2021. április 4., vasárnap

Márciusi képriport

Saját képek.
A március elég lassan telt nekem, és az idő lassú érzékelése miatt talán olvashattam volna többet is, írhattam volna többet is, de gyakran nem volt hangulatom a könyvekhez, még akkor se, ha épp aludni sem tudtam. 

Márciusban végül 5 könyvet sikerült befejezni, ezek közül csak egyről nem írtam még, amit egy másikkal együtt fogok értékelni nemsokára. Egyértelműen a hónap, és lehet, hogy az év legrosszabb könyve is - mert őszintén remélem, hogy ennél rosszabb könyvélmény nem jön! - a Dabos-sorozat befejező kötete volt, a Visszaverődések viharában, amiről paprikás poszt született. Jó hosszú ideje nem váltott már ki belőlem könyv ilyet... 


Belefutottam az idei első félbehagyásomba is, méghozzá Sheila Heti: Változások könyve lett az igen hamar félredobott példány... 

A legjobb olvasmány Isabel Wolff: A Vintage Affair című könyve volt, magyarul Mesés ruhák kalandjai, ami a csajos külső ellenére nem csak könnyű témákkal foglalkozik. Olyannyira megtetszett Wolff stílusa, hogy egy nagy akció miatt, amire Sister hívta fel a figyelmemet, két másik kötetét is megvettem, méghozzá darabját 400 Ft-ért... Létezik még a kávéár alatti ár?  :) (még most is él az akció egyébként! >katt<) Igaz, magyarul vannak, de az audible-ön amúgy sem láttam belőlük az angol hangost. 

Tavasznyitás tulipánnal és vintage ruhákkal.

A Wolffokon kívül még 4 másik könyv is hozzám vándorolt a hónapban, így összesen 6 beszerzésem volt a szép, nullás február után... :D De nem bánom, nagyon örültem mindnek. A Poketek közül meg az Édes Annát nem mertem már tovább halogatni, nehogy elfogyjon. 

A zsákmányom tehát

- Kosztolányi Dezső: Édes Anna - Poket, felújított és illusztrált változat
- Rosemarie Eichinger: Esznek-e a halottak epertortát? - többen szerettétek, kíváncsi vagyok a történetére
- Donatella di Pietrantonio: A visszaadott lány - Ferrantéra hajazó, olasz, kell
- Csernus Imre: Főnix  - nem hagyom ki a doki szemén át a mostani krízist
- Isabel Wolff: A legjobb kép róla 
- Isabel Wolff: Séta az időben

Felsorakozott a zsákmány.

Bár nem született sok poszt, mégis idén az eddigi legtöbbet, 8-at, márciusban írtam. A könyvértékelések mellett volt természetesen témázós poszt is, amiben megmutattuk a könyvespolcainkat, és arról beszélgettünk, ki hogy rendezi a könyveit. :) Jó sokan írtunk, nézzetek körbe mindenkinél, és ha van kedvetek, nyugodtan csatlakozzatok! 

Rózsák és pszichológia.

A tavaszi tervlistámmal egészen jól állok, a kiválasztott 10 könyvből már 5 ki van pipálva, egyet épp most olvasok (Az Ickabog), és volt ugye a Sheila Hetis félbehagyás, amit végülis így vagy úgy, de szintén lepöcköltem a listáról. 

Ezt a régóta várakozó regényt is most olvastam

A várólista csökkentésből is sikerült 3 könyvet elolvasni márciusban (átfedésben a tavaszi tervekkel persze), így már 8 elolvasottnál tartok a kihívásban, ez egész jó, ahhoz képest, hogy még csak három hónap telt el az évből. A következő nem tudom mi lesz a listáról, kicsit megtorpantam most vele, talán a Jodi Picoult-val folytatom majd. 

A többiek márciusa: 



2 megjegyzés:

  1. Remélem, a többi Wolff könyv is ennyire fog tetszeni :) Nyárra én is mindenképpen beiktatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem én is! :) Nyári olvasmánynak is kifejezetten jók lehetnek.

      Törlés