2017. december 31., vasárnap

Decemberi zárás

Maggie Cole rajz, pinterestről.
Hamarosan jön az évértékelő posztok cunamija, én sem fogok természetesen ebből kimaradni, bár én szeretem megvárni amolyan babonás módon, hogy tényleg véget is érjen az év, és januárban értékelek, visszatekintve, de még ezelőtt azért lezárom a decembert is, könyves szempontból. :) 
Ebben a hónapban kicsit több beszerzésem lett, de korántsem olyan sok, mint régebben: 5 könyvvel gazdagodott a könyvtáram, amik közül 2 angol, 3 magyar. 

Íme a lista: 

- J. K. Rowling: Fantastic Beasts and Where to Find Them - illusztrált kiadás a Bookdeporól, kuponos kedvezménnyel
- J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - illusztrált szintén, Bookdepóról, volt egy kis frász bennem, mert a képen másik betűtípussal volt a cím rajta, de végül jól tettem, hogy az isbn-számnak hittem, a sorozatomba illőt kaptam meg. :) 
- Catherine Rider: Csók New Yorkban - a Book a Sloth téli romantika doboz zsákbamacska könyve
- Felkai Ádám: Para körút - ez egy csere-ajándék Dóritól, akinek a BASC doboz másik könyvét odaadtam (Szelídíts meg), és bár nem kértem érte semmit, Dóri meglepett. :) 

A kupac.
Összességében nem sok beszerzésem lett, most sem, és az egész évet tekintve is totálisan visszafogott voltam, soha ilyen még nem volt, amióta online-kodom is: 36 zsákmánnyal zárom az évet (Igen, including: recik, ajándékok, vásárlások. E-bookok mindig exluded ebből.), ami elég alacsony szám! :) De félreértés ne essék, nem szenvedtem azért hiányt semmiben, szóval nem bánom ezt a kis "böjtöt". :) A tudatos vásárlás felé elmozdulás sikeres volt, és bőven van mit olvasnom így is! 
De erről majd még az év végi összegzésben regélek. 

Szépségesek a HP kötetek, ugye?
A HP-kötetek amúgy karácsonyi ajándék magamtól magamnak. Csak egyszer jussak is el az olvasásukig ugyebár! :) Nézzétek milyen szépek belülről is: 



Decemberben kicsit megtáltosodtam olvasásilag, 10 11 könyvet fejeztem be ugyanis eddig, de még sanszos egy vagy két befejezés 31-én éjfélig bezárólag. ;) Ebben persze ismét volt néhány mesekönyv és egy rövid novella, de azért megelégedésemre szolgál, hogy a nagy része "rendes" regény-regény (see what I did there? :)). Végre sikerült újra elkezdeni és belelendülni Sylvain Neuvel könyvébe, az Ébredő istenekbe is, ami végül annyira nagyon jó élmény lett, hogy valószínűleg bekerül a top 5-be is idén! A poszt átcsúszik januárra, de mindenképp fogok róla áradozni! Az év végi tervekből persze nagyrészt nem lett semmi, de sebaj, csomó mindent olvastam azért, és megvárnak azok is, amik nem kerültek most terítékre. 
Forrás.
A blogon több mint dupla annyi bejegyzés született most decemberben, mint novemberben, ez a zárós poszt már a 16. lesz. :) Update: lett még egy 17. is. :) 
A hónap legjobb olvasmánya az imént említett fantasztikusan jó Ébredő istenek után A hóleány volt. :) A legrosszabb a Magic Bitter, Magic Sweet, amiről visszafogottan paprikás poszt született. 

A hónap könyves irl eseménye pedig a pazar Könyvbáros meghívásunk volt Anettal, ahol is megettük A fiú, akit Karácsonynak hívnak menüsort. *-*

A többiek decembere: 



25 megjegyzés:

  1. Tudtam amúgy, hogy az újonnan megjelent HP kötetek közül lesz az egyik Bookdepós rendelésed :))) A Fantastic Beasts illusztrált kiadása közös pont lett, az nálam is landolt decemberben :) Csodaszépséges könyv!
    A tervek pedig mindig azért vannak, hogy tudjuk, mit nem teljesítettünk - én ezt vallom :D 16 poszt, aztaaa! :) Mondjuk, decemberben most nekem is több jött össze mint egyébként szokott.
    A 10 elolvasott könyv pedig nem semmi, gratula :)) Jó olvasást még az év maradékára :)) (nekem is hasonlóan fog telni az estém! bár befejezni már nem fogok könyvet, tegnap kezdtem bele a Csábításba, de nem hiszem, hogy a maradék napban lenyomom azt a maradék 500 oldalt :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jó, akkor neked is van! Szerintem érdemes volt megvennünk, tényleg nagyon igényes, csodaszép kiadás.
      Így van, a könyves tervek azért vannak, hogy jól felrúgjuk őket! :D
      A 16 poszt így tényleg elég sok, ejha, és még tudtam volna írni mert elmaradásban vagyok még egy könyvajánlóval, de majd januárban. :)
      Köszi, neked is jó olvasást és BÚÉK! :)

      Törlés
  2. Eszméletlenek ezek a HP könyvek. :o Na majd egyszer. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csudásak igen! :) Majd egy jó kis leárazásban! ;)

      Törlés
  3. Olyan szééépek azok a HP-k! :) Kellenek nekem is! :D
    Gratula a 16 poszthoz na meg a sok-sok olvasáshoz is! :) Most én is sokat olvastam, bár rásegítettem azért itt-ott. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? *-*
      Köszi! Na igen, becsúszott pár rövidebb mese itt is. :)

      Törlés
  4. "igen, including recik, ajándékok, vásárlások, e-bookok mindig exluded ebből" - na, ezt nem egészen értem, akkor mi van benne, és mi nincs?

    Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen keveset vásároltál, és ilyen sokat olvastál meg blogoltál!

    Várom a holnapi évzáródat, szerintem én is akkor teszem ki a sajátomat. :)

    A legendás lények könyvet majd én is szeretném, de azt hiszem, megvárom a magyar kiadást. Nagyon cuki a kislány a kupac könyvön. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát minden, kivéve az e-könyvek. Mindig csak papírpéldányokkal számolom a könyvtár gyarapodásást. :)

      Köszi! :)

      Jaj néztem, már sokan kitették ma is, most is, majd igyekszem vele! :) Várom én is a tiédet!

      Törlés
    2. Jaaaa, már látom, hol a hiba és miért nem érthető. Központozom helyesebben a mondatot. :)

      Törlés
    3. Érdekes, miért nem számolod annak? Az is könyv. Én meg a hangoskönyvet nem számolom olvasásnak. Szó szerint értve nem is az...

      Sokan kirakták ma, de még van egy befejezetlenem, és reménykedem, hogy végzek vele ma, ezért majd inkább holnap. Na, megyek is olvasni. ;)

      Törlés
    4. Mert "fájlokat" nem szoktam úgyse itt mutogatni, csak papírkönyveket, és mert az mindig olyan már nekem, mintha fillérre kilistáznám, hogy mennyit költöttem, ami szerintem totálisan magánügy. Nekem nagyon különválik a könyvtáram (polcaim), meg az, hogy az olvasómon (elektronikai kütyü) mi van. De amúgy nem lenne számottevően több beszerzés azokkal sem. :)

      Na, hát én meg azt nem értem, hogy a hangoskönyv miért nem olvasás? :D Reea is ezt írta. Nekem az is olvasás, de természetesen csak akkor, ha unabridged, csak olyanokat olvasok.

      Én még el se kezdtem írni... Na jó, egy félmondat megvan, és néhány impresszió, de az még nem sok. :D

      Törlés
    5. igen, az e is olyan könyv, mint a papír, ne különböztesd meg ennyire hátrányosan.:D

      Törlés
    6. többetnemíromeztbele hmmpfh.

      Eddig is elvoltatok a zárásaimmal, beszerzéseimmel, amikben eddig se szerepelt soha e-könyv. :D Az olvasóm tartalmát nem fogom kilistázni. :P

      Törlés
    7. megértem egyébként, az nálam is intimzóna.:DD
      néha egyébként irigykedek kicsit a jó kis könyvek képeitekre, csak aztán ránézek a polcaimra, és azonnal lenyugszom.

      Törlés
    8. Na ugye :D látod, én se akarom tudni, hogy megvetted a Nácik a dínók ellen című hírhedett eposzt e-ben. Élvezd azt csak csendes magányodban! :D :P
      Miért irigykedsz, neked is tök sok szép könyved van. :))

      Törlés
    9. azt pont nem vettem meg.:D
      ja, van egy csomó, de azok tök régiek. az újak mind e-ben vannak, azokról nem lehet jó képeket lőni, nehéz hozzá megtalálni az előnyös szöget.:D

      Törlés
    10. Nahát micsoda mulasztás! :D
      LOL! :D Mondjuk egy Gr-polcra ha felrakod őket és kivágod, az egy jó szög - na de itt üt be ugye a könyvek fizikai valójának utánozhatatlanul vonzó mivolta. Ah! Pátosz jő, PuPi balra el. :D

      Törlés
  5. Gratu a dolgos decemberhez!! :))
    A Fantastic beastről lesz majd egy nyálcsorgató bejegyzés?? Jövőre jön magyarul ugye? :D
    Remélem tetszeni fog a Para körút, szerintem szórakoztató krimi ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Lesz-lesz! :D Igen, úgy tudom jövőre kiadják magyarul is. :)
      Köszi! :)) Annyi jó könyvem van már, el vagyok halmozva teljesen! :D

      Törlés
  6. mindeki a HP-t csodálja, én is.:D majd egyszer én is akarok illusztráltat, de itthon csak én szeretem, ez így nem túl motiváló.
    nálam 11 beszerzés volt, és ebből csak egy papíron.:D
    a könyvbár látogatását meg abba ne hagyjátok, imádom azokat a posztokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csodáld, csodáld! *-* :)) Hátaztán, megérdemled. :)
      Nálad kissé fordított az arány akkor. :P De hát ez már egy ideje így van. :)
      Oké, ó, én szívem szerint mindre elmennék (na jó, egy Coelhóra azért mégsem)! Örülök, hogy szereted azokat a posztokat. :)

      Törlés
  7. Boldog Új Évet kívánok Kedves PuPilla, és Örömökben gazdag Új Évet is! És minden olyat, amiről beszéltünk ;). ((De tényleg. ))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is boldog új évet, Zenka, és hasonló jókat kívánok! :D (De tényleg! :D)

      Törlés
  8. Csatlakozom, szépségesek a HP könyvek.
    A 36 beszerzés pedig eléggé wow, szerintem ilyen nekem sose. :D Bár én is most nagyon igyekszem idén visszafogott lenni, de úgyis tudom, hogy lesz, amikor kitombolom magam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is volt olya nehéz ennyire visszafogni magam most. :) Talán csak el kell kezdeni (a kijelentésem után remélem nem zárok egy 100 beszerzéses évet :D). Az a jó, hogy azért volt, hogy én is "kitomboltam" magam, a könyvfeszten azért vettem egy adagot, és a HP-kat is olyan jó volt megrendelni. :)

      Törlés