2020. augusztus 1., szombat

Magyarázom a júliusom...

Forrás.
...mert bizony most van mit! ;) De elöljáróban azért elmondom, nem érzem magam rosszul ettől a kiemelkedően sok beszerzéstől, ami erre a hónapra jutott, sőt! Egyrészt nem a számok számítanak, másrészt pedig nagy örömet okozott ez a kupac könyvecske. :)

A július viharos gyorsasággal elszelelt, de ezt már szinte le sem merem írni, mert minden hónap ilyen, szaladnak egymás után, kettőt pislogunk és már augusztus közepe lesz... Várom a gatyarohasztó meleg végét, meg a frissítő esőket. Kedvenc időszakom az esti szellőztetés lett mostanában... :) 
De lássuk inkább, milyen volt a hónap könyves szempontból.

Júliusban 18 könyvvel bővült a könyvtáram, íme ők azok: 

- Antoinette May: Pilátus felesége - Heloise ajánlására :)
- Antoine Laurain: Az elnök kalapja - mert A piros notesz nemrég kedvencem lett a szerzőtől, és a Liránál ráadásul hőség akcióban volt. 
- Lawrence Anthony - Graham Spence: Babilon bárkája - Sister ajánlására, és szintén hőség akciós volt. :) 
- Guus Kuijer: Minden dolgok könyve - Nikkincstől, már régóta vadásztam ezt a Poketet, kölcsönben olvastam csak, kedvenc lett, a polcomon szerettem volna tudni. 
- Georges Simenon: Maigret Vichyben, A Víg Malom táncosnője, A szökevény, A Majestic pincéi, A költözködés/A macska, A furnes-i polgármester, Maigret pipája, Maigret szórakozik, Maigret és a szombati kliens, A sárga kutya, Maigret albérletben, Maigret revolvere, Maigret és a becsületes emberek, Az eljegyzés - részben molyról vásároltam őket, részben egy antikvárban leltem rá pár hiányzó darabra.
Íme a szerzemények! Saját kép.

A Simenon bővítés remekül sikerült, rengeteg hiányzó kötet lett meg most egyszerre, lassan új polcot kell nyissak nekik. :) Legutóbb 2018. augusztusában volt ilyen elvetemült gyűjtemény-bővítésem, amikor a Parkos kiadásokból szereztem be egyszerre 21 db-ot. A Maigret Vichyben című kötetnek különösen örülök, ezt régóta kerestem már, nem fogom sokat váratni. Ráadásul jutányos áron jutottam hozzá mindhez, 500-600 Ft-okért, egy-két kivétellel. A Pilátus feleségét szintén használtan vettem meg.
A Líra hőség akciójában azért próbáltam önmegtartóztató lenni, és két vágyott könyvet szereztem csak be. A Poketet meg alig sikerült megszerezni, nem volt az automatában, amikor oda jutottam...  Köszi Niki, még egyszer! ♥
Így jött össze hát ez a kellemes kis kupac.

Saját kép.

Ami az olvasásokat illeti, 6 könyvet fejeztem be júliusban: három krimit, egy déli regényt, egy önéletrajzot, és egy újabb, második világháborús történetet, szóval elég vegyes a paletta. Ezek közül kettő egyébként várólista csökkentős könyv volt, szóval pipálgatom szépen tovább a listát a 12-es teljesítés után is. ;)
Kicsit többet filmeztem ebben a hónapban; megnéztem végre a Pullman könyvekből készült filmsorozat, a His Dark Materials első évadát, és befejeztem a Briliáns barátnőm második évadát is. Utóbbiról még nem írtam, de nemsokára fogok. :)

Júliusban lett 11 éves a blog, és nem direkt, de pont 11 bejegyzés született összesen. :) Köztük volt egy jó kis témázás, a könyves és egyéb témájú posztokkal kapcsolatban, és összegeztem az első félévet is a szokásos book tag segítségével. 

Augusztusban kicsit a fantasy felé kacsintok majd, két megkezdett olvasmányom is van a témában, és olvasni fogom a Qualitylandet is hamarosan. Ezen kívül majd a nyári terves listáról válogatok leginkább.

A többiek júliusa:

Dóri, Nita, Amadea (júni+júli), Sister,


8 megjegyzés:

  1. Igaz, Instán már kommenteltem, de azért itt is: Lawrence Anthony!!! <3

    Szuper kis kupac, és a hat könyv igazán remek szám az egész hónapra! :) Kívánom, hogy az augusztus is ilyen élménydús legyen olvasásilag - meg IRL szempontból is! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is, ott is szívesen látlak! :) Bizooony! :) Vissza szeretnék térni az állatos témájú kötetekhez nemsoká. ;)
      Köszönöm! :* Neked is legyen élménydús, szuper augusztusod!

      Törlés
  2. Szerintem teljesen megérthető ez a kupac. ;) Képzeld, pont tegnap találtam meg a szüleim polcán A költözködés/A macskát, eszembe is jutottál, esetleg kell-e, de most látom, hogy már beszerezted. :)
    Én is várom már a meleg végét, nehezen viselem, felőlem augusztus 20 után jöhet az ősz. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a megerősítést! :) Ó, de cuki vagy, hogy gondoltál rám! Egyébként ha nektek nem kell, lehet, hogy érdemes meghirdetni valahol, szerintem többen gyűjtögetjük a Maigret-ket és más Simenonokat. ;) A
      Szerintem is jöhet az ősz, pedig régen azt akartam mindig, hogy még szeptember közepéig nyári idő legyen, de bahh, most már nem akarom! :D

      Törlés
  3. Oké, akkor nem csak velem szaladt meg júliusban az a bizonyos ló :D
    A Pilátus felesége szuper beszerzés <3 remélem, tetszeni fog :)
    Nagyon stílusos ez a 11 bejegyzés júliusban, mégha nem is direkt jött így össze :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozzád m ennyi könyv vándorolt? :)
      Az Én, Livia kapcsán beszélgettünk a Pilátus feleségéről, én is remélem, hogy jó lesz! :)
      Ez a 11 volt a 11. szülinapi ajándék akkor! :D

      Törlés
    2. Hasonló szám :D 11 vagy 12 most nem emlékszem pontosan, de majd én is hozok egy megkésett havi összegző posztot. Remélem még augusztus folyamán : D
      Igen, emlékszem! :)) Nagyon drukkolok neked és a könyvnek <3

      Törlés
    3. Pacsi akkor! Kíváncsi vagyok, mik azok, várom a posztot. :)
      Még lehet, hogy drukkolhatsz pár évet, amilyen ütemben sikerül apasztanom az olvasatlanjaimat... :D :D Bár nem panaszkodom, azért egyre jobban menedzselem őket. ;)

      Törlés