2014. február 6., csütörtök

I can resist anything, but temptation...

... mondotta Oscar Wilde, igen okosan. :) Hadd mutassak néhány friss megjelenést, hátha még nem láttátok. :) 

Az Agavétől elsők között jött ki egy új Simenon, a Maigret és a három nő, aminek ismét csodás borítót kreáltak, árnyakkal, fakó színekkel. Rögvest beleszerettem, de nem csak a külseje, hanem a történet is ígéretes: 

"Egy gyilkosság, a Szajnán úszkáló bankjegyek, régi szerelmek, kabarétáncosok, egy nyugdíjas követ, kábítószerfüggők, egy furcsa végrendelet. A helyszín a párizsi Marais negyed, ahol egy bérházban lakik a jómódú bérlő és a szűkösen élő kispolgár, a szorgalmas hivatalnok és az egész nap a folyosón tébláboló öregasszony. A ház életének középpontja az udvar. Ide érkezik meg az éjszaka közepén Maigret, és az ablakokon át árnyjátékként elevenedik meg előtte a bérlők élete. Ahogy megismeri a ház lakóit és kikérdezi az áldozat rokonait, ismerőseit, az elhunyt alakja is megelevenedik előtte, és olyanná válik számára, mint egy bizalmas, régi barát. Felkeresi életének helyszíneit, a Pigalle negyed szórakozóhelyeit, majd fényűző otthonát, és megismeri a viszontagságos utat, amelyen a sikerig jutott. A nyomozás előrehaladtával az áldozatot körülvevők valódi jellemére is lassan fény derül a látszat tetszetős felszíne alatt."

Szintén az Agave kiadásában érkezett, méghozzá a világpremierrel egy időben, február 4-én Jeff Vandermeer Déli Végek-trilógiájának első kötete, az Expedíció, amiről Nimánál olvastam először, és teljesen felvillanyozott. :) A regény megfilmesítésének jogait már korábban megvásárolta a Paramount.Tavasszal pedig már jön is a következő kötete. 

"Az X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére – szinte mindegyik tragikus véget ért.
Most indul útnak a tizenkettedik expedíció.
A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását.
Az expedíció mindenre felkészülve indul útnak, és hamar megdöbbentő felfedezéseket tesz – például talál egy megmagyarázhatatlan topográfiai jelenséget és olyan életformákat, amik meghaladják a megértés képességét –, de mégsem ezek, hanem a tagok egymás elől gondosan elrejtett titkai változtatnak meg mindent.
Jeff Vandermeer Déli Végek-trilógiájának az első kötete szépirodalmi magasságokba emelkedő, sodró lendületű, mélyen elgondolkodtató sci-fi, ami az ismeretlennel való szembenézésről szól. Mind a világban, mind magunkban legbelül."

Mindkét Agavés szépség már a birtokomban van, nemsokára olvasom őket és írok róluk. :)

Jövő héten jelenik meg Joanne Harristől a The Gospel of Loki, amiről már örvendeztem egy sort. Joanne ezentúl Joanne M. Harris néven fogja kiadni fantasy regényeit. 


"The novel is a brilliant first-person narrative of the rise and fall of the Norse gods - retold from the point of view of the world's ultimate trickster, Loki. It tells the story of Loki's recruitment from the underworld of Chaos, his many exploits on behalf of his one-eyed master, Odin, through to his eventual betrayal of the gods and the fall of Asgard itself. Using her life-long passion for the Norse myths, Joanne Harris has created a vibrant and powerful fantasy novel."

Idén októberben jön új Jodi Picoult is, Leaving Time címmel. A fülszöveg: 

Jodi Picoult


"For more than a decade, Jenna Metcalf has never stopped thinking about her mother, Alice, who mysteriously disappeared in the wake of a tragic accident. Refusing to believe that she would be abandoned as a young child, Jenna searches for her mother regularly online and pores over the pages of Alice's old journals. A scientist who studied grief among elephants, Alice wrote mostly of her research among the animals she loved, yet Jenna hopes the entries will provide a clue to her mother's whereabouts.


Desperate to find the truth, Jenna enlists two unlikely allies in her quest. The first is Serenity Jones, a psychic who rose to fame finding missing persons - only to later doubt her gifts. The second is Virgil Stanhope, a jaded private detective who originally investigated Alice's case along with the strange, possibly linked death of one of her colleagues. As the three work together to uncover what happened to Alice, they realize that in asking hard questions, they'll have to face even harder answers.
As Jenna's memories dovetail with the events in her mother's journals, the story races to a mesmerizing finish. A deeply moving, gripping, and intelligent page-turner, Leaving Time is Jodi Picoult at the height of her powers."


És íme, már van borító is: 

Elég csábító ajánlatok, vagy ellen tudtok állni? :) 

Forrás

8 megjegyzés:

  1. Az Expedíciót és Loki történetét is akarom azonnal.:-)))))

    VálaszTörlés
  2. Az Expedícióval szemeztem én is, de kivárom hogy milyen lesz :) Ohh a Joanne (M.) Harris - keelllll :D

    VálaszTörlés
  3. Ú, a Harris! Az Ulpius annyira felmérgelt az Egész évben karácsony címével, borítójával, hogy lehet, megpróbálkozom vele majd angolul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon a karácsonyi vásárlásokra apelláltak... Oké, jól teszed :) én addig nem akarom megvenni, amíg a Runemarksot el nem olvastam, mert már lelkifurdalásom van, hogy mióta vár. :)

      Törlés
  4. Az Expedíció érdekel, le is csapok, ha meglesz a második kötet is, és addig nem ábrándítanak ki =) a borítója nem tetszik szegénynek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tetszik? Pedig még a szerző is örvendezett a magyar borítón, hogy milyen jó :)
      Még nem kezdtem el, de hamarosan tudósítok milyen, és érdemes lesz-e folytatni ;)

      Törlés
    2. Nem azt mondom h rusnya vagy igénytelen, csak nekem ez inkább kerülendő könyv lenne csak a borító alapján. :D nade nem a ruha teszi a könyvet :D

      Törlés
  5. Engem a Harris könyv érdekel a legjobban, de az Expedíció is érdekesen hangzik. :)

    VálaszTörlés