2020. május 13., szerda

Friss könyvek, filmek, egyéb nyalánkságok

A könyves események elmaradása ellenére azért lehet találkozni új és közelgő megjelenésekkel a könyvpiacon. Ezek közül gyűjtöttem össze néhányat, amire felfigyeltem, illetve pár új Netflixes adaptációt, és egyéb érdekességet is ajánlok a poszt végén. ;) 

A kollázst a canva.com-on készítettem.

Megjelent az Agavénál Neil Gaiman: Óceán az út végén című regénye felújított, illusztrált változatban. Az illusztrációkat Elise Hurst készítette. Szívesen belenéznék! Gaimannel kicsit se veled-se  nélküled viszonyt ápolok, de az Óceán az út végént imádtam tőle. 
Lehet kapni Gaiman díszdobozt is most, amiben az Óceánon kívül az Anansi fiúk és A temető könyve felújított, szintén illusztrált kiadásai kaptak helyet. :) 



Szintén Agavés megjelenés Suzanne Collinstól az Énekesmadarak és kígyók balladája, ami Az éhezők viadala előzménykötete. 


A Jelenkornál jelent meg nemrég egy rövid, de figyelemreméltó kötet, Max Porter: A bánat egy tollas állat. A meseszerű történet a gyászról szól, némi mágikus realizmussal meghintve. Eddig nagyon jó értékeléseket kapott. 


A Librinél nemrég adták ki Sara Collinstól a Frannie Langton vallomásait, ami egyszerűen mámorítóan meseszép borítót kapott! Maga a szerző is méltatta a magyar kiadást. :) 
Nagyon csábító már külsőre is, és az eddigi vélemények alapján is, de lehetséges, hogy az angol verziónál fogok kikötni, majd meglátjuk. Mindenesetre ez az a kategória idén,  mint amilyen A hableány és Mrs. Hancock volt 2018-ban. Beillene akár a 21. Század Kiadó KULT könyvek sorozatába is. ;) 




Egy újabb szépséges borítóval folytatva a sort, május 29-én jelenik meg a Kossuth Kiadónál Caroline Bernard: Frida Kahlo és az élet színei című kötete. 



Szeptember 8-ra ígérik Fredrik Backman új könyvét, az Anxious People-t, és már a fülszövegéből úgy érzem, ez egy jó kis, krimibe hajló, helyzetkomikummal teli történet lesz, mindenképp érdekel. 



Rendkívül hosszú idő után a KMK végre befejezte Gail Carriger Napernyő Protektorátus sorozatát, és megjelent az ötödik epizód, az Időtlen (Timeless). Elképesztő, de én ezt még 2013-ban olvastam... Aztán azóta más sorozatokkal is folytattam Carrigertől, ki is szerettem belőle, de a  Napernyő Protektorátushoz még vissza fogok térni, ez a legsikerültebb (különösen az első két rész). :) 




Új borítókkal jelenik meg Elena Ferrantétől Az új név története - folytatva a filmes borítók sorát -, és Jodi Picoult-tól a Tizenkilenc perc is.
A Nápolyi regényekből készült sorozatot meg szeretném nézni én is (egyetlen részig jutottam el egyelőre), és nemsokára forgatom a befejező kötetet is. 



Elena Ferrante új kötete A felnőttek hazug élete megjelenése szeptember 1-re csúszik (előreláthatólag). Ez fix beszerzés lesz számomra, akármikor is jön. :) 


Szintén szeptember 1-re várható Anne Hart: Hercule Poirot titkos magánélete című kötete. "A szerző Poirot-hoz méltó precizitással tanulmányozta Agatha Christie 33 regényét és 56 novelláját, amelyben a legendás nyomozó színre lép. Ínyenc ízlés? Szemérmes privát kapcsolatok? Rejtélyes, különc viselkedés? Ki volt valójában Hercule Poirot?" :) 


Csúszik Karen Marie Moningtól a Kingdom of Shadow and Light is, 2021. januárjára várható, jelen állás szerint. A kötet a Fever-univerzum 11. epizódja lesz már. Ez lesz a borító, az alsó kép csak promo-reklám, bár meg kell hagyni, az is jól nézne ki borítótervként. :) 




Nem igazán követem a Művelt Nép Kiadó kiadványait, böngészés közben most mégis felfigyeltem egyre, Durian Sukegawa: Nagyi palacsintája Édes palacsinta (közben megváltozott). Valamiért a Mielőtt a kávé kihűlt idézte fel számomra. A megjelenés várható időpontja viszont még később van: november 30. 


Július 1-én jelenik meg Ann Swansontól A jóga tudománya, ami bár annyira nem érdekel - nem igazán szeretem könyvből nézni a mozgásformákat -, mégis egy szép kötetnek tűnik, és hasznos lehet a jóga szerelmeseinek. Nem hiszem, hogy megvenném, de belelapoznék azért szívesen. 



A végére ígértem még néhány csemegét, nos ezek tényleg csak címszavakban, linkekkel: 

  • Be lehet járni a PIM-es Szabó Magda kiállítást >ITT<
  • Csodás Harry Potter illusztrációkat találtok >ITT<, amik szerintem jobbak Jim Kay-nél, közelebb állnak az általam is elképzelt HP-világhoz. 
  • Hamarosan új sorozatot készít a Netflix Sissyről, és 
  • Sorozat készült Michelle Obama életéről is, szintén Netflixes, az Így lettem (Becoming) nyomdokain, mindenképp bele fogok nézni. 

2 megjegyzés:

  1. A Frannie Langton tényleg beillene Kult könyvnek, én már olvastam és nagyon tetszett! :)
    Képzeld A felnőttek hazug életéből készül film is, tegnap láttam a Park Kiadó Fb oldalán.
    A Sissi sorozatra kíváncsi leszek, főleg, hogy tegnap fejeztem be a The Crown sorozat 3. évadát is és teljesen ráfüggtem :D Pont ma gondolkodtam, hogy jó lenne hasonló, ami ilyen szórakoztató és informatív módon mutat be egy időszakot - történelmi alapossággal.

    VálaszTörlés
  2. Az óceános Gaiman könyv illusztrációra én is kíváncsi lenénk, mert az a könyv nekem is kedvencem, a többi Gaiman viszont nem igazán jött be, de hát ezt tudod :D Húh annyira szép a Frannie nekem az angol borítója kicsit Édes Annára emlékeztet ezzel a ruhás női alakkal. A Fever 11. kötetére kíváncsi leszek, bár sajnos mivel itthon leállt a magyar fordítás, így kicsit szomorú is vagyok, hogy menniy könyv lesz, amit nehezebben tudok majd elolvasni. Meg kell addig folyékonyan olvassak (és értsek) angolul, mert kíváncsi vagyok, hogy mi lesz még a sorozatban!

    VálaszTörlés