2019. március 1., péntek

Februári pangás

A Poket, és illusztráció az 1984-ről a
 karácsonyra kapott könyves naptáramon.
A február rövid is volt, és többségében irl teendőkkel teli, így az olvasás és a blogolás is kicsit háttérbe szorult. Ami ennek egy pozitív hozadéka, az az, hogy könyvet sem volt időm venni... Egyetlen beszerzésem volt a hónapban, méghozzá az akkor még új Poket kötet (azóta lettek még újabbak, hurrá! :D): Hrabaltól a Gyöngéd barbárok. Először nem voltam benne biztos, hogy szeretném-e ezt a kötetet is a Poketek közül, de amikor megláttam, hogy A 6:27-es felolvasónál emlegetik belőle a Túlságosan zajos magányt, mint hasonló történetet, egy könyvzúzdával a középpontban, akkor tudtam, hogy mindenképp el szeretném olvasni. :) 

Februárban csak két könyvet sikerült befejezni, vagy ha úgy vesszük, hármat, mert a Nyakigláb Apó egy dupla kötetben van nekem, és az első regényt már befejeztem belőle. ;) De három másik könyvben is benne vagyok, szóval március biztosan termékenyebb lesz ebből a szempontból. 
Egy várólistacsökkentős könyv is volt az elolvasottak közt, szóval haladtam azzal is előre, csak nem akkora lendülettel most. :) A macskavendég egyébként nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, így el is adtam azóta. 

A kiegészített téli terveimet tekintve végül 7 elolvasott könyvvel zárok a 10-ből, ami nem is rossz! Hamarosan összeállítok egy tavaszi tervlistát is. 

A hónapban sajnos kevés blogbejegyzés született, mindössze 5, de ezek közt volt egy igazán pezsgő témázás is a kimaradt könyvekről az életünkben, ami a régi témázások hangulatát és népszerűségét idézte meg. :) 

Egyébként más is úgy érzi, hogy nem nagyon jelennek meg említésre méltó, érdekes könyvek mostanság? Már hetek óta össze akarok rakni egy hírverős posztot, és nincs mivel megtöltenem! :O A könyvfesztiválra persze majd biztos összegyűlik pár. :) 

A másik kérdésem pedig: ugye most már jön a tavasz? :) 

A többiek februárja: 


Forrás.

13 megjegyzés:

  1. A Poket kiadás miatt én is kíváncsi lettem erre a könyvre, na majd legközelebb megveszem :D
    Kíváncsi vagyok a tavaszi listádra, az enyém már a több beütemezett poszt között csücsül :D
    Jön a tavasz! Tegnap kabát nélkül sétálgattunk, 22 fok volt - isteni volt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most a legújabbra kívántam rá, A csodálatos tengerre. :) A megvásároltak közül viszont még csak A kis herceget olvastam, nem állok jól... :O
      Itt is jó idő volt, csak szeles. De már én is átmeneti kabátban járok. ;)

      Törlés
  2. A megjelenésekkel kapcsolatban nagyon egyet tudok érteni, én sem láttam eddig olyan igazán izgalmasat. ami persze jó a pénztárcának :D
    És hányadik vcs-s könyvnél tartasz amúgy? Én képzeld egészen jól állok most van folyamatban a negyedik. Még megvan a lendület. :)
    A tavaszi terves bejegyzésedet pedig nagyon várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, akkor te is észrevetted ezt a kis holtidőszakot? :) Igen, a pénztárca fellélegezhet, az igaz. ;)
      Három vcs-t olvastam el eddig, ebben a hónapban szeretnék ismét kettővel előrelépni. :)
      Igyekszem a tavaszi tervekkel! :)

      Törlés
  3. Szaporodnak lassan az előrendelhető könyvek, de eddig nem sokat találtam, ami érdekel, a Sehonnai kivételével.

    Kíváncsi leszek a tavaszi listádra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, valahogy akkor sem talált meg gyakorlatilag egy sem. A Sehonnait már egy előző ajánlóba beletettem, meg akkor volt szintén pár február végi, pl az új Grecsó, de azóta valahogy nulla.
      Most ment ki a tavaszi tervlista. :))

      Törlés
    2. Ja meg az kimaradt, hogy lehet, hogy a Sehonnairól várok azért véleményeket előbb, mielőtt én is beneveznék rá.

      Törlés
    3. Nahát engem se, pedig most 5 oldalas az irodalom előrendelhető lista a Libri oldalán.

      Ajj, remélem, nem futok bele durván... De nagyon kíváncsi vagyok, leköt-e még egy indiános történet, még ha ez biztos más is lesz, mint Karl May vagy Cooper. :) Annyi dicsérő szót olvastam róla már előzetesben, hogy ilyenkor mindig gyanakodni kezdek, de hátha most igazak lesznek. :D

      Igen, különben én is így voltam a kígyóval meg a hableánnyal, hogy megvárok véleményeket, és fura módon minden pozitív poszt abban erősített meg, hogy nem érdekelnek. :D Magam sem értem...

      Törlés
    4. Engem is ez izgat, hogy vajon leköt-e az indiános, mert régen nagyon szerettem, de most mit tud adni, miben más?
      Érdekes, elég nagy kíváncsiság övezte ezeket a köteteket, és egyébként nekem tetszett is, amit olvastam, igaz nem olyan egetrengető módon, mint ahogy be volt lengetve, de nem bánom, hogy olvastam őket, sőt. A Melmoth lesz a következő tesztelnivaló. Aztán meglátjuk, hogy a Sehonnai is kap-e egy esélyt. ;)
      Lehet, hogy magadban elkönyvelted, jól van, nektek tetszett, engem meg mégsem érdekel. :D

      Törlés
    5. Valahogy így volt. :D Néha van ilyen, nem?

      Törlés
    6. Tényleg van. :D Néha csak várni kell egy kicsit, és magától is lecseng a kezdeti érdeklődés, még csak nem is a pozitív vagy negatív reviewktól függően. ;)

      Törlés
    7. Ez így van, egyszerűen rájössz, hogy nem is érdekel.

      Na, de majd referálok a Sehonnairól. ;)

      Törlés