2023. október 4., szerda

Szeptemberi zárás - 2023

Saját képek.
Két nullás hónap után két olyan hónapot hozok nektek, hogy szerintem kigurul a szemetek, mint a csigának! :D És már most van két olyan rendelésem, amik októberben érkeznek majd meg, de addig is lássuk a szeptemberi könyvhalmokat, amik három irányból is támadtak.

Először is kaptam ajándékkönyveket, másodszor is itt volt a Könyvfesztivál, ahova sikerült idén is eljutni, hurrá! Harmadszor pedig, kigondoltam, hogy bizony most már beszerzem a Simenon életmű hiányzó darabjaita magánkönyvtárunkba, és három részletben meg is rendeltem ezeket a köteteket. Ebből eddig két pakk még szeptemberben megérkezett. :) 

Szeptemberi zsákmányom tehát (szám szerint 16): 

- Marie-Aude Murail: A lélekdoki - 3. évad - ajándék Suhakatától :) 
- Jessica Fellowes: Gyilkosság a vonaton - ajándék Nikkincstől! :) 
- Valérie Perrin: Trió - ajándék a férjemtől :) 

- Georges Simenon: Néger negyed
- Georges Simenon: Fekete eső
- Georges Simenon: Maigret és a lusta betörő
- Georges Simenon: A Bicêtre harangjai
- Georges Simenon: Fej nélküli holttest
- Georges Simenon: A londoni férfi / Maigret és a borkereskedő
- Georges Simenon: Liberty bár / Maigret csalódik- eddig antikvarium.hu rendelés


- Georges Simenon: Maigret utazása
- Georges Simenon: Maigret vallomása
- Georges Simenon: Monsieur Hire jegyessége
- Réz Pál (szerk): 24 izgalmas novella I-II - ezek pedig regikonyvek.hu rendelés



- Alena Mornštajnová: Hana - könyvfesztiválos szerzemény a Csirimojó kiadótól
- Kónya Judit: Szabó Magda – Ez mind én voltam… - és ez is könyvfesztiválos szerzemény a Jaffánál az 1000 Ft-os állványról



Mindnek nagyon örülök, és főleg, hogy elég jó áron is szereztem be őket, a legtöbb antikváriumos kötet 800 Ft körül mozgott. Az jutott eszembe, talán hamarosan elfogynak tényleg ezek az utolsó példányok is a régi Simenonokból, és ki tudja, kiadja-e ezeket valaki valaha újra... Ha meg marad is majd néhány, teljesen horror áron lesznek. Szóval még talán jókor "kapcsoltam". 
Az ajándékkönyveimnek is nagyon örülök, és a könyvfesztiválos szerzeményeknek is - nem vásároltam túl sok mindent magamnak, de persze a gyerekkönyves részleg bőven szaporodott, ezeket képen mutatom. 



Plusz, hát vicces, hogy tulajdonképpen miért is fizessem ott a -20% kedvezménnyel az árat, és cipekedjek, ha közben egész idő alatt 31%-ot adtak a Book24-en mindenre? Szóval szombaton a tömegnyomor helyett inkább leadtam még egy rendelést a többi kinézett fesztes címre. ;) Apropó kedvezmény, azért oké, hogy a Csirimojó milyen niche, meg non-profit, de hogy tényleg egy kanyi százalék kedvezményt nem adnak a könyveikre a feszten, az fura. Persze eléggé felmentek az árak minden könyvnél, de ugyanúgy, ahogy eddig, az igazi, óriáskönyvtárat birtokló könyvmoly nagyon nem szeret teljes áron vásárolni - épp eleget támogatom én a könyvbizniszt mindenütt. :D Ezek után a neten keresgélve, mikor megláttam, hogy azért van, ahol igenis  lehet találni Csirimojós kiadványt -20%-kal, kicsit elhúztam a számat. Persze tudom, akkor meg a posta viszi el, és inkább legyen a kiadóé. Mindenesetre jó azért, hogy láttam a könyveiket élőben, belelapoztam párba, és végre el tudtam dönteni, hogy kell-e, vagy nem. 

A könyvfesztiválról még tervezek írni a napokban egy külön posztot egyébként. 

Szeptemberben a blogon sajnos csak 3 bejegyzés született, adós vagyok még két könyves poszttal és a Könyvfeszt beszámolóval. 
Olvasni is 3 könyvet sikerült, a Véres Balatont, egy Maigret-t és egy Picoult-t. :) 
A Véres Balatonnal befejeztem a várólista csökkentős játékot, juhú! De továbbra is válogatok még az idei listámról, pl. Maigret-ket. :) 

 Szeptemberi terveim így alakultak: 

Forrás.
✓ befejezni a The Book of Two Ways-t
✓ elkezdeni az új Strike kötetet! :)
x eljutni a Stephens-Sarlós program kb. harmadáig (tömény eléggé)
x a felső polcot lepakolni, átrendezni a könyvespolcon :D
✓ a szabadban olvasni egy órácskát
✓ krimiket olvasni (vagy hát legalább egyet :D)

A Stephens-Sarlós könyvvel konkrétan egy sort nem haladtam, remélem azért még idén el fogom tudni olvasni... Fogalmam sincs, bárki aki valami értelmezhető tanulmányt folytat, egyetemi szakot végez a gyereke mellett, az mégis HOGYAVIHARBA már elnézést, hát se időm, se agyam a szakszöveghez, néha a krimihez is alig. 
A szabadban olvasás összejött, nagyon sokat tudtam egyben olvasni a Zajácz D. könyvből, de el kell mondjam, ehhez egy szabadnap kellett konkrétan, és hogy megállítsam magam a szokásos teendők közepén, hogy najó, akkor most egyszerűen vége a to-do-listeknek és kikapcsolódás jön, és nem 20 percnyi, hanem órák, egyben. 

Októberre: 

- az a fránya felső polc pakolás legalább, ah, már csak sikerül
- befejezni a Maigret New Yorkbant
- elolvasni még egy Maigret-t a listáról
- és hozni egy tripla Maigret posztot ;) 
- posztolni a The Book of Two Waysről
- élménybeszámolni a Könyvfesztiválról
- elkezdeni a Haragos Balatont
- örülni a megérkező könyvrendeléseknek ;) 
- semmi különösebb spooky vagy halloween témájú könyvet nem olvasni :D 

Forrás.


Az új Strike-kötet befejezését direkt nem írtam ide, most úgy érzem én az életben nem fejezem be ezt a 34 órányi felolvasást, főleg, hogy állandóan belealszom. :')

A többiek szeptembere: 



7 megjegyzés:

  1. Hehe, kigurul a szemetek, mint a csigának, hát ezen jót nevettem. :D
    Szép eredmények, szó se róla! Velem is csúnyán elszaladt a ló szeptemberben, 6 könyvet vettem a Libriben, és még jön jövő héten a HP almanach, meg rendeltem 4 könyvet Amazonról, azok is jönnek, remélhetőleg egy héten belül. A MinaLima-féle HP 3. kötete, A kviddics évszázadai illusztrált angolul (lusta vagyok kikeresni a pontos angol címét...) - nem tudtam kideríteni, mi a különbség a kétféle borítós között, a drágábbat vettem, feltételezve, hogy abban több minden van, lehet, hogy semmi? - és két Scott Pilgrim-képregény a kisebbik fiamnak. (Ez egy HP-s hónap lesz. :D)
    Miért olvasod A Stephens-Sarlós-programot? Már ha publikus. Tanulsz valamit, vagy csak magán érdeklődés? Én 3 éves mellett vizsgáztam (jó régen volt) számítógépes ismeretekből, hát nem volt könnyű, pedig az nem is egyetem. Nem tudom, hogy csinálják mások, de hogy nem egyszerű, az biztos.
    Az új Strike elvileg novemberben már lesz is magyarul, remélem, az e tényleg nem tart olyan sokáig, mint az előzőnél.
    Tök jó, hogy be tudod szerezni a Maigret-k hiányzó részeit, még ha egyszer el is kezdenék újra kiadni, iszonyú drága lenne, és kétséges, hogy valaha is befejeznék. Hány kötetes az életmű?
    Mit jelent a niche itt? Rétegkönyv? Nem hallottam még erről a kiadóról, mindjárt rákeresek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szoktam használni néha ezt a kifejezést. :D Örülök, hogy tetszett! ;)
      De jó, hogy mondod, legalább nem vagyok egyedül akkor a beszerzéshullámban. :)) Az Almanach és a Minalimás HP3 nekem is kelleni/jönni fog.
      Quidditch Through the Ages a címe, nem tudom milyen borítója van még, én ezt ismerem: https://www.libristo.hu/hu/konyv/quidditch-through-the-ages-illustrated-edition_25532925?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping%20feed&utm_content=free%20google%20shopping%20clicks%20merchant_hu&gclid=CjwKCAjwvfmoBhAwEiwAG2tqzKNNH_3gQsjs9JHTsvdqDVQ5irp1IaA3WmBTF9La5t6akd29koGdQBoCbE0QAvD_BwE meg ugye a zsebkönyvtáras pici verzióját, de az nem illusztált (csak firkászos).
      Nem tanulok, csak magánérdeklődés a Stephens-Sarlós. De kevés időm van koncentráltan leülni vele sajnos.
      Én semmiből nem tudnék tanulni-vizsgázni a gyerek mellett, én csak meghalni tudnék, ha még bármit ezen kívül csinálnom kéne :D (értsd munka+ gyerek).
      Remélem én is, hogy hamar megkapjátok A hömpölygő sírt. ;)
      A Simenon-életmű, pfú, hát most megnéztem, a molyon kereken 100 magyar nyelvű címet sorolnak fel hozzá, ezt a listát használtam én is, de vannak kötetek - 5-6 db -, amik két címen, két kiadásban is megjelentek. Az Agave ráfeküdt ugye a még kiadatlanokra, abból lettek az újabbak, de nem tudom maradt-e ki végül valami. A Wikipedia oldala azt írja amúgy Simenonnak: "he published around 400 novels, 21 volumes of memoirs and many short stories" :)
      Niche: igen, rétegre gondoltam, mert egy elég szűk piaci szegmenst képviselnek, a művészi, esetleg elvont irányba orientálódva, különlegesebb kiadásokkal, illusztrációkkal készített, vagy különleges formátumú, kötésű és témájú könyveikkel mesekönyveikkel. Szépek a könyveik, de tipikusan az a kiadó, akitől nem rendelnék meg semmit, ha még nem láttam élőben, milyen is, mekkora is az adott könyv, és hogy néz ki belül, mennyi a szöveg-kép arány stb. Nem bánom, hogy megvettem a Hana regényt, de azért kicsit sokallom az árát.

      Törlés
  2. Hú, hát borzasztó, egy vagyont hagytam a Libriben. Mindegyik előrendelős volt, és több hete rendeltem őket, csak kb. mind egy héten belül jelent meg. Hát nem állítom, hogy kellemes volt szinte egyszerre annyit kifizetni, az én szemem is gurult kifelé kicsit. :D A kviddicsesre meg már rég fáj a fogam, és most volt lehetőségem megrendelni.

    Igen, én is ezt rendeltem, de van még ez is: https://www.amazon.com/Quidditch-Through-Ages-Illustrated-Potter/dp/1338340565/ref=sr_1_1?crid=WT9Z1O30NM3B&keywords=Quidditch+Through+the+Ages+Illustrated+Edition&qid=1696617495&s=books&sprefix=quidditch+through+the+ages+illustrated+edition%2Cstripbooks-intl-ship%2C169&sr=1-1

    Jóval olcsóbb, lehet, olyan, mint a kiállításos volt? Egy kisebbeknek meg egy felnőttebbeknek való változat? Mindenesetre már valahol úton van mindkét angol nyelvű, szóval elvileg pár nap, 1-2 hét, és nálam lesznek. Ma jött meg Gaura Ágnestől a Kard által, ami rettentő drága már, de találtam egy 20%-os kedvezményes helyet, és Foxpostba viszonylag olcsón elküldték. Komolyan mérges vagyok miatta, hogy nincs többé e-kiadás a DV-nél, de dühönghetek bárhogy is, akkor sincs.

    Közben néztem én is azt a kiadót, jópofa ez a név, de nehezen megjegyezhető. A könyveiknek meg nem én vagyok a célközönsége.

    100 Maigret! Nem semmi. Talán még HP-ből sem olvasnék el 100 kötetet, bár aztán ki tudja, próbára tehetne Rowling. :D De sajnos, nem fog. Lehet tudni, hogy ír-e bármi újat Strike-on kívül? Abból lesz 8. rész?

    400 könyvet hogy a búsba lehet megírni egy élet alatt? :O Az, mondjuk, 40 alkotói évvel számolva is évi 10 könyv. Elképesztő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól tetted, ne bánd! Olyan szép könyvek, és hadd okozzon már valami örömet a sok gurizés a pénzért. :D
      Áh, ezt a másik kiadást nem is ismertem!
      Eléggé visszafelé fejlődésnek tűnik az e-könyvek megszüntetése a DV-nél. :/

      Strike, szerintem lesz, azt hiszem eleve legalább 8 részesnek tervezte, de abból is elolvasnék akár 100-at én is! :D Nem tudom most ír-e bármit ezen a sorin kívül. A hömpölygő sír címről még sajnos nem tudok nyilatkozni, mert még mindig eléggé az elején vagyok 20%-nál kb, és egyelőre fogalmam sincs, miért ez lett a cím, mit fog jelenteni. De nagyon izgalmas!

      Nagyon termékeny író volt Simenon, gondolom azon szerencsések közé tartozott, akik nagyon hamar le tudtak vetni egy-egy ötletet, akár két-három ülésben, és sokat tudott szerintem egyszerre, javítgatások nélkül megírni. Amúgy rövidek a kötetei, 150-200 oldal körüli a legtöbb. :)

      Törlés
    2. Igazad van, megnyugtatom a lelkiismeretemet, hogy ennyi jár nekem. :D

      Hát az. Olvastam valamit, hogy ellopták sok e-könyvüket, és ezért, de ez más kiadókkal is megesik szerintem, sajnos, és ez tényleg visszafejlődés. Főleg, hogy nagyobb áruházláncokban kapni sem lehet. Persze, tudom, ha pl. Libriben veszem, a kiadó alig kap valamit a terjesztési díj miatt, csak azért érdekes, hogy ettől még a saját webshopjukban sem olcsóbb, plusz fizethetek postaköltséget, ha csak egy könyvet szeretnék. Na, jól eltértünk az eredeti témától. :D

      Valamikor régen, de még tényleg a sorozat elején azt olvastam, hogy 7-nek tervezi, mint a HP-t, de azóta ez változhatott. Én is szívesen olvasom, de azért bármi HP-témájúnak is nagyon örülnék. Nemrég újranéztem a 3 Legendás állatok filmet, és olyan jó lenne látni a végét, de hát erre alig van esély, vagy semmi. Tudtommal nem mondták ki egyértelműen, hogy nem lesz több rész, de talán csak idő kérdése.

      Azért ahhoz nem semmi tehetség kell, hogy ilyen gyorsan haladjon valaki, még ha rövidek is.

      Törlés
    3. Helyes! :) Nekem is úton van két rendelésem, juhé! :)

      Ez az e-könyves biznisz nagyon akadozik, úgy látom, pedig tök jó lenne.
      Gondolom nehéz így, mert terjeszteni is akarják, hogy többen vegyék, de keresni is rajta, hogy meg tudjanak élni kiadóként...

      Egyszer korábban szerepelt a wikipedia Cormoran Strike oldalon, hogy 8 kötetet tervez legalább, jelenleg pedig ez szerepel: "Seven novels in the series have so far been published. Rowling stated after the third book that she has plans for at least another ten." Nem tudom van-e ebben túlzás. :D

      Bizony, azért kevés az olyan szerző, aki ilyen gyorsan (és ugyanolyan jó minőségben) ír/írt. :)

      Törlés
  3. Egyébként jó cím A hömpölygő sír, kifejezi a tartalmát?

    VálaszTörlés