2023. május 5., péntek

Április 2023

Forrás.
Áprilisban úgy éreztem, semmire sem jut időm. Ez persze így nem igaz, nagyon is tele volt mindenfélével a hónap, de a blogig nehezen jutottam el, és összességében sokkal többet szerettem volna olvasni.

Sajnos az áprilisi mini-tervlistát hézagosan sikerült csak teljesíteni, pedig azt hittem alacsonyra tettem a lécet:

x Valérie Perrin: Másodvirágzás című könyve
✓ Tovább válogatni és olvasni a vcs-listáról.
✓ Adminisztrálni az idei eddigi gyerekkönyv-olvasásokat.
x Olvasni a szabadban egy kicsit (ha az időjárás is engedi).
✓x Befejezni a Charlotte-ot és írni róla.
✓ Befejezni a Book Loverst és írni róla.
x Leporolni kicsit a könyvespolcokat...
x és esetleg át is rendezni, különös tekintettel a felső polcokra, illetve néhány újonnan felfúrt kispolcra. ;)

Valérie Perrin könyvébe hiába kezdtem bele már egy hónapja, egyszerűen nem sikerül soha folytatni... Pedig nagyon tetszik, jó hangulatú, és érdekesek a szereplők, a fejezetek ritmusa is. Csak hát agy kéne hozzá - képtelen vagyok este megfogni és belemélyedni. Nagyon remélem, hogy vissza tudok térni hozzá májusban, és befejezem. 
A vcs-listás ponthoz a Charlotte tartozik, ami a hónap legjobb olvasmánya is volt egyben. Írni még nem sikerült róla, de már készül a poszt. ;)
A Book Lovers elég nagy koppanás volt nekem, Emily Henry többi könyvét töröltem is a virtuális várólistámról.
A szabadban nem sikerült olvasni, és benn sem sikerült a könyvespolcokkal szöszölni sajnos.

A hónapban 3 könyvet fejeztem be, a már említett kettőn kívül még a The Brilliant Life of Eudora Honeysettet hallgattam Audible-ről. Egy akció miatt vettem meg, és kellemes csalódás volt. Előbb-utóbb írok majd róla.
Adminisztráltam még 12 gyerekkönyv olvasást (jan-ápr. időszakra), nagy részük Pipp és Polli és Boribon kötet volt.
Poszt csak 3 db született áprilisban, ami elég siralmas, de nem jutottam ide, elsodor minden más. Elkeserítő tud lenni, amikor látom előre, hogy újabb 3-5-7 napig esélyem sincs írni-olvasni, mert azokat az 1-2 órákat, ahova be lehetne suvasztani, is kitölti a szennyes, a papírok, a bevásárlás, meg hasonló mundane dolgok.
Könyvet nem vettem a hónapban, de talán nem is baj, mert 442 könyv vár olvasásra így is jelen pillanatban. :D  Eszembe jutott viszont, hogy az április milyen kiugró hónap volt mindig, a Könyvfesztivál miatt, amit közben elpakoltak őszre. Könyvtornyok, könyvhalmok, Millenárisozás, de jó is volt. ♥ 2-3 napot erre szántam az áprilisokból mindig... Nem órát, NAPOT. :") 

Azt hiszem, nincs sok értelme most listát gyártanom májusra, bár baromi hosszúnak tűnik a 31 napjával, ki tudja, hogy ebből mennyi time slotot találok magamnak a blogra, könyvekre. Pesszimista vagyok, kb. úgy érzem, a most megkezdetteket se fogom befejezni júniusig. A tavaszi tervek maradék könyveire se látok sok esélyt, vagy maximum 1-2 ha sorra kerülhet. 

Vásárlásban nincs tervben semmi, de szerintem a május azért már nem lesz nullás. :) 

A többiek áprilisa: 


Forrás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése