2014. február 24., hétfő

Rachel Wardról

Rachel Ward Számok trilógiája szerintem nem kapott elég reklámot, és így figyelmet sem, pedig egy nagyon figyelemre méltó young adult sorozat, amiben a halál témája központi szerepet játszik. Egy érdekes, ám a kiválasztottak számára igen terhes képesség áll a középpontjában: meglátni a halál időpontját, sőt, megérezni a halál milyenségét, körülményeit valakinek a pillantásában, pillantásából...
A Számok sorozat a Főnixnél jelent meg, Számok - A menekülés, A káosz, és Az örökkévaló címeken, ez utóbbi, vagyis a befejező kötet még csak most jön, de febr. 28-ig elő lehet rendelni 1000 Ft kedvezménnyel, sőt: 


A Főnix Könyvműhelynél újabb akció található, a nemsokára megjelenő Számok sorozat 3. részére, ill. a teljes sorozatra:
"2014. február 28-ig 1 000 Ft kedvezménnyel lehet előrendelni, így most 2 680 helyett 1 680 forintért szerezhetitek be.
Ezen idő alatt lehetőség van a sorozat egészét (A menekülés, A káosz, Az örökkévaló) együtt is megrendelni 4 000 Ft-ért. (A három kötet eredeti bolti ára 8 250 Ft)
Postaköltséget nem számolunk fel.
Ha szeretnétek élni a lehetőséggel, írjatok a fonixkonyv@fonixkonyv.hu e-mail címre."

Nem bírtam kivárni az utolsó kötet megjelenését magyarul, így átváltottam angolra, és magamévá tettem az Infinityt is. Nagyon tetszett az egész sorozat, de a sorozatzárás a legjobban. Míg kezdetben tinisnek tűnhet a regény, nagyon is komoly témák jönnek elő benne, az eleve elrendeltségtől kezdve, a barátságon, kitartáson, családi köteléken keresztül a természetfelettiig. A cselekmény vége már-már thrillerbe, horrorba megy át, rendkívül fordulatos, és okosan megoldott befejezés. 

Egy szó mint száz, olvassátok! 

Bejegyzéslinkek: 
Számok - A menekülés (freeblogon volt, nincs áthozva)

Jó hír a korábbi, de a leendő Rachel Ward rajongóknak is, hogy a szerzőnek egy másik könyve is hamarosan megjelenik, március 6-án, ám ezúttal az Agave kiadónál, Nem enged a mélység címmel (The Drowning). Szerintem nem kell bővebben részleteznem, ezúttal mennyire jobban sikerültnek tűnik a magyar kiadás a külföldinél. :) 

Fülszöveg: "Mi történik, ha valami szörnyű dolgot követtél el, de nem emlékszel rá? 

Mi történik, ha nem tudod, hogyan hozhatnád rendbe az életed? 


Amikor Carl kinyitja a szemét egy jéghideg tó partján, bátyjára éppen rácipzárazzák a hullazsákot. Carl kétségbeesetten kutat az emlékezetében: mi történhetett a vízben? Ám akármilyen kitartóan próbálkozik, semmire sem emlékszik. Aztán a mentőben az ismerősnek tűnő, gyönyörű lány rémülten sikoltozni kezd, amint megpillantja. Carl érzi, hogy a lánnyal együtt talán kideríthetik az igazságot, még mielőtt az szökőárként zúdul rájuk."
A Drowning sorozat második része a Water Born 2014 augusztusára várható. 


2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem Rachel Wardot kell olvassak. Bár amikor megláttam a Ward nevet az Agavénál a vámpíros íróra asszociáltam, de aztán megnyugodtam, hogy ez nem az :) Azt hiszem a barátkozást a Nem enged a mélységgel kezdem. Nagyon tetszik a borítója is!

    VálaszTörlés
  2. Erről rögtön ez a szám jutott eszembe:
    http://www.youtube.com/watch?v=gU-B5YejBIM

    VálaszTörlés