2014. december 21., vasárnap

Várólista csökkentés 2015

A várólistacsökkentés bár kihívás és teljesítendő feladat - amit kerülök a könyvekkel kapcsolatban -, nekem valahogy már hagyomány is, így akár sikerül az előző évi, akár nem, én bizony részt veszek ismét, 2015-ben is a Lobo által meghirdetett és szervezett játékon. 
Az idei teljesítésről még nem tudok nyilatkozni, mert még két könyvem visszavan belőle (Sarah Dessent és Alice Hoffmant terveztem még be), és nem tudom végül hogy sikerül a dolog, mert sok egyéb más olvasnivalóm és dolgom is akad még év végéig. :) Természetesen azért a tapasztalatokat majd összegzem egy posztban, és remélem a sikerre is emelhetem majd akkor a poharamat.
Most pedig máris kupacolom a jövő évi szerencséseket, akik már várnak egy ideje arra, hogy végre felüssem és elolvassam őket.

Az alap-12es-lista:

- J. K. Rowling: The Casual Vacancy (03.01.) 
- Mikhail Bulgakov: The Master and Margarita
- Michael Ende: The Neverending Story
- Mira Grant: Feed - Etetés (05.12.) 
- Karin Alvtegen: A kitaszított (05.24.) 
- Alan Bradley: De mi került a pitébe? (06.20.) 
- Ransom Riggs: Hollow City (02.09.) 
- Dr. Csernus Imre: A kiút (07.20.) 
- Alessandro Baricco: Mr. Gwyn (01.11.) 
- On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
- Csernus-Funk-Pál-Váradi: Vágyaink - szárnyak vagy börtönfalak? (06.24.) 
- Itó Projekt: </Harmónia> (04.05.) 

És az alternatív lista:

- Rachel Johnson: Notting Hell
- Mark Haddon: The Curious Incident of the Dog in the Night-time (01.24.) 
- Katherine Howe: A boszorkányoskönyv (02.22.) 
- Elizabeth Goudge: The Little White Horse (06.13.) 
- Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 1. - Kezdet
- Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 2. - Együtt
- Lian Hearn: A fülemülepadló
- Yann Martel: A helsinki Roccamatio család a tények tükrében (01.20.) 
- Amy Tan: The Hundred Secret Senses
- William Nicholson: Rokon lelkek társasága
- Audrey Niffenegger: Her Fearful Symmetry (08.28.) 
- Dimitri Verhulst: Problemszki szálloda (07.22.) 

A kupackák. Normál és alternatív.
Feltett szándékom mindet elolvasni, de persze meglátjuk éppen aktuális egyéb lelkesedéseim - percről percre változnak - hogy alakítják a 2015-ös olvasmánylistámat. :)

A posztban folyamatosan frissíteni fogom a linkeket azokhoz a könyvekhez amiket már elolvastam és írtam róluk bejegyzést. 


Fogyasszuk az itthoni olvasatlanokat, sok sikert mindenkinek a vcs-hez! :) 

Forrás

16 megjegyzés:

  1. Nagy örömömre, mindkét kupackából tudok szemezgetni én is, és jó látni, hogy akadnak olyanok is, amik nekem már megvoltak, kíváncsisággal várhatom a véleményed . :)
    Hajrá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhú! :) Melyikeket szemezgetnéd? Mit vársz legjobban, előreveszem! :D

      Törlés
    2. Rég tervben van már nekem is az Átmeneti üresedés, most kedvet hoztál a Mester és Margaritához, Harmóniához, A fülemülepadlóhoz, amiről még soha nem hallottam, de annyira gyönyörűen hangzik, hogy muszáj! :D Yann Martelt és Amy Tant is kézbe venném újra, mert sikeres volt velük az első ismerkedés. :) És a Problemszki szálloda is mókásan hangzik. Utánanézek A boszorkányoskönyvnek és a The Little White Horse-nak is.
      Aminél várom nagyon a véleményed: Mr. Gwyn és A kutya különös esete, de miattam nem kell őket előrevenned, türelmes vagyok :D A SZJG-re is kíváncsi vagyok, de ott nem szeretnék kedvet kapni... :D

      Törlés
    3. Átmenetit olvashatnánk együtt! :)
      Ó, tök jó! A Harmónia szerintem nem neked való, témára, meg első blikkre, de majd meglátod, A fülemüle pedig négy részes (vagy öt?) sorozat, csak szólok, mert azoktól távol tartod magad, és rettentőhiánycikk, nagyon régóta nem kapható ez az első rész.
      A The Little White Horse Rowling anyánk egyik kedvenc könyve :)

      Törlés
  2. Ó ez a "Fogyasszuk az itthoni olvasatlanokat" szlogen tetszik. Lehet majd egyszer kölcsönveszem. Ha szabad. Mondjuk jövőre ? :)

    VálaszTörlés
  3. Nos, eddig úgy gondoltam, nem fogok jelentkezni a jövő évi kihívásra, de a te bejegyzésed után úgy döntöttem, miért ne? Az se baj, ha nem olvasom el az összes könyvet, idén is "csak" hetet olvastam el, de milyen jó, hogy legalább ennyit elolvastam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg? :D :D Dejó, ez most külön örömmel tölt el! :) Hajrááá! Aztán tényleg, ha nem sikerül, hát nem sikerül, de még akkor is olvastunk és kész. :)

      Törlés
    2. Szerintem is ez a helyes hozzáállás, meg szegény régi könyvek tényleg annyira szemrehányóan tudnak itt állni a polcon, mintha azt mantráznák, hogy "bezzeg mennyire akartál engem aztán amióta megszereztél rám se nézel". S ettől mindjárt rossz lesz a lelkiismeretem. Aztán ha párat már olvasottá teszek, mindjárt jobban érzem magam :)

      Törlés
    3. Így van... Néha borzasztó gyorsan akarok egy-egy könyvet, és valóban áll utána a polcon akár éveket is... :( :) Szégyen-gyalázat. Plusz rengeteg a régi tartozásom, amiket azóta tolok magam előtt hogy felkerültem az online térbe, mert azóta mindig volt új és más, de persze nem feltétlenül jobb. :)

      Törlés
  4. Én imádom a várólistacsökkentést, és már asszem ez lesz a 3. hogy részt veszek. Eddig azt hiszem, nem volt kudarc, bár volt, hogy 31-én még olvastam :D De meglett! Még 1 könyvem hátra van (1-et már olvasom), de szerencsére az alternatív listámról is válogathatok, , ha éppen nincs kedvem a többihez. Te is jó kis listát raktál össze. A Feed-et én is felpakoltam az én idei VCS-re, nálam is egy ideje már itt áll. A kitaszított nekem tetszett, és A boszorkányoskönyvet is nagyon szerettem. Azóta meg is néztem a Salem sorozatot, amiben Katherine Howe adott "tanácsokat" a történethez.

    Hajrá a listához, drukkolok nagyon! És legyen poszt majd az idei éviből is, jó olvasni mások tapasztalatait.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a jó benne, valahogy a hagyomány és a rendszeresség miatt nagyon szeretjük, vagy tudja csuda még miért, talán a listamániánk is közrejátszik, még akkor is ha elbukunk néha. :)
      Nekem kettő van hátra, az egyiket én is épp már olvasom. :) De nem lóverseny, majd kiderül, hogy sikerül-e befejezni addig.
      A Feed és A boszorkányoskönyv is kölcsönben vannak nálam, khm, hát már majdnem egy éve, szóval ildomos lenne elolvasnom, azért pakoltam fel, mert olyan érzésem volt, hogy még egy évig talán már nem lesz nálam (szegény tulajdonosok) :D....

      Lesz poszt az idei évből is, kimenettől függetlenül szeretném összegezni a tapasztalataimat. :)

      Törlés
    2. A boszorkányoskönyv nekem is várós, de nagyon különbözőket olvastam róla (amúgy, Zakkant, ezt a könyvet NYERTEM :D).
      A Feed szerintem tök jó, a 2. legjobb zombis könyv, amit olvastam (mondjuk nem tudom, hányat olvastam eddig, pillanatnyilag 3 jut eszembe). Már nagyon várom a folytatást magyarul!

      Tök jókat válogattál, kíváncsi vagyok, eljutsz-e pl. a SZJG-hez, és ha igen, mit szólsz majd hozzá. :D Kicsit agyzsibbasztó könyvek :)
      De a The Casual Vacancyt biztos szereted majd, meg gondolom a Csernust is, ez a könyve most engem is érdekel, eddig csak A nőt olvastam tőle.

      Hajrá az idei évhez, de azért ne feszülj rá nagyon :)

      Törlés
    3. Én is különböző és szélsőséges véleményeket olvastam róla, de akitől kölcsönkaptam, neki például tetszett, szóval... adok egy esélyt. :)
      A Feed lesz szerintem a harmadik zombis könyvem, szóval mindenképp dobogós lesz egyelőre :D :D :D

      Az SZJG-k rajta voltak az idein is, de még nem jutottam odáig. 2015-ben szeretnék, kell némi agylöbbölés.
      Húúú Csernust fogsz olvasni? :D A nőt szeretted?

      Nem, nem feszülök, valószínű nem lesz meg, de ha a karácsonyba mégis belefér pár bekuckózós pokróc alatt olvasás, akkor még meglehet. :)

      Törlés
    4. A nőt szerintem aránylag szerettem, bár akkor még minden más volt, főleg én :D De itt van a polcomon, lehet érdemes lenne a mai felnőttebb fejemmel is beleolvasni. A kiút a téma miatt érdekel nagyon, bár a fülszövegből nem derül ki sok minden, de olvasgattam értékeléseket, és úgy érzem, most pont jól jönne ha arcon csapna vele valaki :)

      Törlés
  5. Annyira jó ez a lista, egészen kedvet kaptam hozzá... :D

    VálaszTörlés