2023. február 2., csütörtök

Posztzuhatagos január

Forrás.
Egy gyors bejelentkezés és híradás a januárról, ami most valahogy nem tűnt 48 naposnak, ahogy az máskor elő szokott fordulni ennél a szürkés hónapnál. Sőt, szürke se volt igazán, vagy engem nem zavart különösebben.

Az mindenesetre biztos, hogy könyves szempontból remek januárt zárhatok! A tavalyi év során egyik hónapban sem sikerült annyit posztolnom, mint 2023. első hónapjában. 9 bejegyzés született, ami most egy igazi rekord, egy posztzuhatag. ;) Nagyon örülök, hogy be tudtam hozni egy csomó elmaradásomat, és meg tudtam írni a könyvajánlókat és az összegző posztot is. Kicsit féltem, hogy annyira elúszok, hogy már február lesz, mire elkészülök vele. Teljesen feltöltött lelkileg ez a kis szöszmötölés.

Januárban egyetlen beszerzésem volt, egy karácsonyi ajándék még, Mészöly Ágnestől a Rókabérc, haláltúra című könyv. Köszönöm Niki! :) Éppen olvasom egyébként, csak sajnos lassabb tempóban tudok haladni, mint szeretném. 
A február már nem lesz ennyire visszafogott, a minap ugyanis kihasználtam a soron következő Book24-es kedvezményt, és rendeltem egy adag könyvet!

Összesen 5 könyvet fejeztem be, egyet még 2022-ből hoztam át magammal, 4-et pedig a várólista csökkentős listáról sikerült elolvasnom, hurrá, nagyon jó kezdés. :) Az más kérdés, hogy sajnos az olvasások többsége csalódás volt. A legjobb könyv a hónapban Nick Hornbytól a CiciKrisztus novelláskötet volt, a legrosszabb pedig Max Brookstól a Devolution, ami jó nagy koppanás nagy kedvencem, a World War Z után. 
Új mesekönyvet egyébként most nem olvastam egyáltalán. 

Februári tervek
- Befejezni a megkezdett könyveket: Shelby Van Pelt: Remarkably Bright Creatures,  Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra
- Folytatni Finlay Donovant, hiszen kijött a harmadik kötet angolul! 
- Marie Aubert: Felnőtt emberek című könyve.
- Tovább válogatni és olvasni a vcs-listáról. 
- Megírni az elmaradt két könyvajánlót (zanza lesz). 
- Megnézni végre a Troubled Blood sorit.
- Nagyon örülni a Book24-es csomagnak! :D 

A többiek januárja: 

9 megjegyzés:

  1. De jó kis januárod volt. :) Én is egész sokat olvastam (3 könyvet, azt sem tudom, mikor volt ilyen utoljára), de nem vettem könyvet. Nem tudatos döntés, nem volt olyan, ami érdekelt volna. Na, sebaj, februárban 3 előrendelős is megjelenik. :D
    Remélem, neked is ilyen jól folytatódik majd, ahogy kezdődött. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) De jó, örülök, hogy te is sokat olvastál!
      Folytatódjon jól! Nekem már megérkezett a január végi rendelésem, és nagyon szuperek, öröm volt kézhez venni a csomagot. :)
      Te miket rendeltél elő?

      Törlés
    2. Éjfélkor a Feketerigó kávézóban (remélem, ez jó lesz, a szerző másik könyvéről nem sok jót írtál), A titkos csillagvizsgáló, Kertészkedj okosan! - A mi kertünk. Egyelőre ezeket. Lett volna több, de próbálom visszafogni magam. :) Az ár is sokat ment feljebb, de sajnos, hajlamos vagyok begyűjteni egy csomó mindent, amit sosem fogok elolvasni.
      Te miket rendeltél?

      Törlés
    3. Az jó könyv! A másiknak sem volt sok baja, csak kicsit felejthető lett. Remélem tetszeni fog!
      Igen, megdrágultak a könyvek is, de néha azért elcsábul az ember. ;) Én a Gurul a sok-sok pillanatot rendeltem (Szabó Magda élete képekben, A hygge otthont, Bulgakovtól az Egy fiatal orvos feljegyzéseit, meg a Kallocaint Karin Boye-tól. :) Meg néhány mesekönyvet is (Pipp és Polli). :)

      Törlés
    4. Ez megnyugtató. :) Már várom.
      Persze, én is elcsábulok, csak kicsit jobban meggondolom, biztosan kell-e egy adott könyv.
      Az egy fiatal orvos feljegyzéseit olvastam, mert tetszett a sorozat, de sok helyen más, és olyan kis rövidke. Azért tetszett. :) Szeretem Bulgakovot, A Mester és Margarita az egyik kedvenc könyvem, és majd még szeretnék tőle mást is olvasni.
      A Kallocainról nem hallottam még, de elég keménynek tűnik.

      Törlés
  2. Éljen a posztzuhatagos évkezdés :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljen! Annyira tetszett ez a kifejezés, amikor írtad nekem, hogy muszáj volt most használnom. :))

      Törlés
  3. Remélem a lendület majd folytatódik, kíváncsian várom a véleményed a Felnőtt emberekről, ill. ha a 'polipos' könyv végére jutsz - arról is :))
    Uhh a Rókabércet szerettem, igazi meglepetés - csemege volt, tavaly megjelent a folytatása is, szeretném azt is olvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogok írni mindről, igyekszem kb. tartani a tempót, illetve mostanában jobban sikerült olvasni is, nem hagytam magam annyira elterelni, kevesebbet pörgettem a telefont is. :)
      A Rókabérc igazi kis csemege! Én is szeretném a következő részt is olvasni.

      Törlés