2021. március 2., kedd

Tavaszi tervek 2021

Saját képek.
Pár napig tologattam itt a könyveket, amiket el szeretnék olvasni tavasszal, aztán fogtam, bezuttyantottam a fotelbe, és voilá, ez a hevenyészett kupac lett a legjobb. ;) 

Igyekeztem ismét nem túltervezni az évszakot, összesen 10 könyv került a tervlistára, amit persze akár fel is rúghatok. ;) Remélem ennél a 10 könyvnél többet is el fogok olvasni, de őket szemeltem most ki, szem előtt tartva, hogy minél több várólista csökkentős is legyen köztük. 

Íme a tavaszi terveim: 

A megkezdett olvasmányok:

Christelle Dabos: Visszaverődések viharában - 30%
✓ Isabel Wolff: A Vintage Affair - 20%, vcs.
Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez - 50%, lassan haladtam eddig, kicsit tömény egyben. 

A további, tervbe vett könyvek:

Daniel Höra: Betolakodók - egy érdekes vcs-könyv, amit Heloise miatt szereztem be :) 
Georges Simenon: Maigret az iskolában - újabb Maigret kötet, idén ez lehet majd az első, és mellesleg vcs is
x Sheila Heti: Változások könyve - félbehagyva... aktuális, és régóta a radaromon van, meg szeretném végre ismerni
J.K. Rowling: Az Ickabog - karácsonyra kaptam, azt hittem már a télen sorra kerül, de csak tolódik... Nem akarom tovább halogatni. ;) 
Vanessa Diffenbaugh: The Language of Flowers - vcs, egy régebbi angol, random beszerzésem, remélem tetszeni fog
 Baktay Miklós, Baktay Zelka, Csernus Imre, Kalo Jenő, Popper Péter: Boldogtalan kapcsolatok - a pszicho könyvek közül egy kimaradt, szintén a vcs-ről került ide ő is
Antoine Laurain: Az elnök kalapja  - a szerző másik könyve, A piros notesz a kedvencemmé vált tavaly, próbálok nem ilyen elvárásokkal nekimenni ennek a történetnek, de azért nagyon várom. Vcs is, ha már... :D 

Tíz könyv tehát, elég vegyes válogatás, talán mind sorra is kerülhet, nagy kedvem van olvasni őket egytől-egyig. :) 

A tervlista állást itt is vezetni fogom: 9/10 + 1 félbehagyás  ✓ :) Teljesítettnek minősítem! :D



És ti, mit fogtok olvasni idén tavasszal? 

10 megjegyzés:

  1. Az Ickabog várja nálam is a sorát, lehet én is sorra kerítem majd, de én most úszkálok a VCS-s listámban, még arról is van sok, ami "tavaszi" olvasmány, vagy romantikus, könnyed regény, amihez most sokkal több kedvem van, mint a régóta halogatott fajsúlyos olvasmányokhoz :) Amúgy tök szép tavaszi és pasztelles borítójú könyveket gyűjtöttél egy kupacba, tök jól mutatnak a csodás fotelod mellett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvashatjuk együtt majd, ha gondolod, hosszú még a tavasz. :) Igen, én is főleg vcs-zek ;))
      Köszi, pedig a színekre nem figyeltem. Strandmon fotel rulez ♥ :)

      Törlés
  2. Ó, ezt az Isabel Wolff kötetet annyira szerettem! <3 Eredetileg könyvtárból olvastam, de aztán muszáj volt megvenni (na meg azóta beszereztem a másik kettőt is az írónőtől), mert ő kifejezetten olyan, akit jó olvasni. :)

    Az Ickabogos véleményedre nagyon kíváncsi vagyok! Nálam e-ben várakozik, egyelőre még nem terveztem be, de szeretném "felvértezni" magam előtte. :) Az elnök kalapja pedig szintén szuper, az volt az első Laurain könyvem, és azt hiszem, ennél dőlt el, hogy rá is érdemes odafigyelni!

    Hajrá neked a tervekhez, hamarosan én is közzéteszem a listámat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek úgy örülök! :) Jó volt látni a lelkesedéseteket, amikor olvasásra jelöltem! Nagyon kellemes, kikapcsoló könyve, eddig szeretem én is! :)

      Igyekszem Az Ickaboggal, ha a mostaniak kifutottak, őt szeretném következőnek fogni. ;) Nem hiszem, hogy akkora felvértezés kell majd azért. :)
      Én pont a másik Laurainnal kezdtem, annak a fülszövege jobban meggyőzött, és az az élmény meg arról győzőtt meg, hogy ez is kell. ;)

      Köszi, várom! :)

      Törlés
  3. De jók a képek, neked is jó kis pasztell színek jöttek össze :) A kanapé véletlenül nem az ikeás? *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, pedig nem a színek szerint mentem. :D
      Ez nem kanapé, ez az IKEA Strandmon fotele. :)

      Törlés
    2. Jaj, nem kanapét akartam írni, hanem fotelt :D Nagyon szép! Nekem is régi vágyam. Kényelmes? Itt szoktál olvasni?

      A márciusi könyvek gerincei most nekem is nagyon passzolnak színvilágukban, akarok majd egy külön képet, ha mindegyiket kiolvastam a hónapban :) Lehet, hogy az áprilisit is szín szerint állítom össze? :P

      Törlés
    3. Köszi! :) Igen, sokszor szoktam hallani, hogy ez a fotel mindenkinek az álma. :D Én azt se tudtam mi ez, aztán a férjem mondta, hogy veszünk füles fotelt a nappaliba, és ez lett. :) Kényelmes igen, van hozzá lábtartó is. Inkább ő szokott benne olvasni, én a kanapén. Kicsit a színe miatt féltem mindig, meg szeretem letakargatni inkább, tudom, mamókás szokás, de kb legszívesebben lefóliáznám a bútorokat, hogy ne essen baja és ne kopjon xD... (azért nem csinálom, nyugi)

      Nahát, nagyon divatos lett a szín szerint rendezés. :)

      Törlés
  4. Hangulatos kupac, és tényleg szépen illenek egymáshoz! :))
    Uhh A mesés ruhák kalandjait én is olvastam, pont Balatonon nyaraltunk - szóval eléggé megvan az élmény, hogy izzadok a szobában és ott olvasok :D
    Nekem tavaszi terv: Antoine Laurain A ​piros notesz (miattad és a francia hangulat miatt) ill. az utolsó olvasatlan Gavalda (Vigaszág). Egyelőre más tavaszi nem jut az eszembe, de vcs-re is kellene olvasnom már, szóval abból is mindenképp sorra akarok keríteni legalább 2 könyvet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Jaj, az olyan jó, amikor így megmarad a hangulata azzal együtt, hogy mikor és hol olvastad. :)
      A piros notesz remélem tetszeni fog!

      Törlés