2015. november 30., hétfő

November's over

Forrás
A könyvek összeálltak egy csoportképre, és én is le tudtam huppanni a géphez, hogy összehozzam az ehavi zárást, időben. :) A hónap lassan csordogált, mégis a vége egyszercsak villámsebességgel érkezett el, és csak lestem, amikor tegnap megjelentek a havi összegzős posztok másoknál, hogy ezt már most?! Sőt mondok még valamit, majdnem lemaradtam az első adventi gyertyagyújtásról is, mert szent meggyőződésem volt, hogy majd a következő hétvégén indul csak a várakozás... :) Na de beszéljünk könyvekről! ;) 

Novemberben sem voltam igazán mértékletes, de már nem oszt nem szoroz az egész évi tetemes mennyiségű zsákmányt tekintve. :D 8 könyvvel gyarapodtak a polcaim. Viszont ezek közül alig költöttem valamire: három recenziós példány és három nyereménykönyv van ugyanis köztük, a maradék kettő pedig, nos, rendeltem ajándékba a Könyvmolyképzőtől, és mint tudjuk, két könyvtől ingyenes a szállítás... Hogy én mit agonizáltam egy órán át, hogy mit válasszak mellé magamnak... Eleinte semmit nem találtam, aztán jó könyvharácsolóhoz méltón, mi lett a végeredmény? Két könyvet is hozzácsaptam az ajándékhoz... Ahh, javíthatatlanok vagyunk, nem?

Katacita figyelmébe ajánlom a kupacos kép jobb alsó részét! :D

Íme a szerzeményeim: 

- Sara Raasch: Hó, mint hamu - reci, felénél járok
- Jonas Jonasson: Gyilkos Anders és barátai (meg akik nem azok) - reci
- Virginia Macgregor: Milo szerint a világ - reci
- John Vaillant: A tigris - vásárlás
- Lovranits Júlia: Lea és a viharbanyák - vásárlás
- Paul Harding: Apák - tombola nyeremény
- Andrea Maria Schenkel: Macska és kölyke - tombola nyeremény
- Connie Willis: Ítélet könyve - tombola nyeremény


Ki kell emelnem a többi közül a Hó, mint hamut, annyira szépséges ez a könyv, hogy állandóan csak nézegetem olvasás közben! :) Imádom a borító designt és a színeket is. :) Nem utolsósorban pedig a könyvet magát is. 

A tigris igaz történet, és nagyon régóta érdekel, a viharbanyák meg... tudjátok már, milyen, amikor elkap a mese iránti vágyam... :) 
A tombolanyeremények közül a Macska és kölyke volt kiszemelve, annak nagyon örülök, az Ítélet könyvét még elképzelhető, hogy elajándékozom. :) 

Könyves ez-az-amaz szempontból sűrű volt a hónap, hiszen nyereményjátékot is szerveztem, könyvbemutatón is voltam, és Zakkanttal is bandáztunk. :) 14 poszt született (ezzel együtt), ezek között volt poszt-turkálózás is, és közvéleményt is kutattam a blogon kis boxban, hogy melyik posztokat szeretnétek ebben a rovatban látni. ;) 
Olvasás-fronton egy kicsit jobban alakult a helyzet, mint az előző hónapban, 5 könyvet fejeztem be, ezek közt hosszúak és töményebbek is voltak, szóval sok oldal volt, és két könyvnek most is a felénél járok. ;) Kevés volt az időm, ez van... A recik meg beterítettek, nem panasz, mert  mind tetszik, és mindet akarom is olvasni, de totálisan elmaradásban érzem magam mindig, és alig várom, hogy ne legyen semmi reci, csak valami random olvasás, amit lekapok a polcról. A vcs-vel kapcsolatban: pont emiatt a halom őszi megjelenés miatt nem is sikerült már egy ideje haladnom velük, mióta teljesítettem a 12-t, így biztosan nem lesz már meg a nagy 24-es álom, de nem búsulok miatta. Az őszi tervekből egyébként kábé semmi se sikerült. :D De természetesen csinálok téli terveket is, csak a tervezgetés öröméért. :) 

A többiek novembere: 


10 megjegyzés:

  1. Szép hónapot tudhatsz magad mögött te is! :)) A Kmk-tól lehet én is rendelek még valamit karácsonyra magamtól magamnak, most van vmi ajándékkönyves-kupon hozzájuk :D
    Jó ez az utolsó kép :D
    A téli terveidre kíváncsi vagyok, én is írtam már decemberieket.
    Hol tomboláztál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jó kis könyves hónap volt. :) Mit szeretnél rendelni magadnak? Én karácsonyra az 'S' című könyvvel lepem meg magam. :)
      A téli tervekkel nem akarok túlzásokba esni, szerintem beleteszek három könyvet, plusz a reciket, és ennyi. :D még lehet, hogy ez se sikerül. :D
      Molyszülinapon volt tombola. :)

      Törlés
  2. A tigris nekem nagyon tetszett! Egyszer elmennék arra a környékre, ahol játszódik, nagyon különleges hely lehet.
    Hasonlóak a tendenciáink, kevés olvasás-sok reci. :) De én is örülök ezeknek a könyveknek nagyon, hát még annak hogy fogok, amikor elfogynak! :)

    Yankee Candle! :))) Próbáltad már őket? Anyu szólt, hogy Győrben is árulják őket az Árkádban, hát a karácsonyi illatokat meg kell néznem! (Szerencsére nincs fél évre elegendő YC tartom, á...)

    Én sokáig azt hittem, hogy sikerül majd az őszi terveimet teljesíteni, de pont a recik húzták keresztül a számításaimat... Most drukkolok, hogy december-január-február nyugis legyen új megjelenések szempontjából és ne fanyalodjak rá semmire lehetőleg. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öhm, igen, igen, részben miattad lett az is az enyém! :D
      Én is vissza szeretném fogni a reciket, egy kis pihenő kell, a sajátjaimmal, meg mesekönyvekkel (HP illusztrált, Hollókisasszony :)) a karácsonyi hangulatban nyugiban olvasgatni. :) Még a We Were Liars posztra se volt időm, és mindig mást van kedvem olvasni, mint amit kéne. :)

      Yankee Candle, háááát hallod. A megvételkor jöttem rá, hogy ez NEM gyertya! :D (tudom, miért nem olvastam el rendesen a posztod, ehhem) és most már értem miért hívják tart-oknak, bakker, hogy én milyen vaktyúk vagyok, a kanócot kerestem még a nézelődéskor is, és kérdeztem a nőt, hogy ezt hogy fogom tudni elégetni?! :D Nem nézett nagyon hülyének csak elmagyarázta hogy az aromamécses tetejére tegyen és akkor feloldódik. Te mekkora darabot raksz rá? Még nem próbáltam, de most majd az ünnepre hangolódás keretében fogom. :)

      Törlés
    2. "mindig mást van kedvem olvasni, mint amit kéne" - szívemből szóltál, bár nálam ez kb állandó érvényű, és nem csak a "kötelezőket" illetően. Sose jó semmise. :D

      Ne bánd amúgy hogy nem gyertyák, tök jó, intenzív illatuk van! Én negyedelem, és úgy egy hosszú ideig égő (kb 8 órás) mécsessel égetem, aztán picit úgyis utána már mérséklődik az illat, de szerintem így elég gazdaságos. :) Azt nem tudom, olvastad-e, de a kifogyott teamécses kis tégelyébe teszem bele, és akkor nem kell takarítgatni a párologtatót. Remélem, szeretni fogod őket! :)

      Törlés
    3. Ez valami könyvmoly-kórság amúgy :D

      Jaj nem bánom én, hogy nem gyertyák, csak meglepődtem. :D Negyedelni és kifogyott teamécsestartó, oké, vettem az infókat, kösziii :D

      Törlés
  3. Juhú, akkor én úgy látom, hogy melletted állok majd a sorban (ha jól számoltam nálam 7 könyv landolt :))
    Téged is elkapott a YC-láz? :) Nekem is bejöttek, és pont van olyanom is, mint nálad, az a piros bogyós, bár még nem "kóstoltam".
    Vajon miért van az, hogy év végére kifullad a vcs-s lelkesedésünk? Év elején mindenki nagy hévvel veti bele magát, aztán nov-dec.környékén belassulunk. De a lényeg, hogy teljesítettük, a többi olvasás már csak bónusz :)
    Várjuk a decemberi terveket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majdnem ugyanannyi akkor a zsákmányunk :))
      Még nem kapott el a YC láz, nem vagyok amúgy nagy gyertyás, de szeretem a finom illatokat, és ezzel azt hiszem érdemes lesz kísérletezni. ;)

      Nálam egész egyszerűen azért fulladt ki a dolog, mert először nyáron belegabalyodtam egy apró betűs vcs könyvbe, ami olyan sűrűn volt szedve, hogy konrkétan ezért utáltam elővenni (pedig 10% -ot elolvastam abból is, de félretettem), ez megakasztotta a sort, és utána pedig egyszerűen sok lett a reci, egész ősszel dömping van, és oké, hogy én mondok rá igent, de akkor is kezd sok lenni, amikor 5 olvasott könyvből négy az...
      Persze, ezek már csak bónusz olvasások, de azért kicsit fájlalom, mert pl. direkt a szeptemberi időszakra akartam időzíteni az SZJG-t, és még idén el akartam olvasni a Mester és Margaritát is végre. 15 könyvet olvastam el amúgy a vcs-ről, és még decemberre gondoltam egyet beiktatni, csak úgy a magam szórakoztatására. :)

      Törlés
  4. Szép kis kupacod lett ebben a hónapban is. :)
    Ó, én is nemrég vettem meg az első YC tartomat, holnap szerintem követi a második. :)) Annyira isteni az illata, hogy az valami csoda, az egész szobám illatozik tőle. :)
    Én szerintem jövő héten veszem át az S-t, alig várom, hogy végre a kezeim között tudjam. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Ezt most kiváltképpen szerettem rendezgetni is, és azért a leborulás veszélye nem állt fenn :D
      Ó szupi, szerintem holnap estére mi is beillatosítunk valamelyikkel. :)
      Az S szerintem nekem is jövő héten fog érkezni, nagyon várom! :)

      Törlés