2024. február 11., vasárnap

A hosszú január

Forrás.
A maga 31 napjával ismét egy végtelen futam volt a január, ehhez képest a február bizonyára megint csak elszelel, hogy a vonatfüttyöt is alig fogjuk hallani a nyomában (már 11-e van!)...

A borongós időben ebben a hónapban azon borongtak a gondolataim, vajon mikor találnak meg végre a jó könyvek? Eleddig nem sok jót sikerült olvasni, így februárban kénytelen voltam gyorsan betenni egy Simenont, mert az mindig a megszokott minőség, és tutira élvezni fogom. ;) 
Januárban 4 könyvet fejeztem be, ezek közül kettő csak ilyen átlapozós, képes "valami" volt, a másik kettő pedig regény, amik közül egyik sem fogott meg igazán, és sok kritikai megjegyzésem akadt az olvasás során. 
A titkos történetet is olvastam még egész januárban is (ismét egy három hónapon keresztül olvasott sztori), de csak februárban fejeztem be végül, nemsoká írok róla - ő sem esélyes az év végi kiemelkedők közé  kerülésre sajnos, szintúgy akadnak kritikai megjegyzéseim, bár kétségkívül azért érdemes volt elolvasni. 

A várólista csökkentéssel haladok ugyan, de eddig elég gyatra a tetszési index, a januárban elolvasott Harvesting the Heart ugye nem volt túl jó, ahogy fentebb is említettem, a One Day című kötetet félbehagytam a listáról, számomra szörnyen Sally Rooney-snak imponált, szenvedés volt olvasni már az elejét is, a Joshua Ferris könyv, amit most olvasok, szintén elég szörnyű, és nagyon nem az, amire számítottam, de ezt már inkább nem hagyom félbe... És így érkezünk meg Maigret-hez, ami szintén vcs-s és most már benne van minden bizodalmam, hogy végre valami igazán jót olvassak. :) 

A tavalyi posztzuhatagos januárt sajnos nem tudtam reprodukálni, mert sok minden egyéb közbeszólt, és csak 3 poszt született. Ezek is még az előző évi zárás, és az előző évi elmaradt könyvértékelések voltak. Szóval lemaradtam, mint a borravaló, de lassan behozom magam. ;) 

Zsákmányom januárban csak 1 volt, Hegyi Zoltán Imre új kötete, a Tkp. ugyanaz, amit a szerzőtől kaptam meg ajándékba. Mindenképp elolvasom hamarosan, így aztán idén nem marad ki a verseskötet sem a felhozatalból. :) 

Saját kép.

Januári terveim így alakultak:

x befejezni Donna Tartt-tól A titkos történetet
x ...és posztolni is róla
 elkezdeni a vcs-listás könyvek apasztását!
x tovább rendezgetni a polcaimat
 kitölteni a könyves dolgaimmal a 2024-es határidőnaplómat
 megírni az évösszegzőt
 írni egy zanzát a decemberi hangoskönyvekről
 képes értékelő a Varázsalmanachról
x egy délelőtt, amikor tojok mindenre és olvasok

Azért több, mint a felét kipipálhattam a pontoknak, ennek örülök. Sajnos a polcrendezgetés folytatása és az olvasással töltött délelőtt most esélytelen volt. 

Februári miniterv

- posztolni A titkos történetről (a másik két könyvet már nem írom bele, amikről sikerült posztolni ebben a hónapban, de azok is be lettek volna tervezve, ha időben eljutok a zárós posztomig. :D :D 
- befejezni a Joshua Ferris könyvet és rituálisan elégetni írni róla
- befejezni a Maigret albérletbent
- további Maigret-kkel folytatni a vcs-t 
- egy délelőtt, amikor tojok mindenre, és olvasok (?) 
- végre eljutni mindenkinek az évösszegzőjéig, és kommentelni is rájuk (még mindig nem értem végig bahh)
- néhány újabb könyvet feltenni eladásra 

A többiek januárja:



5 megjegyzés:

  1. Ez nem egy túl jó január. :( Én szerencsére két jó könyvet is kifogtam az ötből, és bár nem szoktam havi zárást írni, most mégis megtettem. :) Nem gondolom, hogy rendszeres lesz, de ki tudja?
    A februárom egyelőre nem túl fényes, de hátha később, és remélem, neked is jobb ez a hónap. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát van ilyen, engem jobban zavartak a magánjellegű dolgok, mert pl. fuccsba ment egy utazásunk (és szabink), és betegek is voltunk, persze a gyerek leginkább, de mindenki köhög azóta is... Szóval a könyvek voltak a legkevesebbek, de jobban esett volna, ha azokból legalább egy kellemesebb társaság verődik össze, úgy tűnik rosszul választok mostanában. :/ :')
      Jaj láttam pont a zárásodat, megyek is olvasni! :) Én szeretem követni a hónapokat így, igaz, lehet hogy nem sok értelme van, de ha belefér és jólesik, miért ne. :)

      Törlés
    2. Hű, hát egyértelműen a magánjellegű dolgok a rosszabbak. A köhögés nagyon makacs tud lenni.

      Másoknál szeretem olvasni a havi zárásokat, írni nem akartam eddig, de most tök jó volt megírni a januárt, ki tudja, még rá is fogok szokni. :)

      Törlés
  2. "- egy délelőtt, amikor tojok mindenre, és olvasok (?) " :D
    Remélem a február produktívabb - jobb olvasmányélményekkel zárul majd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a pont nem tudom mikor fog összejönni! :D Egyszer nyáron félig sikerült, akkor Zajácz D. Zoltánnal töltöttem. :)
      Köszi! :)

      Törlés