2017. október 20., péntek

Újabb hírposzt

Forrás.
Szinte követhetetlen egymásutánban érkeznek a friss megjelenések és a könyvekből adaptált filmek hírei, így a nemrégiben összeállított "Dömping" bejegyzés után, most ismét egy nagyon hosszú ajánlóposzttal jelentkezem. 
A megjelenéseknek persze nagyon örülünk mindig, de a pénztárcánk, és a roskadozó könyvespolcaink már valószínűleg nem annyira lelkesednek. ;)

Az itteni felhozatalból gyakorlatilag mindegyik jöhetne... Lássuk hát az újdonságokat  Shrivertől Gavaldáig. 


Könyvek:

Ha már Lionel Shrivert írtam elsőnek, akkor jöjjön a The Mandibles - A Family 2029-2047 ami magyarul most jelent meg a Gabo Kiadónál A Mandible család - 2029-2047 címen. Persze először a "mersz" kell, hogy a Kevin után újra kézbe vegyek egy Shriver könyvet. De mindenképp érdekel. 


Megjelent A por könyve trilógia első része, a La Belle Sauvage is, méghozzá magyarul is az október 19-ei világpremierrel egy időben, a Cicero Kiadónál. 
Philip Pullman Az Úr sötét anyagai trilógiáját nagyon szerettem, és szívesen olvasok még erről a világról, avagy a párhuzamos világairól. 
Ez a második trilógia nem nevezhető igazából előzménynek. Egy videóban hallottam, hogy se nem sequel, se nem prequel, hanem Pullman szerint inkább egy "equal", ami zseniális szójáték lett. :) A por könyvének első része ugyan 10 évvel korábban játszódik Az Úr sötét anyagainál, a második azonban kb. ugyanennyivel később helyezkedik el, és a harmadikkal kapcsolatban rejtélyesen nyilatkozott, szóval ott lehet, hogy lesz valami jó kis csavarintás az idővel, világokkal, vagy esetleg spoiler lenne még előre beszélnie róla, hogy mikor is játszódik.


A régi trilógia kötetei is kijöttek most új köntösben. (Természetesen a blogger nem engedi úgy sorba rakni, ahogy én akartam, szóval: Az arany iránytű (Északi fény), A titokzatos kés, A borostyán látcső.) 



Bill hívta fel a figyelmemet a Montalbano című könyvre, ami 30 történetet rejt Andrea Camilleri felügyelőjéről, és nagyon csinos kiadás az Európától. 
Október 26-án jelenik meg. 
Egyszer nagyon régen Az uzsonnatolvajt olvastam Camilleritől, de akkor nem annyira tetszett, mert épp teljesen Agatha Christie könyveibe voltam belezúgva. 



Új könyv jön Anna Gavaldától is, akitől nemrég olvastam el az Édes életünket. A könyv címe: Életre kelni, és november 17-én jelenik meg a Magvetőnél. 


A következő könyv, kapaszkodjatok meg, "nő"-t tartalmaz a címében (necces, majdnem "lány"), és thriller... Mégis felfigyeltem rá, mert mindeközben mellette szól, hogy
a, Gabo Kiadó
b, hajóúton történik benne gyilkosság, ergó egy zárt térben, adott számú emberrel nyomozunk, ezek mindig tetszenek, feszült a cselekmény
c, nincs rajta a könyvön, hogy a Holtodiglan szerzőjének kedvenc könyve ésatöbbi... ;) 

Szóval Ruth Ware: A nő a tizes kabinból.



A semmiből egyszercsak feltűnt egy Tom Hanks könyv is, bizony, egyik kedvenc színészem írt valamit, és ezt a valamit nekem feltétlenül el kell majd olvasnom! :) A novelláskötet címe: The Uncommon Type, magyarul pedig Különleges karakterek néven fut és november 15-én jelenik meg a Kossuthnál. 


Van hozzá egy kis könyvtrailer is, íme:


Nem őszi, hanem kicsit távolabbi megjelenés még Sarah Andersen új Sarah's Scribbles képregénye a Herding Cats. Nagyon várom ezt is, megkedveltem a szerző képkockáit, és hogy mennyire megtalálom néha magam bennük. Az, hogy a cím és a téma macskás lesz, hát természetesen még boldogabbá tesz. A megjelenés várható dátuma: 2018. március 27. Borító még nincs hozzá. 

Megjelent közben a Harry Potter és az azkabani fogoly illusztrált kiadása is az Animusnál. Én angolul fogom beszerezni, mert úgy kezdtem el gyűjteni őket. Mostantól lesz majd igazán érdekes, mekkora féltéglák is lesznek a már eleve féltégla könyvekből... :) 


Habár a My Not So Perfect Life után úgy voltam vele, hogy figyelmeztetem magam, Sophie Kinsellát hanyagoljam, most mégis felkaptam a fejem az új könyvére, a Surprise Me-re, ami majd 2018. február 13-án jelenik meg, és egy házaspárról szól, akik bepánikolnak, mennyi idejük is van még együtt, és megpróbálják feldobni a kapcsolatot egy projekttel... Hátha visszatér a régebbi Kinsella, jó lenne egy könnyed limonádé a párkapcsolatokról. Lepj meg, Sophie! :D


Új könyve jelent meg John Greennek is, Turtles All the Way Down címen. Még nem döntöttem el, hogy akarom-e, mert a Paper Towns azért elég nagy csalódás volt... Ezzel szemben persze ott a TFIOS is, amit meg újra is olvastam.. Szóval nem tudom hányadán álok Mr. Green-nel. ;) 


Megérkezett Andy Weir új könyve, az Artemis is, már magyarul is, a Fumaxtól. Weirt persze A marsi miatt szeretem. Kíváncsi vagyok az új regényére is. :) 


Jön egy engem érdeklő Agavés újdonság is: Elan Mastaitól a Felbolydult napjaink. Megmondom őszintén nem is nagyon vettem észre elsőre ezt a könyvet, de amikor megtudtam, hogy időutazásos, párhuzamos világos téma, akkor érdekelni kezdett. Október 31-én jelenik meg. 
Az angol audiobook borítója nagyon megtetszett, lehet, hogy végül úgy fogom "fogyasztani". :) 


Megjelent Graeme Simsion és felesége, Anne Buist közöse regénye is, a Two Steps Forward, amiről annak idején a magyarországi látogatása során mesélt már de akkor még "Left, Right" munkacíme volt a projektnek. 



 És végül, de nem utolsósorban végre megjelent Sara Raasch Hó mint hamujának következő része, a Jég mint tűz, a Twisternél.


Filmek

Tataijuccnak köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a filmre, ami A.A. Milne életéről készült, és Domnhall Gleeson (Bill Weasley!) és Margot Robbie játszanak benne. A címe: Goodbye Christopher Robin.

Íme az első előzetes:


Nagyon kis feel-good filmnek tűnik, tetszik. :)

Film készült Jeff VanderMeer szürreális és bekebelező Déli Végek trilógiájának első kötetéből is, az Expedícióból (Annihiliation), Natalie Portman főszereplésével.
Íme az előzetes: 



És egy jó kis Agavés cikk még a végére különféle könyvből-film adaptációkról, amik bizony mind a kiadóhoz fűződnek: >itt<.

Nektek mi tetszik legjobban ebből a színes felhozatalból? Mit vártok leginkább? :) 

(És most csendben várok kb. 1 órát, amikor is majd tuti felkerül valami újabb, engem nagyon érdeklő megjelenés, ami kimaradt ebből a posztból. :D #mindigezvan)

16 megjegyzés:

  1. A kabinos könyvnek annyira gyönyörű borítója van, hogy már csak azért beszerezném, meg mert krimi és jónak tűnik :) Az Azkabani fogoly illusztrációsra már gyűjtöm a pénzt, de kell még az új Nesbo is (Szomjúság) az szintén Animus. A Pullmann könyvek kapcsán szerintem már beszéltük, hogy én csak az Északi fényt olvastam, de folytatni szeretném majd jövőre, és ha elolvastam, akkor tuti, hogy kell majd a Por könyve is. Érdekes ez a prequell, equell szitu, nem is tudtam róla. Én az Agavétől az új Lehane-t várom, Ákos olvasta a Felfedezést, de nem jött be neki annyira, a trailer alapján viszont érdekes lehet filmben... Szóval én maradok egy jó mozinál, hátha úgy fogyaszthatóbb számomra mert sci-fi. Asszem csinálnom kell egy megjelenéses posztot nekem is, mert most akkora dömping van, hogy 10-15 könyvet simán én is felraknék a polcra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kabinosnak vaóban nagyon szép lett a borítója, és inkább krimi, mint thriller. :)
      Jaj láttam a Nesbo könyvet is, annak is nagyon designos lett a borító, tetszik! Még nem olvastam mondjuk a szerzőtől semmit eddig.

      Ajánlom a Pullmanokat, remélem tetszeni fognak. Mi, akik gyerekként szerettük meg, jó sokat vártunk A por könyvéig! :D
      Lehane nekem nem játszik, legalább eggyel kevesebb. :)
      Várom a posztod, hátha ott is találok valamit, ami növeli az én listámat. :D

      Törlés
  2. Hűha, egy csomó érdekelne ezek közül. :) A HP3 illusztrált már megvan, fura mód nem tűnik sokkal nagyobbnak, mint az előző kettő.

    Az időutazós engem is vonz, remélem, nem lesz csalódás. Kinsellával már nekem is vegyes a kapcsolatom, de azért talán elolvasom majd.

    Filmek közül a Goodbye, Robin lehet jó, és remélhetőleg aranyos lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A HP 3 még nem számottevően vastagabb, azért is írtam, hogy majd csak innentől (vagyis hát ez után) lesz érdekes a helyzet, mert a Tűz Serlege viszont nem kicsit, a Főnixről nem is beszélve. ;)

      Akkor az időutazós talán közös olvasmányunk lesz. :)
      Sajnálom, hogy már neked se annyira egyértelmű Kinsella, de azért még ne adjuk fel a reményt, lehet, hogy meg tud nevettetni, ki tud kapcsolni ezzel az új könyvvel. :)

      Törlés
    2. Igaz, ez még az eredeti kiadásban sem olyan vastag, nem is tudom, miért emlékeztem másképp. :) És már így is egy vagyon volt, mi lesz később? :O

      Elvileg igen. :)))

      Megvan a Boltkóros Hollywoodba készül, vagy mi, amit kb. a 3. oldalon dobtam le, olyan idegesítő volt. Ez a nő soha semmiből nem tanul, és így idő után rettentő sablonos lett ez a sorozat. Még én is reménykedem egy kicsit, hogy talán ez a könyve más lesz. Amúgy szerintem az eredeti nevén írt könyvei jobbak. Komolyabbak, de még elég könnyedek, hogy szórakoztatóak maradjanak.

      Törlés
    3. Nem tudom vajon mennyivel fog feljebb kúszni az áruk... de el akarják majd adni, szóval csak nem lesz a duplája. :/

      Ó a boltkórosról ne is beszéljünk, azt utálom nagyon... Az elsőt megpróbáltam elolvasni, gondoltam valami kis vicceset kapok, de nagyon dühített, félre is dobtam, és eldöntöttem, hogy soha többet felé se nézek.
      Köszi a tippet, van tőle eredeti néven írt könyvem is, majd megpróbálkozom. :)

      Törlés
  3. Pillaaaaa nyomorba döntesz :D Tom Hanks könyvéről nem is tudtam, hogy magyarul is megjelenik! Yeeeee! Biztos jó lesz :) meg a nő a tízes kabinból is birizgálja mostantól a fantáziámat :D
    Amúgy én most annyira kezdem sajnálni, hogy nekem a régi filmes borítós Úr Sötét Anyagai van meg, ez az új mennyivel szebb! A por könyvét pont ma rendeltem meg, remélem, esélyes, hogy jövő héten megérkezik a boltba!
    Én az illusztrált HP-t mindig úgy szoktam, hogy novemberben megveszem, és megvárom vele a december 6-át vagy a karácsonyt, és csak akkor bontom ki a csomagolásból :) már félre van téve nekem a boltban, de mindig elfog a kísértés, hogy megvegyem hamarabb :D de még kitartok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hahh, én döntelek nyomorba, nem is a kiadók! :D Vagy egyenesen Tom Hanks! ;) Írjunk neki. Mr, Hanks, küldje el a könyvét, rászorulunk. :)))

      Nekem még annál is régebbi Az Úr sötét anyagai van, Magyar Könyvklubos, és rettenetes, főleg az első rész. Kék háttér előtt sír egy rózsaszín ruhás kislány. :D Ezek az újak tényleg nagyon szépek.

      Micsoda önmegtartóztatás! Én nem szoktam tartogatni a csomagokat, a magamnak vásároltakat főleg nem. :)

      Törlés
  4. Tom Hanks hatalmas írógép imádó, elvileg a novelláit is ott írta, de legalábbis párat belőle. Volt egyszer egy Nerdette (https://goo.gl/E9SfuJ) adás, ahol erről beszélgettek vele, a héten pedig a PCHH (https://goo.gl/9jdhW6) csinált interjút a könyve kapcsán vele és hihetetlen, hogy mennyire jófejnek tűnik ennyi év meg minden után is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hallottam hírét az írógép mániájának, tök aranyos. :)
      Köszi a linkeket! :)
      Szerintem is nagyon jófej, és közvetlen, kedves ember. Szerintem most már ilyen is marad, ha eddig nem változtatta meg a showbiz, akkor már nem fogja. ;) Tök jó lenne, ha a kiadó elhívná Magyarországra dedikálni!

      Törlés
  5. Hű, a Tom Hanks könyv valahonnan rémlett, mintha egyszer hallottam volna róla, hogy talán ír valamit, de hogy egyből itt is van! :O Engem is érdekel, szeretem a színészt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most gyorsan megkapjuk szívünk vágyát. :) Melyik a kedvenc filmed tőle? Én néha nem tudok dönteni a Forrest Gump és Számkivetett között. Csomó újabb filmjét még nem is láttam, van mit bepótolnom. :)

      Törlés
    2. Hú, a Forrest Gumpot nagyon szeretem, de a kedvencem tőle talán Pénznyelő :D

      Törlés
    3. Tényleg, a Pénznyelő is nagyon jó! :)

      Törlés
  6. Az Úr sötét anyagai sorozatot mindenképp szeretném végre újraolvasni-befejezni, szerintem meg is veszem az új kiadásban. A borító nekem tetszik, olyan sejtelmes, és 'felnőttesebb'.
    A Tom Hanks könyvről itt olvastam először, kíváncsi leszek milyen.
    A Milne filmet is megnézném, és a kabinos könyv borítója nagyon jól sikerült :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is jobb lett az új kiadás. A trilógia valahogy nem is illik az ifjúságiba annyira számomra... jobb ez a sejtelmes-fantasy vonal.
      Na, akkor találtál pár újdonságot, örülök! :))) Igen, az a kabinos is nagyon szuper lett. :)

      Törlés