2018. július 31., kedd

Júliusi zárás

Forrás.
Arról nem volt szó, hogy elkezdődik a nyár, kettőt pislogunk, és augusztus van! Hé! :O Az idő kíméletlen múlásán és a hőségen kívül azonban nincs okom panaszra: zsákmányolás és olvasás szempontjából is remek hónapot zárhatok. :) Végre visszatért a korábbi olvasási kedvem, egymás után fogtam a krimiket, meg amihez csak kedvem volt, és pár falatban, belefeledkezősen behabzsoltam a könyveket. 

A könyvtáram júliusban 5 példánnyal gyarapodott: 

- Donato Carrisi: A lelkek ítélőszéke
- Náray Tamás: Zarah
- Clare Azzopardi: Pár női név
- Carolina Schutti: Mezítláb a selymes fűben

Az első hármat Libris ajándékkártyával vettem (♥), a másik kettő pedig reci a Noran Librótól, két nagyon érdekes apró könyvecske, amik az "Európa női szemmel" sorozatban jelentek meg. Az egyiket épp befejeztem, a másikat most kezdem. :) 
Elég vegyes felhozatal, de mind érdekel, és a Nyugat + zombikat azon nyomban el is olvastam, annyira kíváncsi voltam már rá. Náray Tamás könyve is várós, és Nima remek posztja megerősített, hogy nagyon jó választás volt Carrisi is. ;) Persze már korábban is nagyon tetszett, amit olvastam tőle, a Démoni suttogás. Nem kétlem, hogy ez a sorozat is szuper lesz. :) 


Ebben a hónapban 8 könyvet fejeztem be, ezek közt volt két várólista csökkentős is. Két könyvet olvastam angol nyelven, a többit magyarul. Három könyves poszttal még adós vagyok az olvasmányok közül, de végre pótoltam a korábbi elmaradásaimat, és ennek köszönhetően az idei legtöbb posztot termő hónapot zárom: ezzel együtt ugyanis 14 bejegyzés született, vagyis kb. kétnaponta lehetett új csemegéznivalót találni a blogon. A július azért is jeles hónap, mert ilyenkor van a blog szülinapja is, idén már a 9. :) Ma pedig egyébként Rowling anyánk és Harry Potter ünnepli a szülinapját, éljen, éljen! :D 


A Témázásban ezúttal képeken mutogattuk meg a könyvgyűjteményeinket és egyéb könyves apróságainkat, volt félévzárás is, és még egy paprikás poszt is beficcent.

Augusztus végén is valami hasonlóról szeretnék beszámolni, bár az biztos, hogy beszerzésből sokkal több lesz, sikerült ugyanis megvalósítanom egy kis projektet... De erről majd akkor. ;) Szeretnék a nyári tervek és a várólista csökkentős könyvek közül is többet elolvasni augusztusban, és persze befejezni a most olvasott könyveimet, nehogy valamelyikből beragaditisz legyen. :)

A többiek júliusa:

Dóri, Nita, Nikkincs, Sister, Amadea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése