2019. november 1., péntek

Októberi zárás

Saját kép.
Az október vége úgy elsuhant, hogy Halloween ide, vagy oda, nem esett le, hogy tegnap tényleg a hónap utolsó napja van már. Elég aktív októberem volt, túrázás és futás is belefért - egy kis komfortzóna tágítás nem árt -, és emellett sikerült azért elég sokat olvasni is. 

Októberben 6 könyvet fejeztem be. Ezek között volt két újraolvasás, a Gentlemen and Players és a Fantastic Beasts and Where to Find Them, igaz, ez utóbbinál az új, csodás, illusztrált verziót olvastam most. Egy pszichológiai könyvet kipipáltam még a várólista csökkentésből is, bár a kihívást már korábban teljesítettem, gondoltam nem árt tovább apasztani a listát. ;) Erről még nem született poszt. 

Az őszi tervekkel is nagyon jól haladtam, 5 könyvet olvastam erről a listáról, és további 2-t elkezdtem. Meglátjuk, hogy mi fér még bele az ősz utolsó hónapjába. :) 
A hónap legjobb olvasmánya a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság volt, ami szintén elég rég várt már a sorára. Olvasás után a Netflixes filmet is megnéztem belőle, ami nagy csalódás volt, hamarosan írok róla. 

A blogon szeptemberhez hasonlóan ismét 7 bejegyzés született, ezek közt volt témázás is, a könyvtárakról. A kinti programok mellett gyakran a sorozatnézés mellett tettem le a voksom blogolás helyett, illetve az aktuális olvasmányaim közt van még mindig az Anna Karenina is, ami igényel még néhány belefektetett órát, mire írhatok róla. :D 

A beszerzéseknél kicsit elszaladt a ló, de ki tud ellenállni egy 50%-os Szabó Magda akciónak? Öt könyvet szereztem be az új kiadású SzM-ekből, összesen pedig 8 zsákmányom lett.

- Szabó Magda: Pilátus, Szüret, Disznótor, Hullámok kergetése, Mézescsók Cerberusnak
- Domenico Starnone: Hurok - ajándék. Vajon érdemes előtte Ferrante Amikor elhagytakot olvasni, vagy nem? 
- Stefan Zweig: Sakknovella - újabb Helikon zsebkönyv, újfent hirtelen felindulásból... :)
- Schobert Norbi: Keto - fogyni bárki tud - mert akármennyit fogy az ember, mindig fogyni kéne... :D 

Az októberi zsákmány.

A többiek havi zárásai: 


5 megjegyzés:

  1. A Szabó Magda nagyon jó vétel volt, én is vettem anya szülinapjára októberre egyet :)
    A Hurok nekem nagyon tetszett, de még én sem olvastam az Amikor elhagytak-ot.
    Kíváncsi vagyok mit írsz a Krumplihéj filmről, nekem még mindig kimaradt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen kár lett volna kihagyni. :)
      Tudom, hogy nem sok közük van egymáshoz, de mégis ugye amiért összefüggésbe hozzák a két szerzőt, felmerült bennem, hogy jobb lenne-e előbb a Ferrantét elolvasni hozzá?
      Hamarosan megírom róla a posztot! :)

      Törlés
  2. Nem kell a Hurok előtt a Ferrantét olvasni. Szerintem nincs igazi "kapcsolat" a két könyvben és a Ferrante sokkal mélyebbre, durvább helyekre viszi az ember, mint a Hurok. De majd megbeszéljük ha olvastad őket :)
    Szépséges SZM-kupac! Jaj, olyan jók így együtt és annyira szeretnék tőle is szép lassan mindent elolvasni.
    Jókat olvastál ebben a hónapban, a Krumplihéjpitének kimondottan örülök, mert amikor először belekezdtél és nem tetszett, picit csalódott voltam, hogy az nem lehet!!! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Niki! :) Persze, tudom, hogy nincs igazi kapcsolat, mégis olvastam, hogy összefüggésbe hozták, és emlegették úgy, hogy ez az Amikor elhagytak férfi szemszöge szinte. De megnyugtattál. Mondjuk nem tudom, hogy az Amikor elhagytakot el merem-e olvasni, nagyon durván depresszívnek mondja mindenki. :/

      Jaj igen, olyan szépek az SzM-ek a polcon is, az új kiadványok közül már 10 db van meg. :)
      Ó, igen, emlékszem, de nem kellett volna aggódni, az tényleg nem a könyv hibája volt, és talán jobb is így, hogy akkor kicsit félretettem. :) Most nyújthatott igazán jó élményt. ;)

      Törlés
  3. Schobert Norbi egy dilettáns. Egy kifejezetten kártékony dilettáns. Állítólag a könyveit is néger írja helyette, de nem csak ezért nem szabad elhinni neki még azt sem, amit kérdez, hanem azért, mert egyrészt sosem tanult dietetikát és a netről rendre azokat a dolgokat gereblyézi össze, amik éppen beleillenek az aktuális véleményébe, másrészt ezt a véleményét mindig is az anyagi érdekeihez igazította. Ezért propagál egy olyan fogyókúrás módszert, amit mástól vett át és amit egy évvel ezelőtt még ugyanilyen vehemenciával ellenzett (most éppen a ketogén diétát, de ugyanezt eljátszotta pár éve a paleoval is).

    VálaszTörlés