2015. június 18., csütörtök

Friss ropogós könyves hírek

Régen írtam már új megjelenésekről, könyvekről, amiket várok, most azonban van pár hír, amit mindenképp meg kell osztanom veletek.  :)

Hamarosan jön a Feverborn, Karen Marie Moning sorozatának nyolcadik, utolsó előtti darabja (vagy ha úgy nézzük, a Fever World 3. része), íme a borító: 



A megjelenés várható ideje: 2016. január 19. 

Moningos hír még, hogy a Burned (Fever 7.) megjelenik paperbackben is, 2015. november 24-ére, ezzel a külsővel, ami nekem nagyon tetszik :)) :


Őszig izgulhatnak a Millenium trilógia és Stieg Larsson rajongói, akkorra ígérik ugyanis a könyv folytatását David Lagercrantz tollából. Aki nem tudja, Larsson ugyebár sajnos már nincs az élők sorában - 2004-ben halt meg -, és eredetileg azt hiszem 9 részesre tervezte a Milleniumot. Örülök, hogy valaki folytatni fogja, és félek is kicsit, hogy vajon sikerül-e eltalálni a stílust, és továbbvinni Lisbeth karakterét. Magyarul az Animus fogja kiadni, akárcsak az előző részeket. A cím: Det som inte dödar oss (Ami nem öl meg minket).

Rowling, vagyis alteregoja, Robert Galbraith is nagy munkában volt, és nemrég bejelentették, hogy elkészült a harmadik Cormoran Strike regény, amelynek címe: Career of Evil, és ilyen szépséges lila-sárga köntöst kapott: 


A megjelenés várható dátuma: 2015. október 20. (US), 22. (UK)
Én még mindig adós vagyok az első kettővel is, de addigra talán elolvasom őket. :) 

2015. június 30-én jelenik meg egy könyv a General Presstől, akiktől nem sokat olvastam még, de ez most felkeltette a figyelmemet, mert szép is, érdekes is, misztikusan borzongató is: Elizabeth Gifford: A tenger háza (The Sea House)


Fülszöveg: "Egy mítosz, amely évszázadokon át él tovább, egy ősi titok, amely megoldásra vár, és egy magával ragadó utazás a skót szigetvilágba, amely kapcsot teremt múlt és jelen, ember és ember között. 
Tigh na Mara, a tenger háza hosszú évtizedek óta sötét titkokat rejt. A fiatal Ruth és férje, Michael az egykori parókia falai között szeretne új életet kezdeni. A felújítások közepette azonban nem mindennapi maradványokra bukkannak, amelyek mintha mitikus lények létezését igazolnák. A megrendítő felfedezés miatt a maga démonaival és megrázó örökségével küzdő Ruth úgy érzi, nyomába kell erednie a rejtélynek, hogy megnyugvásra leljen. Kétségbeesett nyomozásba kezd, amelynek során megismeri az egykori tiszteletes, Alexander Ferguson életét és munkásságát, aki maga is megannyi titok tudója. Az asszonynak miközben rétegről rétegre hámozza le a talányt borító héjakat, nemcsak a sziget múltjának, hanem saját életének mozaikdarabkáit is a helyükre kell illesztenie. 
Elisabeth Gifford olyan, akár egy jó mesemondó: meglep, meghökkent, elgondolkodtat, múlt és jelen édes-bús hullámain ringat, valódi gyógyírt nyújtva minden megtört szívnek"


Dan Brown rajongóinak - például nekem! :D - jó hír, hogy ezerrel forgatják az Inferno című filmet, Tom Hanks is itt van Budapesten, és a napokban magába a szerzőbe is belefuthatunk! :) Izgi! :) 

Dan Brown és Tom Hanks. Forrás.
Aztán, hadd mutassak még egy videót, Limpár Ildikóval, az Emlékek tava mesekönyv szerzőjével, a Könyvhétről. A szerzővel Kleinheincz Csilla beszélgetett:


Aztán egy kis érdekesség, a google maps mintájára, könyves térképet találtok >ITT<. Lehet szerkeszteni is, hozzáadni könyveket, amelyekről tudjuk, hogy a világ mely pontján játszódnak. :) 

És még egy remek hír: már csak 1,5 könyvnyire vagyok a várólista csökkentés teljesítésétől (12 könyves lista). Juhé! :)



8 megjegyzés:

  1. Ó, azok a Fever borítók! Már én is megcsodáltam őket, a paperbacknek különösen örülök, nagyon nem szívlelem a Burned eredeti borítóját.
    Ez a Tenger háza is érdekesen hangzik, bár nekem minden érdekes amiben házak és titkok vannak :D

    És gratulálok a várólista csökkentéshez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ez tetszik jobban. :)
      A ház+titok kombináció nyerő! :D
      Köszi! :)

      Törlés
  2. Gratula a vcs-hez, csak úgy hasítasz! :))
    Ó, már alig várom a 3. Cormoran-történetet, és ezt a borítót imádom, hihetetlenül jók a színei :)
    Na, amikor KMM-ról írsz, akkor mindig rájövök, hogy a Tündérkrónikák sorozat utolsó részét még nem olvastam el, pótolandó ASAP :)

    VálaszTörlés
  3. Folytatnom kéne már a Tündérkrónikákat :/

    VálaszTörlés
  4. NIkkincs, köszi! :) És olyan jó érzés is, még sose sikerült ilyen jól beosztanom magam :D
    Olvasd, olvasd! Nagyon jó az ötödik kötet, az egyik kedvencem. :)

    Üstökös, jaj de jó, hogy mondtad, nekem meg mindig kiugrik a fejemből a "tündérkrónikák" elnevezés... Annyira Feverként él az agyamban. :) Folytasd te is! :) Hol tartasz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Harmadik résznél. Olvasnám tovább, de egyszerűen nem kapni a folytatást :/

      Törlés
  5. Bár még nem olvastam A selyemhernyót, már most várom a harmadik részét a sorozatnak. :D Ezt a lila borítót nagyon eltalálták. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg még az elsőt sem, de már most várom én is a szépséges harmadikat :D

      Törlés