2017. december 9., szombat

Mi fér még bele az évbe?

Forrás.
Lehetett volna a bejegyzés címe decemberi tervek is, de lassan már a decemberből is csak a fele marad meg, ha nem igyekszem összeírni, miket is terveztem be még magamnak. Jellemzően ilyenkor mindig nagyon túltervezem magam, most talán mégsem ez lesz a helyzet, az olvasási kedvem ugyanis elég nagy, és lesz szabim is még év végén - azt a neonfénnyel villogó tényt meg megpróbálom a sarokba száműzni, hogy eddig is volt, és mégis úgy alakult már évek óta, hogy év végén sosem olvastam annyit, amennyit akartam... A "majd a fa alatt olvasok" egy ábránd volt, mert mindig enni és menni kell ugyebár karácsonykor. :) Na de majd most! 

Az év végéig nagyon szeretném teljesíteni a várólistacsökkentést, és Miamona kihívását is, de a kettő együtt elég lehetetlennek tűnik már, mert több kategória hibádzik az utóbbinál... De még meglátjuk. Mégis leginkább ezekhez igazítom a még hátralevő időre a könyveket, hátha... :) Plusz a recik, megkezdett olvasmányok játszanak. 
A listám tehát (11 10könyv, néhol választós)

Recik: 
- Veres Attila: Odakint sötétebb - szegény mostoha reci félbeszakadt, és újra kell kezdeni, olyan rég hagytam abba... pedig totálisan beleszerettem az elejébe. 
 Sylvain Neuvel: Ébredő istenek - az Alvó óriások folytatása, már olvasom. 
Almási Kitti: Lezárás, elengedés, újrakezdés - túl a felén. 

Kupacka. Választási opciókkal.
Fent Kindle. :) 
Megkezdett könyvek: 
 Eowyn Ivey: A hóleány - téli olvasmány. :) 

Tervek a vcs-ről: 
- Agatha Christie: 4.50 from Paddington/Jean-Paul Didierlaurent: A 6:27-es felolvasó
- Mary Ann Shaffer - Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
- Jacqueline Wilson: The Story of Tracy Beaker
- Edward Kelsey Moore: Szikomorfán születtem/Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees (ez MRC is - déli regény)

Miamona kihívására, ha belefér még bármi: 
- Orhan Pamuk: A piros ruhás nő (Isztambul és/vagy török szerző kategória)
vagy
- Brooke Davies: Az elveszett és meglett dolgok könyve (nyugger-rocker)
- Kleinheincz Csilla: Ólomerdő (hazai fantazmagória) ehhem, Ilweran szólt, hogy a Veres Attila is úgyis az, szóval ez sztornó most. 
Ezek közül egyet ki tudok azért jolly jokerezni is, szóval ebből kettő egy választandó. :)  

Természetesen megint vágyakozva nézem az illusztrált Harry Pottereket - bekerült az is a képbe így...  -, sorban már hármat is a polcon... már két éve húzom az újraolvasást, és azt, hogy ezeket a szépséges kiadásokat kézbe veszem... Szégyen, hogy már mennyi pottertelen hónap áll már mögöttem! :O :) Viszont már tényleg nem bírom soká sütőtöklé és Félig Fejnélküli Nick nélkül.

Befigyel egy illusztrált HP is. :D
Persze a könyvmolyszív mindig valami másfelé húz, mint amit épp olvasni szándékozott /kéne. :D Így most például Maggie Stiefvater Shiver trilógiájának befejező kötetével, a Foreverrel ( :D ✓ )szemezek, ami évek óta halasztódik... :)
Egyébként meg 11 10 könyv még most a hónap második felére betervezve?! Amikor általában 4-5 könyvet sikerült egy hónapban elolvasni... ajj. :D

És nektek mik a terveitek? :) 

Forrás.

17 megjegyzés:

  1. :-D 11 könyv?! Bevállalós vagy!
    A Krumplihéjpite és az Ólomerdő haladós könyvek, és persze a HPék is ;-)

    Nálam is ismerős dolog a túltervezés, de most direkt alulterveztem. Folyamatban van egy reci, egy kötet vár a kiadóban, aztán már csak Szabó Magdától az Ajtót kell elolvasnom, a centenáriumi kihíváshoz+Mini könyvklubra :-D megkérdeztem előre, h jó lesz-e mindkét helyre.

    Bármi más már csak opció, elmaradhat. Gondolkodtam Poirot karácsonyi történetein, illetve a Szennyből az angyalon (Vavyan Fable).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bevállalós, csak bolond. ;) De nem fog ez mind lecsúszni, úgy gondolom. :) Az Ólomerdőt pont inkább kihagynám, valahogy most nem vonz. A HP meg csak talon-jutalom. :) Egyelőre elsőként a vcs-k. :)

      Próbáltam már alultervezni is, de abból is az lett, hogy nem sikerült teljesíteni, mert totál más könyveket vettem kézbe. :D
      Az ajtó nagyon jó, nagyon szerettem. :)

      Ezek is inkább csak opciók, majd meglátom mi sikerül. Poirot hangulatos ilyenkor télen! Meg ez a Vavyan Fable is, bár én nem olvastam, anyukám annak idején karácsony környékén olvasta el. :)

      Törlés
  2. nekem egyetlen tervem van még idénre, a Night Prince (Frost) harmadik része, ha belefér. elkezdeni mindenképp el fogom, de ki is kéne olvasni.
    sztem már honlaptól menj szabira, ha azt a 11-et le akarod tudni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy tartható terv részedről! :D
      :D Nem is rossz ötlet. ;) Amúgy nyugi van, egyet ma befejezek. :D

      Törlés
  3. 11? Atyám! Sok sikert hozzájuk! :)

    Ha be tudom fejezni a két elkezdettet az idén, már jó. :D Csak nem haladós egyik sem. Tudom, hagyjam abba, és azt is kéne, de még nem szántam rá magam. Egy egészen picit érdekel, hogy hová lyukadnak ki végül, így emiatt még nem hagyom abba őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem se fog sikerülni, de azért örülök némi drukknak. ;)) A vcs-t szeretném, mert úgy utálom, amikor nem sikerül, az össze többi csak olyan, hogy ami belefér, meg amelyikhez kedvem van még. :)
      Nekem is sok problémám volt nem-haladós könyvekkel, vagy nem-haladós, nem-olvasós időszakokkal az idén. :/
      Melyik az a két könyv, amibe beleragadtál? (beragaditisz :D)

      Törlés
    2. Az egyik a Felbolydult napjaink. Ebbe sajnos, jól belefutottam, várhattam volna vele, míg van pár értékelés róla, bár igazából nem feltétlenül kell adni mások véleményére. A másik a Napnak fénye, erről viszont csak szépet és jót olvastam, de egyszerűen nem érdekel a kínai császár sorsa. :D Pedig amúgy mozgalmas, nem mondanám unalmasnak sem, mégsem bír érdekelni. :( Ellenben van pár szereplő, akinek a sorsa igen, szóval egyelőre még kitartok. :)

      Beragaditisz, ez de jó szó! :D

      Törlés
    3. Jaj, igen, említetted is már a Felbolydult napjainkat... Kár érte, engem is érdekelt pedig elsőre.
      Hú a Napnak fénye, meg egyéb Goldenlane-ek engem valahogy zsigerből taszítanak, nem tudom megmagyarázni, nagyon érzem, hogy nem érdekel. :S

      A beragaditiszre nem emlékszem, hogy én találtam-e ki, avagy Nita... de szerintem én, az rémlik. :)

      Törlés
    4. Pedig hogy megfogadtam tavaly, hogy óvatosabb leszek... :/ Na, majd jövőre. :D

      Én sem tudom megmagyarázni, mi a baj a Napnak fényével, csak nem érdekel.

      Akárki is volt, szellemes. :)

      Törlés
    5. Mindig elbukunk valamit, amit megfogadtunk... na de biztos van valami, ami meg idén jól sikerült, és nem estél bele ebbe, vagy abba a hibába. ;) Gondolj inkább erre. :D Meg hát meg lehet fogadni jövőre is bármit, nem kerül semmibe. :D

      Engem ez az érzés már olvasatlanul is elfogott, de vannak könyvek, amik egyszerűen nem csak hogy nem vonzanak be, de taszítanak is.

      Köszi! :)

      Törlés
  4. Én most olvasom angolul a Harry Pottert. Ma fejezem be a negyedik részt. A maradék három a terv, és az Ambrózy báró sorozat utolsó két része. Ha marad még időm, talán az Essexi kígyó, vagy A csoda Donoghue-tól. Csábító a Trónok harca képregény is, de az csak 30-án érkezik meg hozzám, úgyhogy az valószínű jövőre lesz csak :)
    De kellemes készülődést, olvasást Neked is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és jó, hogy említetted Miamona kihívását. Öntudatlanul, de kész is voltam vele :)

      Törlés
    2. Most olvasod először angolul, ugye? Nagyon izgi! :) Akkor azért még neked is sok terv van, de ezek haladósok nagyon. :)
      Na, gratulálok, hogy meglett az MRC. :) Eddig nekem is általában észrevétlenül kész lett, de most csak nem tudok összeverbuválni semmit néhány kategóriára. :S

      Neked is jó készülődést! :)

      Törlés
  5. Krumplihéjpite <3 Szikomorfa <3 óóóó, és a Harry Potterek!! Szuperséges tervek, hajrá velük! :) Aztán majd sikerül, ami sikerül - az a jó, ha van miből válogatni, szerintem. :)
    :D :D a fa alatt olvasás tényleg nekem is csak egy ábránd, utoljára kiskamaszként sikerült ez, talán... :D de mindig betervezem, hogy majd ez az év más lesz, de nem... :D
    Nekem, ami terv az még egy Agatha Christie (vcs-s), a jelenlegi olvasmányaim befejezése, és aztán elkezdődik a HP maraton! <3 de legalábbis a bölcsek köve biztosan (ha már ennyi kiadásban megkaptam idén :D ) aztán majd látom, mi fér még bele. :) de lehet, idénre már csak ennyi lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az a jó, hogy ennyi remek könyvből lehet választani. ;)
      Valóban sosem sikerül igazán a fa alatt (mellett) olvasni, mert jön a Reszkessetek betörők, valamelyik rokon, vagy pedig a 8. adag töltött káposzta és süti. :D
      De idén tényleg máshogy lesz!
      Az Almási Kitti könyvet közben már be is fejeztem és hasítok előre A hóleányban. :)
      Jó terv a tiéd, tartható, és van benne HP is meg AC is, wow! :) :) Halmozod te is az élvezeteket. :)

      Törlés
  6. Az Odakint sötétebb is hazai fantazmagória szóval ha azt befejezed nem kell Ólomerdőt olvasnod a kihívásra :)
    Én túlélésre hajtok. Így az új munkával esélytelen kb hogy olvasásokat tervezzek év végéig, örülök, ha bezuhanok a fa alá az új illusztrált Potterrel :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilweran! Te vagy itt az ész! Tényleg! :D Köszi! Akkor közelebb jött az MRC teljesítés is, mert a felsoroltak közül ki tudom jollyzni a Pamukot, vagy a Brooke Davies-t :D Arról mondjuk ne beszéljünk, hogy alig haladok bármivel is, és hogy persze a Foreverbe belekezdtem, de minek... Persze nem a kihívás számít. :)
      Na, az pont jó lesz, ha bezuhansz a fa alá a Potterrel, ennél nem is kell jobb terv! :) Azért csak óvatosan zuhanjál! :D

      Törlés