2017. szeptember 7., csütörtök

Őszi tervek

Forrás.
A nyári terveket nem tudtam elbukni idén, ugyanis az történt, hogy túl későn kaptam észbe, és már augusztus volt, amikor rájöttem, nem is csináltam tervet! :) Az ősszel viszont nem akartam így járni... Igenis csinálok egy listát, amit aztán majd jól nem teljesítek... - vagy mégis? ;) Ezúttal tényleg nagyon tetszetős válogatást hoztam össze úgy érzem, így esélyes a teljesítés is. 

Íme, az őszi terveim (12 könyv): 

Soman Chainani: The Last Ever After - nemsoká befejezem
Anna Gavalda: Édes életünk - vcs
- Veres Attila: Odakint sötétebb - reci
Georges Simenon: Maigret emlékiratai - reci
- Edward Kelsey Moore: Szikomorfán születtem - vcs
- Lionel Shriver: Big Brother - vcs
- Szabó T. Anna: Törésteszt - új szerzemény
- Hiraide Takasi: A macskavendég - új szerzemény
- Alina Bronsky: Baba Dunya utolsó szerelme - új szerzemény
- Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság - vcs
NatGeo Amszterdam zsebkalauz 
Lingea Felfedező: Amszterdam

Saját kép.

Igyekeztem változatos és nem túl hosszú listát kreálni, amiben egyaránt helyet kaptak a várólistacsökkentős régebbi könyvek és az új szerzemények közül is néhány. :) Plusz az a pár reci, ami még megmaradt. Szemfülesek levonhatnak bizonyos következtetést az útikönyvekből is. ;) 
Saját kép.
Ebben a listában most több a magyar nyelvű könyv, de ezeken kívül is szeretnék persze mást is olvasni. Ez csak egy tervlista, meglátjuk mi sikerül belőle. Remélem a vcs-ből minél több, mert különben lassan veszélybe kerül az éves kihívás teljesítése (btw, mintha csak most állítottuk volna össze a listát, hogy lett hirtelen szeptember?!).

Örülök a mostani hűvösebb időnek, szinte jólesett felvenni egy blézert végre, és szellőztetni, ablakot nyitni. Remélem azért még lesz kellemes, napos időnk is, de kiegyezek a sok csendes esővel is. Szeretek az ablakon kopogó hang mellett üldögélni egy csésze kávéval, és nem csinálni mást, csak belemerülni nyakig egy jó regénybe. 

Nektek is vannak őszi könyves terveitek, vagy csak ahogy esik, úgy puffan?  


8 megjegyzés:

  1. Tök jó könyveket szeretnél olvasni. :) Az Odakint sötétebb és a Baba Dunya nagyon érdekel - kíváncsi leszek a véleményedre! :)))
    Óóó, Amszterdam! Lesz majd élménybeszámoló? :) Mikor utazol?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a megerősítést, szerintem is jó kis lista lett, már csak olvasni kell. ;) Jaj az Odakint sötétebb marhajó, már elkezdtem, de sajnos valami miatt félreraktam (nem a könyv miatt), és most újrakezdem inkább. De nagyon szuper a stílusa.
      Nem szoktam útibeszámolót írni, meg útikönyvekről sem igazán. :) A blog marad csak könyves. ;)

      Törlés
  2. A Szikomorfán születtemet pont tegnap fejeztem be. :) Jaj, nagyon szuper könyv egyébként! Szerintem neked is tetszeni fog, biztos vagyok benne :)
    Amszterdam <3 én két éve voltam ott pár napot egy hollandiai nyaralás keretében, imádtam! Meg a hollandokat is, annyira jófejek és olyan barátságosak meg boldogok.
    Meg is fogadtam, hogy egyszer mindenképp szeretnék oda visszatérni, és ha lehet, akkor valamelyik ősszel. Mert biztosan csodálatos lehet őszi színekben az a város :) Érezd nagyon jól magadat ott :) és bár nem kifejezetten Amszterdamos program, de ne hagyd ki az ottani Waterstonest vagy a Book Exchange-et se, ha időd engedi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhé! :) Örülök, hogy tetszett! :)
      Voltam már én is Amszterdamban, de nagyon rég. Köszi a tippeket! Könyves valami mindenképp kell! :D A Csillagainkban a hiba újrázásán is gondolkodom most a város miatt. :)

      Törlés
  3. ez a baba dunya tök érdekes lehet, gyorsan olvasd el, kívánics vagyok rá. :))

    VálaszTörlés
  4. A Szikomorfán és a Krumplihéjpite nagyon kedves könyvek, azokat szerettem olvasni - feldobtak, elringattak :)
    Az Édes életünk is jó kis könyv, nekem is ideje újráznom az AG könyvekkel :D
    Amszterdam meg szuper város lehet, elmennék oda én is egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azok kifejezetten kabátkönyv benyomást keltenek már elsőre. :)
      Az Édes életünkből ma akarok harapni egy nagyobbat. :)

      Törlés