2021. december 29., szerda

Várólista csökkentés 2022

Elérkezett ismét a Várólista csökkentés ideje, ami már több mint egy évtizede zajlik Lobo szervezésében, külföldi mintára - a 2022-es kör már a 12. lesz a sorban! Minden évben nagy örömmel várom a kihirdetést, és hogy összerakhassam rá a listámat, hogy aztán újra meg újra átrendezzem, tologassam, rakosgassam a köteteket, és végül kialakuljon a végleges kupac, amikkel indulok. 

Ha esetleg nem sikerül a kihívást teljesíteni, akkor is lehet örülni, ha legalább egy pár várólista matuzsálemet "leolvastunk" a várólistánkról. :) 

Nem változott semmi tavaly óta: év végén ki kell szemelni 12 (+ legfeljebb 12 alternatív) könyvet, a virtuális, vagy ténylegesen a polcon levő várólistánkról, amik már legalább egy éve várakoznak olvasásra (tehát 2021-es megjelenésekkel nem lehet jelentkezni!), és a következő évben elolvassuk őket - simple as that. 
Nem kell sorban haladni, és nincs havi penzum sem; saját tempóban lehet olvasgatni és pipálgatni a listát. Érdemes élni az alternatív lista lehetőségével is, mert erről bármit helyettesíthetünk az alaplistáról, amihez mégsincs kedvünk. Összesen tehát egy maximum 24 könyves halmazból lehet válogatni. Könyvtári és kölcsönkönyvek is jöhetnek persze, nem csak a saját polcokról lehet válogatni.

Az újraolvasás nem ér, és a listát előre el kell készíteni, a jelentkezési határidő: 2021.12.31. éjfél!
Ezek a főbb tudnivalók, de azért nagyon ajánlom, hogy




Hajrá, fogyjanak csak a várólistákról a régóta várakozó könyvek! ;) Nem muszáj itthoninak lenniük, könyvtári, kölcsön példányok is lehetnek simán, ld. szabályok!)

Íme, az én 2022-es vcs-listám:

Az alap 12-es lista:

- Jean-Dominique Bauby: The Diving-Bell and the Butterfly
- Jodi Picoult: Harvesting the Heart
- Agatha Christie: Ellopott gyilkosság
- Domenico Starnone: Hurok (12.24.) 
- Dimitri Verhulst: Elcseszett napok egy elcseszett bolygón

Az alap listám...

Az alternatív lista:

- William Nicholson: Rokon lelkek társasága
- Popper Péter: Hogyan választunk magunknak sorsot? 
- Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság
- Peter Wohlleben: Az állatok érzelmi élete
- Sarah Perry: Melmoth
- Jacqueline Wilson: The Illustrated Mum
- Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket (03.14.) 
- Harcos Bálint: A boszorkánycica (03.14.) 

...és az alternatív listám.

A posztban az év során frissíteni fogom a linkeket azokhoz a könyvekhez, amiket már elolvastam, és írtam róluk. Ezen a >listán< is vezetem az olvasásokat.

Osztottam-szoroztam, ez lett hát a végső lista, ismét több rövidebb, könnyedebb könyvvel megspékelve, úgyis mindig időhiányban küzdök, ne legyen olyan nehéz a dolgom 2022-ben. Akad a válogatásban mese, krimik, némi pszicho (ezúttal nem az apró, Mesterkurzusos kötetek közül, amik már megfogyatkoztak!), és persze szépirodalom is. 
AC és Simenon is képviselteti magát, van még mit olvasnom az életművekből. A 2021-es listából megmaradtak közül négyet tolok magam előtt át a következő évre is, de az SzJG-ket nem válogattam be közéjük. Szégyenszemre még mindig nem jutottam el az olvasásukig, pedig mióta halogatom már... de most úgy érzem nem is akarom ide sorolni őket - listázás nélkül is el lehet ugye bármit olvasni, ha a listázással nem sikerült már több ízben. 

Anettal ismét van közös könyvünk a vcs-n ♥, ezúttal kettő is: Kristen Kittscher: Paróka az ablakban, és Rene Denfeld: The Child Finder (Hol vagy, Madison Culver?), és remélem most is folyamatosan buzdítani és update-elni fogjuk egymást olvasás közben. ;) Bár nekem ezek a könyvek az alter listán vannak, ne tévesszen meg senkit, nem az alap lista a fősodor, ugyanis én eléggé egyben kezelem ezt az egészet, egy "halmazként", ha már a szabályok engedik, és nem figyelem, hogy melyik kupac fogy jobban, csak azt, hogy meglegyen legalább 12, és mindig azt válasszam, amihez kedvem is van. ;) 

Saját képek.

A korábbi vcs-k összesített eredményei nálam (csak először indultam alternatív lista nélkül):

2011: 2/12 (jujj) x
2012: 10/24 x
2013: 13/24 ✓
2014: 12/24 ✓
2015: 15/24 ✓
2016: 10/24 x
2017: 8/24 x
2018: 12/24 ✓
2019: 15/24 ✓
2020: 17/24 ✓
2021: 13/24 ✓ 
2022 decemberben az állás: 14/24 ✓


Csökkentsük a várólistát 2022-ben is!

A résztvevők listája (és a "kész vagyok!" jelentése): >itt<.

2 megjegyzés:

  1. Jaj de igzi, hogy idén 2 közös könyvünk is van. És végre ha én is letudom a Tükörjáró 4-et akkor azt is kibeszélhetjük, ha már idén nem sikerült :D De jövőre letudom! Jó kis köteteket válogattál a listára, de durva belegondolni, hogy ez már a 12. VCS, bár én csak 2012-ben csatlakoztam, de bakker jubilálni fogok akkor 2022-ben. Elképesztő belegondolni! Hajrá nekünk, pusholjuk egymást és letudjuk nyár előtt (legalább!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, izgi! :) Örülök, hogy így választottunk!
      Jaja, kíváncsi leszek a Tükörjáró befejező részéről a véleményedre. Én hamar letudtam a negyedik részt is a Bábel után inkább.
      Csak egy évvel voltál akkor lemaradva. :)
      Hajrá! Az lenne a legjobb megint, nyárra/nyáron végezni a listával. ;)

      Törlés