2019. december 31., kedd

Decemberi zárás

Forrás.
Már szállingóznak az évösszegző posztok, de én még picit megállok ilyenkor, és külön visszatekintek a decemberre is. Az elmúlt években elég változó volt, hogy mekkora a könyvkupacom, de elég sűrűn tornyoztam 10+ könyvet is ilyenkor, ami persze főleg karácsonyi ajándékokból jött össze. Idén nem lett sok zsákmány, de nem is baj, mert így tudtam tartani magam ahhoz, hogy összességében az éves beszerzések számát 50 alatt tartom. 

A következő 4 kötettel gyarapodott a polcom decemberben: 

  • Christelle Dabos: Bábel emlékezete
  • Elena Ferrante: Az elvesztett gyerek története
  • Popper Péter: Lélekrágcsálók
  • Dr. Meskó Bertalan: Az orvoslás jövője


Az első három karácsonyi ajándék drága barátosnéimtól, az utolsó pedig egy saját beszerzés, kedvezménnyel.



Ahogy a képeken látható, egy pár Harry Potteres relikviával is gazdagodtam. Kaptam egy szuper ágytakarót, és beszabadultam a bécsi Primarkba is egy kis randalírozásra. ;) Nehéz volt nem mindent felpakolni, nagyon sok jó cucc volt... Remélem lesz Mo-n is Primark üzlet valamikor.

A hónapban 8 könyvet fejeztem be, de ezek közt volt egy néhány rövidke is, pl. egy karácsonyi audible novella is (vagy kisregény inkább). Az előző években mindig akadt kiemelkedő olvasmány a decemberi olvasásaim között - gyakran akadtam kedvencekre is ilyenkor -, így most meglepve konstatáltam, hogy nem igazán volt olyan könyv ebben a hónapban, amit kiemelnék. :/ Persze jó volt hangolódni pl. a Daloljanak itt angyalokkal az ünnepre, megismerkedni Bradbury novelláival, és bepótoltam egy újabb klasszikust is, A Manderley-ház asszonyát, mégis valami kis hiányérzet maradt bennem.
A "Mi fér még bele az évbe?" tervek egész jól sikerültek, 6-ból 4 könyvet elolvastam, és egy épp folyamatban van. Maigret felügyelőre meg most nem jutott idő a fa alatt, majd jövőre!


A blogon decemberben 13 bejegyzés született, köztük egy lagymatag témázás is, karácsonyi olvasmányokról, aminél bebizonyosodott, hogy az eddigi években igazam volt, és hagyni kell a manóba a decemberi írást, mert úgyse ér rá senki ilyenkor ilyesmire. :D

Beszámolhatok egy szuper könyvtár-élményről is, eljutottam ugyanis az Osztrák Nemzeti Könyvtárba, és megcsodálhattam a Szépség és Szörnyeteghez hasonlatos pompás termet, a sok-sok régi könyvvel. Falétrák, galéria, óriási földgömbök és szobrok mindenhol, na és persze a számtalan kötet. Valahogy még mindig előrébb van a Long Room a szívemben, de ez is csodálatos élmény volt. ♥

Saját képek.

A többiek decembere: Dóri, Nita, Heloise, Amadea, Sister

Boldog új évet! :) 

6 megjegyzés:

  1. Szép kis kupac, és a Harrys cuccok O.O - én is el szeretnék újra menni a Primarkba, és persze Bécsben is. Nagyon szép ez a könyvtár, ezt is érdemes lenne megnéznem.
    Jó pihit - szilveszterzést mára! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Jaj de még mennyi szép cuccot otthagytam! :O Nagyon szuper párnák, plédek is voltak, mindenféle partykellékek, bögrék, pizsik... :) Dehát próbáltam azért észnél maradni. :D
      Tényleg szép ez a könyvtár, és nincs is olyan messze. ;) Remélem eljutsz te is majd.
      Jó szilveszterezést nektek is! :*

      Törlés
  2. De jó, hogy Bécsről is írtál! :) Ezek szerint jól sikerült a kiruccanás? :) A könyvtár meseszép, nekem is nagy élmény volt látni!

    A HP relikviák is szuperek, különösen az ágytakaró! Kíváncsi leszek az évösszegződre, és persze BÚÉK! :) :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól sikerült igen, Schönbrunn volt a kedvencem! ♥ Csak elég hideg volt kinn császkálni egész nap, elfáradtunk.

      Köszi! A takaró tényleg szuper, sokszor fogom szerintem használni fotóháttérnek is! :)
      Az évösszegzőt még el sem kezdtem írni, de majdcsak. :) BÚÉK!

      Törlés
  3. Örülök, hogy tetszett a könyvtár, én is imádtam! :)
    Jók a HP-s cuccok és a beszerzett könyvek is, te hozzám képest nagyon visszafogott voltál. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy ajánlottad, nélküled kimaradt volna valószínűleg! :))
      És most azért igyekeztem tényleg hasznos holmikat venni HP-ből is, pedig nagy volt a kísértés, a Funko Pop figurák is csak 7 euróba kerültek... :O

      Törlés