2019. január 28., hétfő

Zenka könyves útvesztőjében barangolva

Forrás.
A decemberi szünet után a Témázunkban ezúttal egy játékot választottunk ki, ami a "Végy egy tetszőleges könyvet" - Zenka könyves útvesztője nevet viseli, és egy random könyvön és játékos hangulaton kívül nem kell hozzá sok minden. ;)

Íme:

Zenka könyves útvesztője

Nem kell hozzá más, csak:
- egy könyv, amit szeretsz, amiben kipróbálnád magad
- papír, ceruza, - vagy monitor, ahol firkálhatsz
- egy dobókocka,
- egy pohár víz,
- a mobilod, hogy fényképezz
- fantázia és nyitottság

(A szöveget alul külön, az én válaszaim és módosításaim nélkül is megtaláljátok, hogy egyszerűbb legyen bemásolni, ha viszitek a sémát.)

Készen állsz?

START

1.) Végy a kezedbe egy szimpatikus könyvet, amivel játszani kívánsz. Megvan?
IGEN/NEM
( a mezőn nem juthatsz tovább, ha nem az IGEN fület választottad)

Zenka mindig vicces kedvében van. :D Igen, választottam. 

2. ) Lapozz a 17. oldalra. Az első szereplő, aki megszólal, az leszel ebben a játékban TE! Írd le a pontozott vonalra a nevedet!

...…Dudley…....

Tudom, hogy nehéz, hagyok időt, hogy hozzászokj a gondolathoz. Ha nagyon kikészültél, ott a pohár víz, kortyolj bele!
Mutasd be egy mondattal, ki is vagy, ha mások nem ismernének!

Egy igencsak nagy termetű tinédzser fiú vagyok, akibe nem sok bátorság szorult. 

3. ) Dobj egyet a dobókockával! A kapott számot szorozd össze a szülinapoddal, és lapozz a kapott oldalszámhoz! Ez lesz a kezdő helyszíned, és szituációd.
Írd le, hol vagy, mi történik, mit csinálsz!

Egy liftben vagyok, egy meghallgatásra tartok, és eléggé félek mindentől, most épp főleg a kis repülő üzenetektől a fejem felett.

Ha komfortosan érzed magad, oldalra teheted a könyvet. Most szerepet kap a fantázia!

Nem komfortos a helyzet, de próbálok nyugodt maradni benne.

4.) Tehát, bent vagy egy történetben, és egy menő szereplő vagy ( ha nem, akkor bocsi). Mostantól nem köt az olvasott regény. Írd át! Vagy maradj benne! Mindent lehet. A lényeg, hogy meglássuk, ki hová lyukad ki.
Tehát ott vagy a 3. pont szerinti szituban. Mit teszel?

Megpróbálom nagyon kicsire összehúzni magam - ami a termetem miatt nagy kihívást jelent, és venni egy pár nagy levegőt. Követem a vörös hajú ember és az unokatesóm tanácsait, akik szintén a liftben vannak, de csak mert meg vagyok félemlítve az erejük miatt, és mert iszonyúan félek egy újabb malack-alkatrész megjelenésétől a testemen, esetleg attól, hogy édességgel kínálnak, ami szintén beláthatatlan következményekkel járhat ebben a világban, ami igazából nem is lenne szabad, hogy létezzen... És a szüleim szerint nem is létezik, mindig ezt mondják, most mégis itt vagyok, a Minisztériumukban. Ráadásul egy telefonfülkében ereszkedtünk le ide!  Hogy fogom ezentúl elhinni, amit Anya és Apa mond?

5. Valami gond akadt a rendszerben. Hirtelen megjelenik az ellenséged. Ki az, mi az? Hogy néz ki?

Egy teremben vagyunk, magas székekkel, és hirtelen megszólal egy magas, szemüveges ember, akivel már találkoztam, ő jelentette be otthon, hogy tanúskodnom kell majd. Félek tőle... De mindenki mástól is a teremben. Mindenki az ellenségem... A középen ülő úr is szigorú tekintetű, a rózsaszín ruhás nőnek meg nem látom az arcát, talán nincs is neki?! Nem, nem, biztos csak sötétben van...

Forrás.
6. Miközben az ellenséggel foglalkozol, üzenetet kapsz. Ki küldi azt? Mi áll benne?

Jó ég, berepült egy olyan szárnyas üzenet, és egyenese felém tart, nekem fog jönni! Azt hiszem felsikoltottam, de az üzenet végül csak elterült előttem. "Csak mondd el, mit éreztél. Nincs okod aggodalomra." Ki küldhette vajon? Talán az a magas szemüveges biztat? Vagy az üzent, aki felkísért idáig? De miért?

7. (Válaszolj az üzenetre! Beszélj meg egy találkozót.) Hová mentek? Kivel találkozol?

Bólintok egyet észrevétlenül, magam sem tudom miért. Később, ahogy lezajlott ez a furcsa szavakkal teli tárgyalás, megkönnyebbülten találkozom a vörös hajúval kinn, és bár elsősorban nem velem foglalkozik, hanem a felmentettel, hozzám is van néhány jó szava, és előre terel, azt mondja hamarosan otthon lehetek újra. Csak tudnám vajon milyen módon fogunk utazni...

8. A találkozó jól/rosszul sikerül. Kezded úgy hinni, hogy olyan az egész szitu, mintha egy romantikus/scifi/fantasy/groteszk/ifjúsági regény szereplője lennél. ( a helyes válasz aláhúzandó)

9. Vedd elő újra a könyvet. Dobj a dobókockával és szorozd meg annyival, ahány percet most az óra mutat. A szereplő, aki az adott könyvoldalon található a segítségedre siet. Mit tesztek? (Ha az adott oldalon nincs más szereplő, sajnos nem segít senki. )

Az unokatestvérem láthatóan vidám, és felém fordulva köszönetet mond, hogy segítettem neki, hogy visszatérhessen abba a furcsa iskolájába. Kezet rázunk. Együtt megyünk újra a lifttel, és most már nem tartok annyira a szárnyaló üzenetektől, és a jelmezes őrültek is többnyire békésnek tűntek mind...

10. Happy ending lesz? Ne bízd a véletlenre! Utoljára dobj a dobókockával, amennyiben páros számot kapsz örülhetsz, amennyiben páratlant, ez egy csodálatos utazás vége lesz :) . Tiszta izgi, mi történt végül?

Hát, nem kellett dobjak, úgy alakítottam, hogy minden jól sikerült, de egy kis magyarázatot majd fűzök az egészhez alul. :)

10+1
Elő a farbával, kérlek fotózd le a könyvet, amivel játszottál!

Szerintem nem volt olyan nehéz kitalálni:

Saját kép.


Forrás.
Bevallom egy pár könyvet felütöttem a 17. oldalon, mielőtt végül kilyukadtam az aktuális olvasmányomnál. Azért választottam Dudley-t, és ezt a helyzetet, mert amikor ezeket a jeleneteket olvastam, elgondolkodtam rajta, vajon miért nem idézték be Dudley-t is tanúnak a dementortámadással kapcsolatban. Tudom persze, titkolózás, meg minden, de egy jó kis Exmemoriam mindig van a tarsolyukban, szóval akár meg is játszhatták volna. ;) Azt a későbbi, békülékeny kézfogást is előrehoztam ide, sőt, elképzeltem azt is, hogy ezáltal a kis segítségnyújtás, közös élmény által Dudley és Harry viszonya valamelyest konszolidálódik. Érdekes lett volna, ha így történik. Apukám nagyon szereti a HP-kben a muglis jeleneteket, és mindig kevesellte őket. Neki is biztos tetszene egy olyan verzió, ahol Dudley ellátogat Harryvel és Mr. Weasley-vel a Mágiaügyi Minisztériumba. :D

A játékhoz lehet csatlakozni! Ha sztoriztok, írjatok nekem, vagy bármely más témázónak, és belinkelünk titeket is!

A többiek könyves útvesztője:

Dóri, Zenka, Ana,

Utóvéd (később csatlakozók):


Íme a teljes szöveg, bemásolásra, a játékhoz:

START

1.) Végy a kezedbe egy szimpatikus könyvet, amivel játszani kívánsz. Megvan?
IGEN/NEM
( a mezőn nem juthatsz tovább, ha nem az IGEN fület választottad)
2. ) Lapozz a 17. oldalra. Az első szereplő, aki megszólal, az leszel ebben a játékban TE!
………………………………………..
Írd le a pontozott vonalra a nevedet.
Tudom, hogy nehéz, hagyok időt, hogy hozzászokj a gondolathoz. Ha nagyon kikészültél, ott a pohár víz, kortyolj bele.
Mutasd be egy mondattal, ki is vagy, ha mások nem ismernének.

3. ) Dobj egyet a dobókockával. A kapott számot szorozd össze a szülinapoddal. Lapozz a kapott oldalszámhoz. Ez lesz a kezdő helyszíned, és szituációd.
Írd le, hol vagy, mi történik, mit csinálsz. Akár idézhetsz is a könyvből!
Jól érzed magad? Ha komfortosan érzed magad, oldalra teheted a könyvet. Most szerepet kap a fantázia!
4.) Tehát, bent vagy egy történetben, és egy menő szereplő vagy ( ha nem, akkor bocsi). Mostantól nem köt az olvasott regény. Írd át! Vagy maradj benne! Mindent lehet. A lényeg, hogy meglássuk, ki hová lyukad ki.
Tehát ott vagy a 3. pont szerinti szituban. Mit teszel?
5. Valami gond akadt a rendszerben. Hirtelen megjelenik az ellenséged. Ki az, mi az? Hogy néz ki?
6. Miközben az ellenséggel foglalkozol, üzenetet kapsz. Ki küldi azt? Mi áll benne?
7. Válaszolj az üzenetre! Beszélj meg egy találkozót. Hová mentek? Kivel találkozol?
8. A találkozó jól/rosszul sikerül. Kezded úgy hinni, hogy olyan az egész szitu, mintha egy k*bszott romantikus/scifi/fantasy/groteszk/ifjúsági regény szereplője lennél. ( a helyes válasz aláhúzandó.
9. Vedd elő újra a könyvet. Dobj a dobókockával és szorozd meg annyival, ahány percet most az óra mutat. A szereplő, aki az adott könyvoldalon található a segítségedre siet. Mit tesztek?
( Ha az adott oldalon nincs más szereplő, sajnos nem segít senki. )
10. Happy ending lesz vagy talán boldog vég? Ne bízd a véletlenre! Utoljára dobj a dobókockával, amennyiben páros számot kapsz örülhetsz, amennyiben páratlant, ez egy csodálatos utazás vége lesz :) . Tiszta izgi, mi történt végül?
10+1
Elő a farbával, kérlek fotózd le a könyvet, amivel játszottál!

12 megjegyzés:

  1. De jóóó - és még az illusztráció is passzol hozzá :)

    VálaszTörlés
  2. Wow Dudlicsek :) Nagyon érdekes végig gondolni, hogy tényleg mi lett volna, vagy milyen irányba vitte volna a storyt. De gondolom biztonságosabb volt hogy a Dursleyk minél kevesebbet tudjanak mert hát ők voltak a bázis. De az is lehet hogy meghallgatták Dudleyt de a mi agyunkból is kitörölték mindezt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, biztonságos választás volt, bár furcsa is egyben, mert mégiscsak Dudley volt a másik, akit támadás ért, még ha nem is látta a dementorokat, ugyanazt a rossz érzést el tudta volna mondani ő is, mint Mrs. Figg, és ez akkor már két tanúval megtámogatott bizonyíték lett volna. Érdekes, hogy nem került sor erre a verzióra. Végső soron a Dursley-k - mint mindenki más, akinek van a családjában varázsló -, azért alapjáraton tudnak a varázslóvilág létezéséről, az más kérdés, hogy tagadják maguk előtt is. Meg nem is beszélnének róla, az fix, exmemoriam nélkül sem. :D

      Törlés
    2. Az igaz ezek aztán nem kotyogták volna ki a dolgot. Viszont ugye akkor már éppen Harry nem volt túl megbízható és majdnem ilyen koncepciós per lett belőle hogy elhallgattassák szóval lehet hogy ki kellett volna kérdezniük Dudleyt de gondolták minek csak egy mugli. Nem állt érdekükben :) Azon is agyaltam mi lett volna dudleyból ha nem két tökkelütött szülővel áldja meg őt a sors.

      Törlés
  3. Tényleg nem volt nehéz kitalálni. :)

    Nekem tetszik, hogy ezt a békülésféle dolgot előbbre hoztad. :) Erre már én is gondoltam, hogy miért nem kérdezték meg Dudleyt. De lehet, hogy egyszerű a magyarázat, nem akarták, hogy legyen tanú Harry mellett, mondván, hogy úgysem látta a dementorokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is elég nagyok már ahhoz, hogy belássanak ezt-azt, csak pont erre az időszakra esik a frusztrált és dühös Harry sajnos... de azért érdekes lett volna tényleg, hamarabb konszolidálni a helyzetet kettejük közt.
      Hmm, nem tudom, nekem nagyon arrafelé hajlik a dolog, hogy a kviblik sem látják... Azért Mrs. Figg elég halovány leírást ad róluk, és inkább ő is az érzést jellemzi jól.

      Törlés
    2. Igen, szegény Mrs. Figg sem volt valami nagy segítség.

      Törlés
    3. Szerintem a kviblik látnak mindent. Frics is kvibli és mindent lát meg tud csak egyszerűen nincs ereje hiába született varázsló családba. Mrs Figg meg kissé buggyant szóval lehet ha varázsló lenne akkor is ilyen széllel-bélelt lenne. Luna felturbózott változata :D

      Törlés
    4. Szerintem is, bár akadhatnak érdekes határterületek, ugyanúgy, ahogy még a varázslóknál is akadnak, ld. tesztrálok. Engem nem teljesen győzött meg Mrs. Figg, hogy valóban látta is a dementorokat, de való igaz, hogy nagyon szédült egy nőszemély, és nem a legélesebb kés a fiókban... :D

      Törlés
  4. Komoly összegeket tettem volna, hogy a HP lesz a könyved! De én is gondolkodtam ám rajta. ;) Dudley... Amikor így kijött a szereplő, nem gondoltad, hogy bakker az egész HP univerzumban pont őőő? :DD Jó, jó olvastam, te választottad, de fúú, milyen izgalmas élete lehetett például a büfés boszorkánynak, aki a Roxfort Expressen árult... Én mindig ilyen hülyeségeken gondolkodom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;) Amúgy nem volt olyan egyértelmű! Néhányat felütöttem, pl Az essexi kígyót is, A hableányt is, és aztán próbából a Főnix rendjét is, erre rámlesett Dudley a 17. oldal tetején. :) Pont az előtte való napokban olvastam a tárgyalást Harryvel, és akkor tényleg elgondolkodtam, mi lett volna, ha ő is tanú. :) A büfés boszi is érdekes lenne, bár nem hiszem, hogy ő bármelyik kötet 17. oldalán ott van, kicsit inkább később. Vannak ezekről biztosan fanfictionök az internet feneketlen bugyraiban! :D

      Törlés