2018. július 6., péntek

Mid-Year Book Freak Out Tag 2018

Forrás.
Akárhogy is nézem, bizony eltelt az év fele, és ilyenkor szoktuk kitölteni ezt a "féléves könyves kiakadás taget". Idén eddig úgyis csak egyszer volt book tag a blogon, épp ideje egy újabbnak. :) 
Jó áttekinteni ilyenkor az eddigieket, bár megmondom őszintén az előző évekhez képest jóval kevesebb könyvnél járok idén június végéig, szóval nem akkora halmazból történik most merítés.

Szerencsére különféle tervekről is szól ez a book tag az év második felére vonatkozóan, úgyhogy nemcsak áttekintés, de előre tekintés is. ;) Lássuk 2018-ban miket pakoltam az egyes kategóriákhoz: 


1. A legjobb 2018-as olvasmányod.

Sajnos nehéz választani, de nem azért, mert annyira sok minden tolakszik ide, hanem mert kevés az összes olvasás, és ezek közül is kevés volt eddig igazán kiemelkedő. A tavalyi tagben három könyv került ehhez a ponthoz, és mind ott voltak az év végi top5-ben is.
Most Erin Kellytől a The Poison Tree-t választottam, ami nagyon magával ragadott az emberi drámáival de remélem azért lesznek még rajta kívül is kiemelkedő olvasmányok, vagy olyanok, amik még jobban megvesznek maguknak. 



2. A legjobb folytatás, amit 2018-ban olvastál.

Egyetlen sorozatfolytatást olvastam eddig idén, ez pedig Karen Marie Moningtól a High Voltage volt, amiről hamarosan hozom a posztot. És egyébként valószínűleg több más vetélytárs mellett is megérdemelné a "legjobb folytatás" címet, élveztem olvasni, szórakoztató új epizód. :) 



3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.

Antoine Laurain: A pirosz notesz és Lugosi Viktória Vándorhomár című köteteit teszem ide, de természetesen lenne még sok más lehetőség is. ;)

 

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.


Ismét egy augusztusi Agavés Simenon kerül ide; nagyon-nagyon várom Az evertoni órásmestert, aminek csodaszép lett a borítója. Ez a kötet a szerző roman dur-jei közé tartozik.



5. Legnagyobb csalódás


Ez sajnos minden kétséget kizáróan A hatalom volt Naomi Aldermantól, amiért mindenki odavan Nikkincset és engem kivéve... :/




6. Legnagyobb meglepetés.


Veres Attila Odakint sötétebb című regényénél aligha lepett meg bármi is jobban eddig idén. A könyv, ami furcsa csápos lényeket és bizarr ötleteket ültet el a szilárd magyar valóság talaján, és fülesfát nevel belőlük, igazi csemege. ;) A szerzőtől azóta kijött egy novelláskötet is, amit épp most olvasok. 



7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).


Debütáló: Veres Attila, számomra új: Liane Moriarty. Előbbiről az előző pontnál már írtam, utóbbitól pedig a What Alice Forgot című könyvet olvastam el a vcs-listámról, és visszacsöppenhettem általa az igazán jó és igényes chick-litek világába. :)



8. Legújabb könyves szerelem.

Holtversenyben végez itt a csodaszép Sarah Perry könyv, Az essexi kígyó és az igazán remek kivitelezésű Anne Frank naplója képregény-változatban. 



9. Legújabb kedvenc karakter.

Cora Seaborne igen érdekes alak volt Az essexi kígyóban, a kor nőideáljához abszolút nem illő vonásaival és érdeklődési körével, de azért azt nem mondanám, hogy "kedvenc karakterré" vált volna, csupán kiemelkedik a többi közül. Mást nem nagyon tudok kiemelni eddig az idei olvasmányokból.

10. Egy könyv, amin sírtál.

Idén még egyik olvasmányom sem fakasztott könnyekre... :/

11. Egy könyv, ami boldoggá tett.


Jenny Lawson Let's Pretend This Never Happened című könyve abszolút megnevettetett és az "instant vidámság" címkét aggattam rá az olvasás után. Persze nyomokban drámát és való életet tartalmaz, de pont így a jó. :)




12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál.


Nem tudok dönteni a Molly Bloomos Elit játszma és a Ready Player One között. Nagyon mások, de műfajukban mindkettő szuperül sikerült szerintem.
Nem maradhat ki még innen a BBC-s Sherlock sorozat sem, amit még nem fejeztem be, de kb. a második évad végétől odáig vagyok érte teljesen. Hamarosan írok róla. ♥


13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.

Robert I. Sutton könyvéről, a Kis seggfejkalauzról nagyon élveztem megírni a posztot. Remélem nektek is tetszett. :) 



14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).

A Harry Potter kiállításról szóló könyv egyértelműen viszi a pálmát. :) 


15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?


Ez még mindig egy galád kérdés, mert ugye kb. az összeset, ami csak szembejön, de legalábbis, ami itthon csücsül a polcokon. ;) Sok mindent terveztem még be év végéig gondolatban, de álljon most itt három olyan, amiket tényleg szeretnék előrevenni, és elolvasni mihamarabb.



16. Kiket jelölsz?

Láttam, hogy már páran kitöltöttük a taget, úgyhogy nem jelölök most külön senkit, de buzdítok mindenkit, hogy ha tetszik, vigyétek csak, és csináljatok vele ti is egy kis félévösszegzést. :) 

Aki kitöltötte már idén is: 

Az előző évek mid-year tagjei: 2015, 2016, 2017

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése