2019. december 5., csütörtök

Mi fér még bele az évbe?

Forrás.
Az évszakos tervezést ilyenkor télen kicsit ketté szoktam bontani egy decemberi "mi fér még bele", vagyis tulajdonképpen havi, és egy január-februári, kéthavi "téli tervre". Most is ennél maradok, nekem valahogy jobban tetszik felbontani, mert úgyis annyira elkülönül a december a másik két téli hónaptól. 

Az idén jól sikerült követnem a listákat, amiket összeállítottam magamnak, remélem ez most, év végén sem változik majd. Amik pedig kimaradtak itt-ott (pl. a Csernobili ima), azokat jövő év elején szeretném elolvasni. Igazából sehol semmi nyomás nem volt rajtam, ezek mind saját válogatások voltak, egyfajta javaslat, meg amikhez tényleg kedvet éreztem. A várólista csökkentést is teljesítettem már, és egyetlen könyvnyire vagyok a Goodreads Reading Challenge végétől is, szóval nem az vezérel, hogy ezekkel készen legyek, csak hogy kedvemre listázzak egy jót megint. ;)

A következő könyveket szeretném még, ha beleférnének az évbe:  

Erin Kelly: The Sick Rose - hangoskönyv, eddig érdekes a hangulata, de a szerző előző regényét, a The Poison Tree-t szerintem nem éri utol. A felénél járok.
Ray Bradbury: We'll Always Have Paris - a vcs apasztás jegyében ez is a listáról való, most kezdem. 
Szabó Magda: Daloljanak itt angyalok - a karácsonyi hangolódás idei elmaradhatatlan "kelléke", most kezdem.

- Elena Ferrante: Az új név története - nagyon várom, hogy folytatódik Lila és Lenú története.
Adam Kay: 'Twas the Nightshift Before Christmas - Adam Kay előző könyve megvett kilóra, kérem az új sztorikat is! 
- Georges Simenon: Maigret türelmes - szintén vcs, fogyjanak az olvasatlan Maigret-k!

Saját kép.
Persze, ha máshoz támad kedvem, vagy valami felborítja a terveket, akkor sem történik semmi, azt fogom olvasni, amihez kedvem van. ;)
És most tényleg, olyan kevés könyvet tettem ide, a listára, hogy Nima se mondhatja, hogy "eeeezt mindeeet, még idén?!" :D :D Vagy ennek valamilyen változatát. ;) 

Eredmény: 4/6 és egy elkezdve. :)
Forrás.

Nektek vannak terveitek az év végéig még? A jövő évi várólista csökkentést is lehet ám már tervezgetni! ;) 


6 megjegyzés:

  1. Én is szeretném még idén befejezni a VCS-t, valamint a Testamentumokat és a Nápoly-ciklus befejező részét elolvasni. Hajrá nekünk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már célegyenesben vagy hozzá! :)) Hajrá! A Nápolyi regények valamelyik részét szerintem sokan lapozgatjuk idén decemberben, az utolsó kötet megjelenésének örömére. ;)

      Törlés
  2. valóban igen visszafogott listázást csináltál decemberre.:D
    én is listáznék, de minek, elvagyok a szigetvilág varázslójával. jó lenne kivégezni az egész sorit, de még nem tudom, mennyire fog lekötni, érződik rajta a kora rendesen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, végre, erre a Nima-reakcióra hajtottam! :D
      Ha nem akarsz, ne listázz. ;) Én élvezem. Ha megvan így is, hogy mibe temetkezel bele, az is tök jó. Jó olvasást hozzá!

      Törlés