2017. október 31., kedd

Októberi olvasások és beszerzések

Forrás.
Októberben sikerült kicsit aktivizálnom magam - már ami a virtuális létet illeti, mert amúgy a hétköznapjaimat betegség lassította... Talán ennek is köszönhető, hogy behoztam az elmaradásaimat a posztokkal, és sikerült azért olvasnom is pár könyvet.

A polcaimra 4 új könyv került fel, mégpedig: 

- Sylvain Neuvel: Ébredő istenek - ez az Alvó óriások folytatása, most fogom kezdeni, reci
- Lauren Fern Watt: Egy kutya bakancslistája - a BaSC mintadoboz ajándékkönyve
- F. Várkonyi Zsuzsa, Szendi Gábor, Bagdy Emőke, Popper Péter: Mindennapi játszmáink
- Mia Couto: Az oroszlán vallomása 

Az utóbbi két könyv netes vásárlással került hozzám: már régebb óta ültek a kívánságlistámon, és most megleptem magam velük. Az oroszlán vallomása kiváltképp érdekel, mozambiki szerző könyvéről van szó, akinek a neve megtévesztő, a látszat ellenére nem nő ugyanis. Teljes nevén António Emílio Leite Coutónak hívják.

Egy kis tökdekoráció. ;) Saját kép.
A mérleg szerintem elég jó, két ajándék, két vásárlás, egészen visszafogott voltam. :) És az éves mérlegem is elég alacsonyan fog megállni, még akkor is, ha eseleg karácsonyra bezsákolok vagy 15 könyvet... :) 

Saját kép. 
Ahogy írtam, a blogon fellendült az élet, ezzel együtt 12 poszt született, amiben voltak könyvértékelések, filmélmények, poszt-turkálózásleporolt lista, "városolvasás" Amszterdammal, és visszatért a témázás is, ahol a könyves marketinget, a reklámokat vettük górcső alá.  

Olvasás szempontjából sikerülhetett volna jobban is a hónap, de ezt különféle irl programok akadályozták (ami sose baj ;)). Azért 4 könyv lecsúszott, igaz, ebből 2 útikönyv volt.

Kicsit bele kell húzni a vcs és az MRC listákba is, ha teljesíteni akarom őket, mert bizony ahogy belépünk a novemberbe, vészesen elkezd közeledni az év vége... Ti hogy álltok a kihívásaitokkal? 
Én a Goodreadseset lejjebb vettem pár könyvvel. Persze nem a számokra megyek, de azért kicsit elszomorít, hogy év végén mégis lehet, hogy látványos lesz a könyv- és oldalszámokban, hogy ez egy kevésbé "olvasós" év volt. 

A többiek októbere: 

19 megjegyzés:

  1. Remélem, már meggyógyultál!
    Nekem Az oroszlán vallomása tetszett, bár nem a legfelemelőbb könyv, kíváncsi vagyok a Te véleményedre.
    Az Egy kutya bakancslistája nálam is várólistán van, a hangulatot várom, mikor lesz lelkierőm elköszönni egy kutyától :)
    Több dobozt is fogsz kapni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy nehezen meg. Elég soká tartott sajnos most kilábalni. :(
      Az nem baj, ha nem felemelő, majd másért fogom akkor szeretni. :) Jó érzésem van vele kapcsolatban.

      Nem tudom még, egyelőre a következő dobozból nem kapok. :)

      Törlés
    2. Örülök, hogy már jól vagy :) Persze, azt is lehet szeretni, ami nem felemelő. Mostanában csak ilyenekbe botlok....
      Majd kapsz máskor :)

      Törlés
    3. Köszi. :)
      Van ilyen időszak, de jó is olyankor belesüppedni ezekbe a regényekbe.

      Igen, bár kicsit bánom, hogy ebből nem lesz nekem is, mert lesz benne Funko Pop Harry Potteres kulcstartó.

      Törlés
  2. De jó az a macskás kép fent :)
    Én csodák csodájára 10 VCS-könyvnél járok úgyhogy van remény :D más kihívást nem terveztem be idén. Az olvasásaim megdobta ez a hónap, nyilván a legjobb oldala az itthon héderelésnek hogy megint van energia sok-sok féltéglára. Az éves összesítés még így is halovány lesz, más volt fókuszban az év nagyobb részében nálam is. Nem baj, kell ilyen is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is megtetszett az a kép. :))
      Hű, akkor nagyon jól állsz a vcs-vel, gratula! Igen, ha az ember otthon van, akkor több idő van elnyúlni és olvasni. A féltégláknál meg jobb egyhuzamban többet olvasni, mint elaprózni.
      Hát igen, a lényeg, hogy azért olvasunk - rendületlenül. :)

      Törlés
  3. Nem akarok beszélni a kihívásokról :D A VCS-ről meg pláne, én elengedtem ezt nyár közepén. Majd jövőre, vagy azután, vagy inkább nyugdíjas koromban, akkor lesz időm. Tök jó kis visszafogott voltál, és a 12 posztért jár a virtuális pirospont.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felejtsük el akkor a kihívásokat! :D Lehet, hogy nekem se jön össze most a vcs, és Miamonáénál is azért eléggé rezeg a léc (török szerző, nyuggerek stb. miatt még 4 könyv tuti kéne, nem tudom bármire ráhúzni a kategóriákat).
      Köszi! Ennek apropóján utánanéztem, mennyi volt egy hónapban a legtöbb poszt eddig, és 17! 2013. júliusában és 2015. januárjában sikerült ennyit összehozni, wow. :)

      Törlés
  4. Nekem is zsizsegősebbre sikerült ez a hónap - mármint magamhoz képest :D
    A vcs-vel hajrá! A Szikomorfán születtemet ki ne hagyd, annyira jóó <3 Nekem még négy könyv van hátra, és ebből egyet éppen most olvasok. Számomra is meglepő, hogy egészen jól állok :D
    És tök jó az a töklámpás! :) Én is felszerelkeztem őszi dekorokkal idehaza :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az sose baj, ha zsizsegünk! :) Akár programokon, akár a blogokon. ;)
      Jaj nem hagyom ki, mindenképp olvasni akarom, csak előbb most már tényleg az elmaradt pár recivel kell haladnom. :)
      Köszi! Elvileg ajándékba vettem a tökit, de aztán itthoni dekorációnak maradt. Nekem nem sok őszi dekorom van, de néha szedek ilyenkor gesztenyét is egy tálba.

      Törlés
    2. A gesztenye a legkirályabb őszi dekor *.* :)

      Törlés
  5. De jó az a tökös kép! Készen vetted a lámpást? Lehet így is kapni?Vagy ez nem is sütőtök, hanem valami más anyag?

    Jó ez a lista, semmi gond, ha kevesebbet olvasol, mint tavaly, ha jó könyveket fogsz ki. Nekem kis szerencsével sikerül pár könyvvel meghaladnom a saját tavalyi eredményemet, hah! Nem is számítottam rá, ez tök kellemes meglepetés lenne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem sütőtök, csak egy kerámiadísz. :) Jó lenne faragni is, de minden évben elmarad. :(

      Nem gond a kevesebb olvasás, csak most épp magamhoz képest vagyok elmaradva, na meg igazából itt se volt most olyan sok jó kiemelkedő olvasmány. De majd novemberben! :)
      Gratula, tök jó, ha ilyen kellemes meglepetésként meghaladsz valami eredményt, úgy, hogy nem is görcsöltél rá. :)

      Törlés
    2. Értem. :) Nálunk is mindig be van tervezve, aztán elmarad a faragás. :(

      Nekem is tele van a novemberem előrendelt meg kuponos könyvekkel, juj, bele sem merek gondolni az árukba. :D

      Törlés
    3. Egyszer meg kell valósítani. :) :)

      Ajjaj, kemény lesz ez a november! :O :)

      Törlés
  6. Egyelőre én a GR kihívásban és a VCS-ben is le vagyok maradva... A GR kb. esélytelen, a VCS talán még meglesz, ha végre többet fogok olvasni.
    12 poszt, az tök jó, hogy ennyit tudtál most írni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor legalább nem csak én vagyok lemaradva. :)
      Igen, az egyetlen, ahol utolértem magam, a posztírás. :)

      Törlés
  7. Jé, Pupi "csak" négy könyvet olvasott - én ennyit szoktam átlagban.:)) Nekem nagyon tetszik, hogy ennyire szereted a blogodat, hogy ennyi év után is örömöd leled benne.
    Hú, a VCs-ben talán 10-nél tartok - minden évben szeretném a tartalékos listát is elolvasni, de sose jön össze. A másik kihívásom az idei beszerzések olvasása - amibe a karácsonyi ajándékokat nem számolom bele, eleve esélytelen lenne -, szerintem bőven fog maradni belőle, de ha már annyit elérek vele, hogy a halogatósakat nem tologatom évekig, már megérte próbálkozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, mostanság nekem se sikerül sokkal többet, de voltak azért szebb hónapok 10 könyvekkel, most már ezt csak Dórinál tekinthetjük meg. :D
      Köszönöm, mindig örülök a visszajelzésnek, hogy látszik, hogy szeretem a blogom! ♥ Tényleg nagy örömömet lelem benne, változatlanul. :)))

      Jól állsz akkor a vcs-vel! Á, a teljes lista teljesítés egy álomkép szerintem... én már nem is nagyon kergetem. :) A legeslegjobb vcs-évben is csak 15-ig jutottam a teljes 24-es listán.
      Én nem szeretem ezeket az idei beszerzések elolvasása kihívásokat, mert ez csak azt jelentené, hogy a korábbiak méééég tovább csúsznak. :( És nekem annyi halogatott könyvem van, nincs erre jó megoldás, max az időgép. :D

      Törlés