantól most picit elment a kedvem, de köszi, hogy említetted, nem is láttam a hírt még a novelláskötetről!

      Törlés
    2. A Miheztartási kézikönyv angolul, e-könyvben megvan már, így láttam belőle sokat, és nagyon tetszett.
      Az illusztrált Legendás állatokat nem láttam még, azt nagyon várom :)
      Aznap írta pont ki az őszi terveit az Animus, ez is köztük volt...

      Törlés
    3. Van színes e-olvasód is? Vagy megnyitod tableten/laptopon?
      Az illusztrált Legendás is nagyon szép lett, élvezet forgatni. :) Az Animus őszi terves posztjában is van pár kép, azóta megnéztem azt én is. :)

      Törlés
  3. Crimes of Grindelwald forgatókönyvem biztosan lesz, és HP legó is :))
    ez utóbbiból az a kérdés hányat vegyünk úgy, h mind a három gyereknek jusson :D
    (Luna, Harry, Draco, Mio valószínű)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yay! :) Hű tényleg, a sok gyerkőc közt jól elosztani ezeket, nem könnyű - úgy, hogy még te is játszhass picit. ;))) A Draco figura az egyik legjobb szerintem!

      Törlés
  4. A listádból most repült az én kív.listámra Az evertoni órásmester, nagyon jól hangzik, szuper a borítója is :)
    Meg persze Cormoran - már alig várom, hogy magyar megjelenési dátumot is tudjunk, remélem viszonylag hamar jön majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek igazán örülök, mindig jóleső érzés valakit Simenon felé fordítani! ♥ ;)
      Cormoranra szerintem rá fogjuk magunkat vetni! (szegény feje!) :D

      Törlés
  5. Egy roman dur mindig jöhet Simenontól. Most meg is néztem, csak kettő van az el nem olvasott könyvek polcán :( Muszáj lesz beszerezni ezt is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van még roman dur-ös lemaradásom Simenontől: A műhiba, Aki a vonatokat nézte, A gyilkos. :) De most biztosan a frisset, az órásmestert fogom majd olvasni. :) Juj, meg indulok is posztot írni a Maigret és a víg kompániáról, amit pár napja fejeztem be. ;)

      Törlés
    2. Na, pont az első kettő van meg nekem is :D A gyilkost meg már olvastam, az szerintem marha jó! Nagyon ajánlom. Az a kedvenc könyvem tőle.

      Törlés
    3. Köszi! Mindenképp olvasni fogom, de most előbb a Maigret és a mamlasz unokaöcsöt fejezem be, meg utána Az evertoni órásmester jön, kezdem túladagolni Simenont! :D :D

      Törlés