2020. február 16., vasárnap

Új megjelenések és a Rowlingverzum legfrissebb hírei

Novemberben hoztam utoljára posztot a közelgő, vagy friss megjelenésekről, könyves-filmes hírekről, ami elég régen volt... De igaz, ami igaz, a január-február mindig kissé uborkaszezon a könyvpiacon a karácsonyra megjelentetett sok-sok könyv után. Most azonban elkezdtek már szivárogni a hírek erről-arról, amik a közeljövőben érkeznek. 

Lássuk mik azok, amik felkeltették a figyelmemet mostanában: 

A montázst a canva.com-on készítettem.

Almási Kitti: Ki vagy Te? - Elvárások szorításában - megfelelés, vagy önazonosság? - Kulcslyuk, várható megjelenés: 2020. március vége. Előrendelhető

Nagyon megkedveltem Almási Kittit az elmúlt években; nem kérdés, hogy erre a könyve is must-have. A témaválasztás is remek.

Elena Ferrante: A felnőttek hazug élete - Park, várható megjelenés: 2020.06.01. 
Erre még bizony várni kell nyárig, de ez is fix beszerzésnek tűnik. Ferrante nemrég beírta magát a kedvenc szerzőim közé Az új név történetével. ♥ 



Carmen Maria Machado: A női test és más összetevők - Agave, várható megjelenés: 2020.02.18. 
A több díjat is elnyert novelláskötet változatos tartalommal kecsegtet, és szuper a borítóterv is, szerintem abszolút felcsigázza az érdeklődést. Nagy kár, hogy a beleolvasó elvette a kedvem kissé, egy amatőr fordítási baki miatt, amin én teljesen fennakadtam. Lehet, hogy eredetiben kéne olvasni inkább. 



Graeme Simsion: The Rosie Result - ez kakukktojás, mert persze tavalyi megjelenésről van szó, de ide akartam biggyeszteni, hogy viszont a homáros-almás borító-vonalba illő kiadás idén jött ki, aki esetleg azt gyűjtené, íme a következő darab, egy hallal az elején. ;) 
Ami a sorozatot illeti, azon gondolkodom, hogy újrázni fogom az első két epizódot. Jó lesz újra Don Tillman fejében lenni. :) 



Jodi Picoult: The Book of Two Ways - várható megjelenés: 2020.09.22. Még egy távoli, de érdekes témájú megjelenés. 



Dr. Philipp Schott: Egy kisállatrendelő hétköznapjai - Partvonal, már megjelent
Az ilyen vicces sztoris könyveknél mindig lutri, vajon mennyire szórakoztatóak igazából, de ez az eredetileg blogbejegyzésekből összeállított kötet megtetszett. A kisállatokon kívül persze a gazdikról is sztorizik a fülszöveg ígérete szerint. 



És a végére  a sok-sok Rowlingverzumos hír! ;) 
Először is, elkészült a szerző az ötödik Cormoran Strike regénnyel, ahogy azt a Twitteren közhírré tette. A szép vaskos papírkupacon kívül, amit megmutatott a hír közlésekor, azonban nem tudni még semmit: se cím, se borító, se megjelenési dátum... Remélem hamarosan szivárognak majd ezek az infók is. ;) 

Aztán, nem elég a Jim Kay-féle szuper, illusztrált HP, most MinaLimáék is előálltak egy illusztrált verzióval, ami várhatóan bámulatosan jó lesz... >ITT< van egy mini teaser videó is hozzá, wow! Kedves fellow rajongók... spóroljatok, mert ezt is akarni fogjátok! :D 2020.10.20. az első kötet várható megjelenése.


A Gamestar cikke szerint készül egy dokumentarista jellegű sorozat a Legendás állatok lényeiről. A teremtményeket pedig Stephen Fry mutatja majd be a műsor házigazdájaként. 

Végül, de nem utolsó sorban pedig nemrégiben két Harry Potteres hely is nyílt Budapesten - régen erre csak álmainkban mertünk gondolni szerintem, és vágyakozva nézünk bármi külföldi, tematikus helyre, ahova csak úgy beülhettek a rajongók... Most már nálunk is van Harry Potteres kávézó, és hamburgerező is! Előbbi a Repülő Seprű nevet viseli, és állítólag annyira megrohamozták a Potter fanok, hogy egyelőre nem lehet egy ideig asztalt foglalni. Remélem ennek hatására átgondolják majd a csak csütörtöktől vasárnapig való nyitvatartásukat, és egész héten fogadják majd a rajongói rohamot. Nagyon hangulatos helynek tűnik a képek alapján, és a menü is csupa varázsos elnevezésű ételt-italt rejt; mindenképp szeretnék legalább egyszer ellátogatni ide. 
Utóbbi pedig a The MAGIC Budapest, ahol boszorkányos hangulatban lehet hamburgerezni. A Facebook oldal promója szerint "mágikus burgerek, elvarázsolt gofrik, bájitalok és további finomságok várnak."  Ezt nemsokára tesztelni is fogom. ;)) 

Kép a The MAGIC Budapest facebook oldaláról.

Ti mit vártok mostanában? Ezek közül mi tetszik, minek örültök legjobban?

12 megjegyzés:

  1. Ez az új Harry Potter kelleni fog nekem, az tuti! Bár nem hiszem, hogy ebből is kigyűjteném a teljes sorozatot, de az első részt mindenképp szeretném tőlük, biztos nagyon igényes és újszerű lesz.
    Szuper hírek ezek Rowling háza tájáról, köszi az infókért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nekem is! Hogy összegyűjtöm-e mindet, még nem tudom... Annyi szép kiadása van... :O :)
      Szivi, örülök, ha mutattam, mondtam újat. ;)

      Törlés
  2. És a Rosie Result már magyarul is megjelent, ha netán valaki inkább úgy akarná. Én imádtam, szerintem tökéletes lezárása volt a trilógiának :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, az már régebbi hír, csak az új halas borítónak örültem meg. ;)
      Én is olvasni fogom, nagyon kíváncsi vagyok, hogy kanyarítják el, meg egyáltalán, milyen kalandok jönnek a harmadikban. :)

      Törlés
  3. Ó de csodaszép lesz ez a HP kiadás!! A Repülő Seprűre múlt héten bukkantam én is, menjünk el! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Csudás!
      Én is szívesen elmennék, tényleg nagyon tuti helynek hangzik. De várok kicsit, hogy lecsengjen ez a nagy roham.

      Törlés
  4. Na, képzeld, a Repülő Seprűt az egyik kolléganőm rokonai vezetik. Mik vannak! :O Szeretnék majd eljutni oda egyszer. :)

    Azon gondolkodtam, hogy kell-e nekem a Minalimás HP, de persze, hogy kell. :D És arra jutottam, hogy ezt most angolul kéne megvennem, legalább úgy is végigolvasnám a sorozatot. :) Főleg, ha végigviszik. Más csodás illusztrált könyveik is vannak, abba is szívesen belenéznék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, kicsi a világ! :D :) Gratulálok nekik!

      Ezen látod, nem is kell gondolkodni! ;) Meglepő nálad ez az elhatározás, de én tökre örülök neki! Meg hát sok magyar nyelvű kiadás mellé csak kell már egy angol is! ;)

      Törlés
    2. Sőt, a honlapon levő bemutatkozó videóban (ami egyébként nagyon hangulatosra sikeredett) szerepelnek a szülei és a keresztfia. De a másik hely is klassznak tűnik, csak nem vagyok egy nagy hamburgerevő, viszont betérni mindenképpen jó lenne. :)

      Magam is meglepődtem rajta, de minek nekem egy 3. sorozat magyarul? :D Amúgy meg olyan jól sikerült a tavalyi angolul olvasós fogadalmam, hogy most is angolul olvasok. :D

      Törlés
    3. Ó, megnézem, még odáig nem jutottam. :)
      Én sem vagyok nagy hamburgerező, de a hangulatért szerintem megéri egyszer kipróbálni. :) Aztán meglátjuk, lehet, hogy a kaják is jók. ;)

      Ejha, meg vagyok döbbenve! :D De nagyon örülök, hogy kedvet kaptál angolul is olvasni. :)

      Törlés
  5. A Ferrante és az új Cormoran Strike mindenképpen kelleni fog, csak győzzem kivárni.:)
    A női test és más összetevőket előrendeltem, remélhetőleg nem veszem észre azt a hibát, ami téged elbizonytalanított.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná, hogy kelleni fog! :)) Jó, hogy sose maradunk könyvek nélkül. :D
      A női testes egy béna fordítási hiba.

      Törlés