2015. január 14., szerda

Hagrid, halálfejes nyakkendőben

Bő egy évvel ezelőtt írtam az új, illusztrált Harry Potter kötetek érkezéséről, nos, most érkezünk el az első részből "kiszivárgó" képekhez. Az első illusztrált kötet 2015. októberére várható. A Deluxe kiadásban 110 színes kép lesz, és külön fedélterv a brit és amerikai verziókhoz. (A borítókról egyelőre még nincs infó.) A Scholastic úgy tervezi innentől évente fog megjelenni egy-egy illusztrált rész a sorozatból, így 2021-re érkeznének el a hetedik, befejező kötethez.

Az illusztrációkat Jim Kay készítette, ITT és ITT olvashattok cikkeket a hírről, és nézhetitek meg a rajzokat, de azért mutatok én is belőlük: 


Egy kissé pityókásnak tűnő Hagrid

Az őt alakító színészre hasonlító Malfoy
Őszintén szólva, az első két teaser kép nekem tetszett, ezekkel kicsit jobban és többet kellene barátkoznom, de ha elvonatkoztatok a filmektől, és kicsit a margóra tolom a saját képzelőerőm teremtette képeket, akkor valószínűleg nagy élmény lenne azért ezt a kiadást forgatni. :) Szeretem a "képes könyveket", és mindent imádok, ami Potter. 
Biztosan vannak és lesznek, akiknek nem tetszik a megjelenítés, de szerintem Kaynek baromi nehéz dolga van, mert a könyv rajongóinak szinte lehetetlen megfelelni a saját, kialakult, belső képeik miatt, a film szerelmeseinek pedig a színészek játéka véste be a  fejébe a jeleneteket, és ráadásul magának Kaynek sem lehetett könnyű ezektől az impulzusoktól elvonatkoztatni, amik hosszú évek óta meghatározzák a HP-világot... 

Ti mit szóltok a képekhez? 

(A képek Jim Kay munkái. Forrás 1.2.)

3 megjegyzés:

  1. Hagrid úgy néz ki, mint egy részeg hajóskapitány :D Draco meg mint valami King regény szereplő :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttad a kis zoknimukit, ami az övéről lóg? :) Kicsit kerekebb szemmel amúgy nem látszana ennyire részegnek :D

      Törlés
    2. Zoknimukiiii :D Nem, nem láttam, nem nézegettem az öve tájékán, pedig olvasáskor szerelmes voltam belé :D

      Törlés