2019. szeptember 30., hétfő

1000. poszt - zárás és szösz

Forrás.
Kedveseim, ez az ezredik  poszt a blogon - bizony, az 1000.!, ami szerintem mindenképp ok az ünneplésre, még akkor is, ha összességében ezt a szép kerek számot valószínűleg sokkal korábban elértem már. De a freeblogos posztok már nincsenek fenn a neten, és blogspotos tartózkodásom alatt ez mindenképp egy óriási mérföldkő.


Éljen az ezredik poszt! 
... ami, tulajdonképpen egy kis egyveleg csak, szeptemberi zárás, örömködés és aktuális szöszök. :D

A jubileumi posztban ezért csak elmesélem, hogy bizony épp három könyvet is olvasok, és egyhamar még nem végzek egyikkel sem, mert bokros teendőim elszólítottak az olvasástól egy időre. Valamint igencsak nagy fába (is) vágtam a fejszémet, ugyanis az Anna Kareninát olvasom - vagyis hallgatom, hangoskönyvben. El fog tartani egy darabig! 
Belefogtam egy nagyon kedves könyvbe, Julie Buxbaumtól a Tell Me Three Things-t olvasom, és úgy örülök, hogy ez a kötet tényleg úgy tűnik, hogy a ya-műfaj jobbik oldaláról való! :) 
Bár Dóri újraolvasós kihívására nem jelentkeztem, saját szakállamra azért ismét fogtam egy régi kedvencet, és újraolvasom a Gentlemen and Players-t Joanne Harristől. Ennek részben persze az az oka, hogy szeretném elolvasni a lazán kapcsolódó folytatását is. 
És ha már Harris, egy csodaszép Az epertolvajjal gazdagodtam szeptemberben, aminek nagyon örülök, még akkor is, ha minden más Harrisem angolul van meg (és sajnos ezt is muszáj lesz beszereznem úgy is!), mert olyan csodaszép ez a kiadás! :) Jó ránézni. 

Szeptemberben egyébként mindössze két könyvet fejeztem be, de nem bánom, vannak olyan dolgok, amik fontosabbak, és van amit meg kell élni igazán - és közben nem lehet csak úgy Anna Kareninába temetkezni. ;) Az elolvasott két könyv viszont legalább az őszi terves listán szereplő volt. 
A posztok száma is kissé gyatra, ezzel együtt végül 7 lett, de sok a töltelék, kevés az értékelés. Októberben azonban várható egy kis fellendülés ezen a téren is! :) 

És hogy mi jön az ezredik poszt után? Az ezeregyedik! :D Minden folytatódik, és töretlen lelkesedéssel írok ide, még ha kicsit néha nagyobbak is a szünetek két poszt között, azért itt vagyok. ;) 

És ha már nagy számok, egy remek kezdeményezésre szeretném még felhívni a figyelmeteket! Lobo újra megszervezi az évtized könyvei lista összeállítását! A bloggerkedés hőskorában összeállítottak egy válogatást, ami az évezred első tíz évében megjelent könyvek legjobbjaiból állt, és most ugyanez lesz a feladat, csak a 2010-2019 közt megjelent művekkel. Aki szeretne részt venni, és javasolni maximum 50 könyvet, az jelentkezzen Lobo posztja alatt! :) Vigyázat azért a szabályokat olvassátok el, kötelezettségekkel is jár, de szerintem csupa kellemes dolog. :) Döntsük el mi, a könyvek igazi szerelmesei, hogy mi érdemelné meg a bestseller címkét! :D Mik voltak a 2010-es évek legjobbjai? 

Forrás.

A többiek szeptemberi zárásai:
Dóri, Nita, Sister, Czenema, Heloise, Amadea

22 megjegyzés:

  1. Nem, semmi, gratulálok :) Az egyik "legöregebb" blogger és moly vagy, akit ismerek, örülök, hogy ismerhetlek, ha csak így interneten keresztül is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Oh, hát lehet, hogy már veternnak számítok (10 év, több mint 1000 poszt a freeblogosokkal együtt), de azért én még mindig második generációs vagyok csak. Lobo a pionír, és Amadea és Nima is régebben blogolnak nálam. ;) De tök jó, hogy van egy ilyen "kemény mag".
      Nagyon kedves vagy, köszi, én is örülök az ismeretségünknek! Egyszer szerintem egy könyvfeszten amúgy találkoztunk futólag! :D

      Törlés
  2. Gratulálok az ezredik poszthoz. :) Tök jó, hogy ennyire termékeny vagy!
    Szerencsére jó okod volt rá, hogy ne olvass és írj annyit ;), de azért az a 7 poszt még így is szép szám. :) Az Epertolvaj szerintem is nagyon szép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D
      Az epertolvaj gyönyörű, majd befotózom instára is. ;)
      ♥♥♥

      Törlés
  3. Na szuper számot értél el! Lobo kezdeményezésének én is nagyon megörültem, az első körben még nem vettem részt, na de majd most! :)
    Az újraolvasásban jobb vagy nálam, te azért többször szoktál kedvenceket újrázni, de most én is belejöttem :D
    Szépséges szeptember :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Jaj én is, az előzőkor még nagyon kiscsirke voltam, nem is nagyon emlékszem mi volt, csak a top könyvre, Az időutazó feleségére. :) Már elkezdtem én is gyűjteni a legjobbakat, és nagyon jó érzés látni, mennyi szuper könyv került a kezeim közé ebben a 10 évben!
      Valóban, viszonylag sokszor olvasok újra kedvenceket, de mostanában újítgatok is, és legalább nem csak ugyanazokat veszem sorra megint. ;)
      Szépséges! ♥

      Törlés
  4. Wow, de szép kerek számhoz érkeztél, PuPi! :* :))) Szívből gratulálok Neked, és kívánom, hogy még legyen alkalmad megünnepelni minél többször, ha ilyen fontos mérföldkőhöz érkezel! :)

    Az epertolvaj gyönyörű lehet a képek alapján - én októberre tartogatom, de akkor tutira beszerzem. :) Örülök, hogy a "Három dolgot mondj" is ilyen pozitív csalódás, nekem is nagyon tetszett! :)

    Annyit áradozol erről a Harris regényről, hogy megpróbálom az idén tényleg beütemezni, ha nem is októberre, de novemberre mindenképp! Az eddigi tapasztalataim alapján akkor vagyok a legfogékonyabb az ilyen misztikus, suliban játszódó regényekre. :) Szuper októbert kívánok Neked is, szép élményeket és klassz olvasmányokat! :) :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Sister! :*
      Lassan visszatérek a Három dolgot mondjhoz is, picit ő félre lett téve. De szerintem akkor befejezem azt is hamar.
      Jaj az Urak és játékosok nagyon jó könyv, szerintem neked is tetszene! De ne számíts misztikusra, inkább mysteryre, kicsit krimisre, nagyon érdekes, és nagyon hangulatos sztori sok drámával, és hát fiúiskolában játszódik, mi kell még? :)

      Törlés
  5. Gratulálok az 1000hez is, meg a szeptemberhez :)
    Köszönöm azt is, hogy ennyire segítesz toborozni embereket az Évtized könyveihez!
    Amúgy ha elő akarod ásni a freeblogos posztokat, az internet archívumból még elő lehet kotorni: https://web.archive.org/web/20131031093208/http://pupillaolvas.freeblog.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :))
      Nagyon fellelkesültem a kezdeményezésen, és örülök, hogy ilyen jelentkezéses alapon lehet részt venni. Próbálom összeverbuválni a régi motorosokat hozzá. ;) Én már összeszedtem amúgy 64 könyvet, most húzom le róla, ami annyira mégsem. :)

      Köszi, de megvan ám minden nekem is, word doksikban, csak nem volt kedvem számolni. A blogspottal meg új éra kezdődött úgyis. ;) De milyen jó, hogy belinkelted, furcsa és nosztalgikus ez a nézet! :D

      Törlés
  6. Tyűha! Ez igen, gratulálok! :) Nagyon ügyes, termékeny blogger vagy. :)

    Nem úgy, mint én, akinek talán még a 100 se fog összejönni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D Miket beszélsz, neked is már több mint 250 van a blogspotos blogodon! ;) :D

      Törlés
    2. Nahát, tényleg. :D :O Nem tűnt annyinak. :D Akkor még van remény. :)

      Törlés
    3. Ugye, ugye? :D Csak idő kérdése. ;)

      Törlés
  7. Nagyon gratulálok! :) De igen, vannak dolgok, amiket meg kell élni, és ilyenkor a könyvek kicsit háttérbe kerülnek. :)
    Olvaslak továbbra is, még sokszor ennyit! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Bizony vannak. ;)
      Várlak, mindig!

      Törlés
  8. Gratulálok és még tízszer ennyit kívánok! :)

    VálaszTörlés
  9. Juhuuuuu! Éljen az ezredik poszt! Azta, elképesztő szám! És micsoda szeptember!! <3 :-* Szívből gratulálok! :-**
    Plusz szuper könyveket olvasol, az Anna Karenina nagy kedvencem, Buxbaum regénye meg <3 a mai napig nagyon kedves emlékként él az emlékezetemben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöööm! ♥ :D Hát igen... ;D
      Dejó, örülök, hogy ilyen tetszetős az olvasmánylistám is. Én is jónak érzem mindegyik aktuálist. :)

      Törlés