2017. december 19., kedd

Év végi book tag

Forrás.
Abstractelfnél láttam először ezt a book taget, és megtetszett. Most még éppen belefér az évbe, mielőtt elér minket az ünnep, a két ünnep közti időszak, majd az év végi összegzések. :)
Egyébként nyáron volt utoljára book tag a blogon, igaz, akkor négy is! :D ... 

Év végi book tag

1. Milyen könyvet kezdtél el már, amit be kell fejezned?

A kérdést inkább átfogalmaznám kell nélkül arra, hogy amit be szeretnék fejezni. A megkezdett könyveimet mind nagyon szeretném befejezni, ezek pedig: 
- Sylvain Neuvel: Ébredő istenek - valamiért nehezen megy a ráhangolódás, de ilyenkor fordul elő mindig, hogy amikor belemerülök igazán, 2 nap alatt be is fejezem.
- Veres Attila: Odakint sötétebb - őt még nyáron kezdtem el, és eléggé sikerült félrerakni, pedig nagyon szuper. :)
- Maggie Stiefvater: Forever - túl a felén. Elkapott a téli, "hideg" könyvek iránti vágy. 
- Mary Ann Shaffer, Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság - most kezdem. :)

2. Van ún. őszi könyved, amivel könnyebben átlépsz az év végi időszakba?

Nem annyira rutinszerű az újraolvasás nálam, így nincs olyan jellemző könyv, amivel nekiindulok az év végének, bár kétségtelen, hogy a Harry Potterek eszembe jutnak ilyenkor, és tervezem is újrázni őket. Idén, ahogy az előző kérdésnél írtam, kedvet kaptam a téliesebb könyvekhez a végére, és elolvastam A hóleányt, most pedig a Forevert. :)

3. Milyen új megjelenést vársz még?

Azt hiszem idei újat már nem várok, de a most frissen megjelentek közül várom, hogy majd olvashassam Szabó Magda Magdalénáját - A másik Für Elise nyomában... A Jaffa adta ki. Illetve az új Anna Gavalda is birizgál: Életre kelni. 


4. Mi az a három könyv, amit idén még nagyon el akarsz olvasni?

Természetesen vagy 20 különféle könyv tolakodik az agyamba, és a világ ideje nem lenne elég, hogy még elolvassam őket év végéig... Készítettem egy tervet is, ami persze dugába fog dőlni, a túl sok könyv, túl kevés idő szindróma miatt. :) 
Amiket még nagyon el szeretnék olvasni, azok leginkább a várólistacsökkentős listámon vannak, ezek közül is 4.50 from Paddington az, amit most leginkább kézbe vennék, vágyom egy kis Agatha Christie-re, nagyon rég olvastam tőle bármit is. Őt követi szorosan a Szikomorfán születtem Edward Kelsey Moore-tól. 



5. Van-e olyan könyv, ami még esélyes az év könyve címre?

Igen, ha sikerül még besuvasztani őket, a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság és a Szikomorfán születtem című könyvek előzetes véleményei alapján azt hiszem nálam is nagyon be fognak találni, jó az előérzetem. :) De ha nem, akkor marad a Tolvajok tele és a Rowling krimik az év könyvei, avagy a top5-ös listám csúcsán. :)


6. Elkezdted-e már a jövő évi tervezést?

Ó, persze! Már rakosgatom össze a várólista csökkentést, tervezgetem, hogy az idei listából miket viszek át rá (szerencsétlen Mester és Margarita még hány listán lesz rajta?! :D), és milyen másik könyvek kerüljenek még fel. Próbálok mindig olyan listát összeállítani, amihez december végén nagy kedvem van, de nem mindig sikerül jól belendülni. 
A többi olvasásra vonatkozóan is tervezgettem már, Az essexi kígyót például januárban biztosan elolvasom, és szeretnék több olyan könyvet elolvasni, amiket az elmúlt 3-4 évben vettem könyve eseményeken, és még mindig a polcon csücsülnek. 



A book tag szabadon vihető, én most nem jelölök senkit. :) 

Ti mit szeretnétek még mindenképp elolvasni idén, mi férjen még bele az évbe? 

5 megjegyzés:

  1. Én örülök, ha a megkezdetteket be tudom fejezni. Még Almási Kitti könyvét szeretném esetleg, de már nem erőltetem. Goldenlane-ből már csak pár oldal van, még tegnap este be akartam fejezni, de belealudtam. A Felbolydult napjainkat félretettem, de egyáltalán nem érzem, hogy folytatni szeretném. Még nem tudom, mi lesz a sorsa, maga a történet érdekelne, de a megírása annyira béna... A Dash és Lilyt kezdtem még el, de amennyire tetszett az eleje, most az sem köt le. :( Kicsit most a semmi sem érdekel korszak van.

    Sajnos, sok könyvet választottam más ajánlása alapján, és néha jó is az, de azért az esetek többségében jobb azzal óvatosnak lenni.

    Szerintem hagyd A Mester és Margaritát! :D Nagyon jó könyv, egyik kedvencem, de ha ennyiszer csúszott mindig hátrébb, tudatalatt taszít. Nem biztos, hogy a te könyved. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, nekem is gyakran csak annyi lesz belőle, hogy a megkezdetteket épphogy befejezem. :)
      Hogyhogy pont az Almásit? :) Ennyire kedvet kaptál? A Felbolydult napjainkért kár, de akkor inkább hagyd. Dash és Lily elvileg jó kis karácsonyi olvasmány.

      Néha valóban a saját választásaink kellenek, főleg, ha túl sok mindent olvastunk egymás után külső hatásokra, ajánlásokra.

      Nem, nem akarom hagyni, főleg, hogy az Apukám mindig ajánlgatja. :) Nem taszít, csak tolódik mindig. :) A Kakukkszó is tudod hány listámon volt rajta? Az összesen! :DDD

      Törlés
    2. Folyton szembejön velem a lezárás és az elengedés, cikk, blogbejegyzés meg ez a könyv, stb. Úgyhogy gondoltam, épp ieje elolvasnom. :) Tudom azt is, mit kell lezárnom és elengednem, több éve húzódó dolgot, nem lesz könnyű. Hátha ez a könyv segít. :)

      Hm, hát nem tudom, akkor majd elolvasod, ha úgy érzed. :) Én már olvastam vagy 3x, és szerintem el fogom még olvasni, de ettől még nem biztos, hogy neked is tetszeni fog. De drukkolok, hogy úgy legyen. :)

      Törlés
    3. Á, értem. Hát, remélem ad neked segítséget. Azért szép dolog ez az "elengedés", de az ember úgysem tud mindent elengedni, van ami túlságosan intenzív. De alapvetően jó irány. :)
      Hű, te ilyen sokszor olvastad? :) Akkor csak-csak jó lesz! :)

      Törlés
    4. Hát igen, már rég le kellett volna zárnom, és még ha sikerül is, jön valami új. :D

      Igen, nagyon szeretem az ilyen misztikus könyveket, és valamiért nagyon vonz az orosz irodalom meg történelem, főleg a múlt század első fele.

      Törlés