2013. december 10., kedd

Illusztrált Harry Potter

Nemrég öltözött kétszer is új ruhába a Harry Potter sorozat, először a fehér borítós kiadások jöttek, majd az első kötet megjelenésének 15. évfodulója alkalmából Kazu Kibuishi borítóterveivel jelent meg újra más szemszögből a mesevilág.

Ez alkalommal azonban a Harry Potter könyvek belülről is átváltoznak, és 2015-ben megjelenik egy illusztrált kiadás Jim Kay illusztrátor meseszép rajzaival. Eddig elég kevés szivárgott ki a képek közül, de azok igazán igényesek, szépek, és látszik a szándék, hogy megragadja a Harry Potter sorozat és a J.K. Rowling által teremtett varázsvilág hangulatát. ITT és ITT találjátok a hírt, a képeket megmutatom bemásolva is, íme: 





Ti megvennétek-e egy új szett, illusztrált Harry Pottert? Tetszenek-e a képek? :) 

A magam részéről apránként biztosan beruháznék rá, hisz egy örök darabja a könyvtáramnak, és rengetegszer olvastam újra, és még bizonyára fogom is. És igazán lehetne több illusztrált kötet, a felnőttek is szeretik nézegetni a képeket... (nem mellesleg régen a sima regényekben is voltak egyoldalas képek is)  :) 

(A képeK Jim Kay munkái, forrás.)

14 megjegyzés:

  1. Nekem tetszenek a képek. Biztos, hogy be fogok szerezni pár kötetet (ha az összeset nem is sikerül). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is! Valami olyasmit hoz ki belőle - legalábbis a két kép alapján úgy érzékelem -, ami még a filmek és az egész franchise megjelenése előtt kialakult bennem képként a HP-világról. :)
      Hát igen, szeretném majd én is beszerezni, szerintem azért pár évbe bele fog telni,míg piacra dobják mind a hét, illusztrált kötetet.

      Törlés
  2. Ezek biztos tényleg szépek lesznek! Lehet, hogy apránként én is beruháznék rá! De persze a régi kiadásaimat is megtartanám, hisz azokat olvastam agyon :D

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jó az a kastélyos kép ^^ TEtszetős. Ennek kapcsán most elgondolkodtam hogy életem során ha lenne elég pénzem, akkor mindenféle kiadású Pottert beszereznék és ezt is, és akkor lenne egy Pottergyűjteményem :) Mondjuk ha gyerek lennék és most olvasnám először akkor lehet nem örülnék ha ez kerülne a kezembe mert én szeretem elképzelni és nem kellenek kész képek. DE így hogy már olvastam tökéletes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nekem is vágyálmom, hogy mindenféle kiadás meglegyen (persze olyan nyelveken, amiken értek is :) És persze beleértve azt a bőrkötéses díszkiadást a Bogár Bárd meséiből! :)
      Hát nem tudom, ha először is így kerül a kezembe, akkor is tetszett volna, szeretem ha vannak képek (megmaradtam gyereknek) :)

      Törlés
  4. A kastélyos kép tényleg klafa, Harryt viszont már úgy sem kedvelem, ha ezt a fejet nem kell látnom, ha Hermionéékat is meglátom így, sosem jutok el a negyedik kötet végére :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zerge :D
      Nekem tetszik, mert olyan gyermeki rajta, amilyennek képzeltem még az első kötetben. És kócos! :)

      Törlés
    2. Na jó, a kócosság valóban enyhítő körülmény :D

      Törlés
  5. Én örülnék neki nagyon :) Ráadásul hiába olvastam százszor az összes HP részt, nekem csak a 5-6-7 van meg sajátként, a többit mindig kölcsönkértem, és könyvtárból kölcsönöztem. Úgyhogy be kéne szerezni mindet és szépen feltenni a polcra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, az ilyen hiányosgyűjteményeket ki kell egészíteni :)

      Törlés
  6. Pupi drága, megjött a gyönyörűséges képeslapod! :))) Nagyon köszönjük családilag! :)))
    Bár a kommentelésig nemigen jutok el, de olvaslak ám! azért hiányzol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. cseri! :) Örülök hogy megérkezett, puszillak! :) hiányzol te is, de nem a régi a moly... azért a saját kis "lakunkban" mindig megtaláljuk egymást :)

      Törlés