2018. április 19., csütörtök

Poket zsebkönyvek - az új őrület

Forrás.
Remek kezdeményezés indult útjára nemrégiben a Poket könyvekkel, amik apró notesz-szerű, akár zsebben is elférő klasszikus kiadványok, és a slusszpoén, hogy könyvautomatából vásárolhatóak meg. Az ötletgazda Vecsei H. Miklós, aki Grecsó Krisztiánnal karöltve választotta ki az első öt delikvenst, amik az automatákba kerülhettek, a címek azonban majd folyamatosan megújulnak, így aztán a lelkes könyvmolyok mindig rájárhatnak az automatákra az újdonságok felbukkanását lesve. Meg a nem könyvmolyok is persze, hiszen a dolog lényege pont hogy az olvasásnépszerűsítés

Az első öt könyvecske, amit meg lehet vásárolni a gépekből: 
  • Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
  • Csáth Géza: Egy elmebeteg nő naplója
  • Krúdy Gyula: Ady Endre éjszakái
  • Szerb Antal: Utas és holdvilág
  • Esterházy Péter: "És mesélni kezdtem..." (válogatás)
Az automaták helye pedig: 
  • Széll Kálmán tér metró 
  • Déli Pályaudvar 
  • Móricz Zsigmond körtér, Gomba 
  • Vígszínház jegypénztár
  • +1 meglepetéshelyszín a Trafo House oldalában
Jó hír, hogy lesz még automata nemsokára a Keleti Pályaudvaron, a Stadionoknál és a Madách téren is, és folyamatosan töltik őket. Az már szuper hír, hogy ennyire tölteni kell! :D Elvileg lesz egy nyolcadik, mozgó, mikrobuszos automata is, ami majd nyáron járja a fesztiválokat az országban.

A kötetek ára 990 Ft darabonként.Várhatóan háromhavonta fog öt újabb címmel bővülni a kínálat.

Forrás.
Azt hiszem én is el fogok csábulni egy-két címre a mostani kínálatból... Kedvem támadt A Pál utcai fiúk újraolvasásához is, és az Ady Endre éjszakái is nagyon érdekesen hangzik, ahogy azt írták róla, ebben "Krúdy leírja az Adyval, Kosztolányival, Karinthyval közös éjszakáit egy novellás füzérben." De például az Egy elmebeteg nő naplóját sem olvastam még... Hajjaj, lesznek itt gondok. ;)

Forrás.
Az egyes kötetek védőcsomagolásán látható egy-egy "nagykövet", aki az adott könyvet ajánlja nekünk, mert ő is nagyon kedveli. Így Rudolf Péter ajánlásával érkezett az Utas és holdvilág, Zacher Gáboréval pedig az Egy elmebeteg nő naplója. 

A Poket zsebkönyvek >facebook oldala<.
>Egy jó cikk< a Poket kezdeményezésről. És >egy másik<, amiben van egy kis reklámspot is a Pokethez, Ember Márk főszereplésével.

Tipp: a Könyvfesztiválra menet ki is próbálhatjátok a Poket automatát a Széll Kálmán téren. ;) 


6 megjegyzés:

  1. :D jó ez a képes poszt!
    Nálam is Csáth + Krúdy lesz a nyerő első körben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó választás! Csak sikerüljön is megvenni. :)

      Törlés
  2. Már napok óta vágyakozva nézem a Pocketes posztokat, éééés szombaton megcélozom a Délinél, ha ott nem járok sikerrel akkor a Széll KállmánMoszkvatérnél :D Nálam is Csáth a nyerő, mert még nem olvastam ezt a könyvét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, Dóri, neked is azt kívánom, hogy legyen is benne könyv, mert tényleg nagyon kifosztják állandóan őket. Ma nekem sikerült venni Krúdyt, de csak aprópénzzel engedett fizetni (lehet, hogy megtelt a papírpénzes rész?!)

      Törlés
  3. nekem nagyom bejönnek, kár, hogy felénk nincs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nima, talán később terjeszkedik vidékre is, vagy lesznek néha mozgópontok. :) A könyvfesztre egyébként kijöhettek volna valami mozgóakármivel, vagy kitehettek volna egy automatát is akár, szerintem rekordeladást produkáltak volna. Nem véletlen az sem, hogy a Széll Kálmán tériben ennyire nem volt semmi, mindenki vett egyet a fesztiválra menet. ;)

      Törlés