2020. május 31., vasárnap

Májusi zárás

Forrás.
Korlátozott programlehetőségek ide vagy oda, nekem leginkább csak egy kis meleg hiányzott ebből a májusból... Nagyon változékony volt az idő, és alig tudtam kinn a szabadban olvasni - gyakorlatilag áprilisban többet ültem a napon, mint most. Na persze nem a hőség hiányzik, csak több sütkérezés, kevesebb borult idő. Ma is hideg van... 
De ez nem egy meteorológiai blog, szóval térjünk is át szépen a könyvekre. ;) 

Ebben a hónapban 2 új könyvvel lettem gazdagabb: 

  • Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság
  • Daniel Höra: Betolakodók

Az előző Nyitott Akadémiás pszicho kötetnél eldőlt, hogy Vekerdyre nagyon kíváncsi vagyok, így megrendeltem egy kötetet, amiben csak az ő írásaiból válogattak. A Betolakodók pedig Heloise miatt került a virtuális kosárba, olyan jó kis ajánlást írt hozzá. Kíváncsi leszek! :) 

Májusban egy kicsit direkt lassítottam, hosszabb, 4-500 oldalas könyvekbe fogtam bele, így kevesebbel is végeztem persze, de jólesett tovább elidőzni akár a Kékszeműfiúnál, akár A vadásznőnél. Végül 6 könyvet fejeztem be: három hosszabb regényt és három kis rövid mesekönyvet. :) Utóbbiak közül a legjobb a A csupaszín oroszlán volt, ami szintúgy Heloise "bűne". :D Remélem az unokaöcsém is úgy fogja kedvelni, mint az ő kisfia. :) (meg mint én... ;))

Saját képek.

A könyveken kívül néhány szuper könyves ajándékot is kaptam, pl. könyvtámaszokat a polcra (a macskaszobrokra galádul rádőlni kívánó kötetek megzabolázására), és Espresso patronumos bögrét (sajnos nem varázsolódik bele kávé a varázsige kimondásával! :D ). Az Olvashopon találtok ilyen szuperségeket. 

A bögrém lemaradt a fotózásról :"D, majd legközelebb. 

A Kékszeműfiú lett az idei várólista csökkentés záróakkordja, vele pipáltam ki a piszkos 12-t a listáról, éljen, éljen! Persze majd fogok még a listáról válogatni az év hátralevő részében is. :) 

A blogra kevesebb poszt született most, ezzel együtt 8 ebben a hónapban, ami persze azért nem olyan rossz, de a kevesebb olvasott könyvvel kevesebb tartalom is jön össze. Láttam nemrég a Budapest Noir filmváltozatát, tetszett, jó a casting, és átjött a füstös hangulat is, de végül külön bejegyzést nem írtam róla. 

Holnap pedig megkezdődnek a nyári hónapok, szinte hihetetlen! :) Nemsokára összerakom a nyári tervlistát. A tavaszi terv kissé megborult, sok mindenhez nem volt mégsem kedvem, így a kiválasztott 12-ből 6-ot olvastam csak (nem is rossz azért!).

A többiek májusa: 


Könyvtámasz bevetésen. :) (igazából kettő is rejtőzik a képen)

13 megjegyzés:

  1. Hat könyv is szuper mennyiség, a Quinn konyvre en nagyon kíváncsi lettem!
    A Csupaszín oroszlán <3 nagyon drukkolok, hogy újabb rajongót szerezzen magának <3 képzeld, mi pont a múlt héten "fedeztük fel" újra ( egy vagy két hónapja nem nagyon vettük elő). Most hogy már tényleg érti a beszédünk nagy részét, új élményt nyújt neki és imádja.
    Ezek az Olvashopos ajándékok meg zseniálisak! Annyira jó az a cicás könyvtámasz, imádom!
    A vcs teljesítéséhez gratulálok ismét, annyira ügyes vagy!

    Jaj ezt az időt meg ne is mondd, a férjem végre szabadságon van, erre ilyen borzalom idő van... :/ Remélem, azért hamarosan majd javul a dolog.
    Csodaszép nyarat kívánok neked! És kíváncsian várom a nyári tervlistát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de igazából csak három "rendes" könyv. :D A Quinn könyv volt a legjobb, szerintem tetszene neked is, és az Alice hálózata is! :)
      A csupaszínre még picit várni kell, hogy kiderüljön, hány újabb rajongót gyűjt, kicsit még arrébb van az átadása. :)) De biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretni fogja!
      Örülök, hogy tetszik a könyvtámasz, én is imádom! Régen totál feleslegesnek tartottam ezeket - mondván, hogy a polc két oldala pont megtámasztja az összes könyvemet -, de amióta vannak új polcon is, és szebben, szellősebben pakolásztam rájuk, nagyon kellenek az ilyesmik. :)
      Talán most már javulni fog az idő! :))
      Már össze is raktam a nyári terveket, szerintem ma-holnap kiposztolom. ;)

      Törlés
  2. (Off megjegyzés: az olvashopos hivatkozást megnézed még egyszer? :D)

    De jó az a macskás könyvtámasz! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Köszi, javítottam! Nem tudom hogy sikerült így beilleszteni! :D)

      Örülök, hogy neked is tetszik! Nekem is a cicás a kedvencem közülük. :)

      Törlés
  3. Mostanában engem is egyre jobban érdekelnek a Nyitott Akadémiás pszichokönyvek, most épp az Otthonról hoztuk van soron.
    Kate Quinn-hez nagyon meghoztad a kedvem, hamarosan biztos elolvasom majd valamelyik könyvét. A Kékszeműfiúra is kíváncsi lettem, de nem vagyok benne biztos, hogy nekem való. :D
    Nagyon cukik az Olvashopos dolgok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áprilisi beszerzésem volt az Otthonról hoztuk, kíváncsi leszek rá. A könyvfeszt ideje alatt jó kis online akciójuk volt, de érdemes figyelni máskor is. :)
      Örülök, hogy kedvet hoztam Quinnhez! A Kékszeműfiú lehet, hogy kicsit megosztóbb, de mindenképp nagyon érdekes, összetett olvasmány. :)

      Törlés
  4. Kate Quinntől még tavasszal belekezdtem az Alice hálózatába, de akkor nagyon nem volt hangulatom hozzá, viszont biztos adok majd neki még egy esélyt. :)
    Ezek a könyves cuccok nagyon szépek, nekem a zoknik és a cicás könyvtámaszok nagyon tetszenek!
    Remélem júniusban már sokat lehet majd a szabadban olvasgatni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor elkezdtem az Alice-t nekem is picit zavarosnak tűnt, meg olyan nem tudom hova tenni jelleg volt, de ez hidd el 2-3 fejezet után eltűnik, és tök jól beindul és körvonalazódik, hogy mit is akar mondani. Az első szereplővel meg az utazásával picit messziről indít. Ebből a szempontból A vadásznő jobban indul. Szerintem nem fogsz csalódni! :)
      Köszi, nekem is nagyon bejönnek, szuper kis ajándékok! :)))

      Törlés
  5. Aww, mennyi kis könyves apróság, ennél jobbat nem is kaphattál volna! :) Csatlakozom a többiekhez, a cicás könyvtámasszal kilóra meg lehetne venni. :D

    A VCS teljesítéséhez minden elismerésem, szuper vagy! :* És szerintem a hatos teljesítés sem nevezhető kifejezetten rossznak, a fele simán lecsúszott! :) Ugyanilyen minden jóban bővelkedős júniust kívánok neked! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örültem nekik! :) Itt a link a cicás támaszhoz: https://www.olvashop.hu/cica-konyvtamasz_358803

      Köszönöm szépen! :*
      Hát igen, nem rossz, de ez igazáblóól csak 3 rendes könyv volt, a másik három mese, marha rövid. :D
      Cuki vagy, remélem neked is szuperjó lesz a júniusod! ;) :*

      Törlés
    2. Köszii! :* Igazából pont ma voltunk egyet Ikeázni (aww, komolyan, egy igazi léleksimi már csak lézengeni is!), és vettünk egy szettet, ilyet: https://www.ikea.com/se/sv/p/bottna-bokstoed-ljus-gragroen-antracit-90394470/ (a mentazöldet már be is fogtam, olyan szép!)
      De elraktározom ötletként magamnak. ;)

      Néha kell egy kis rövidebb kikapcs, én szeretek olykor-olykor beiktatni valamilyen mesét. :) Én is köszönöm! :* :)

      Törlés
    3. Szuperek! :) Én is szeretek ikeázni amúgy. ;) Csak néha kicsit fárasztó. :D

      A mesék jó kis kikapcsolódást jelentenek nekem is. A mostani meséket előolvastam az unokaöcsém számára, hogy biztos jó kis könyveket választottam-e . :)

      Törlés