2022. december 7., szerda

November és tervek

Forrás.
Novemberben alig írtam, alig olvastam, és nem vettem új könyvet. Ennyivel rövidre is zárhatnám a hónapot, de gondoltam pár mondatot azért még idebiggyesztek hozzá. :) 

Nem sokat tudtam könyvekkel foglalkozni sajnos, ezért aztán nem is csábultam vásárlásra, és hirtelen nem is tudom, mikre kellene még idén ácsingózni... Amit még várok idén, az filmsorozat, méghozzá a Troubled Bloodból készült - december 11-én kezdik leadni, 4 részes lett az adaptáció. :) 

Csak két könyvet fejeztem be novemberben, a The Family Upstairs-t, Lisa Jewelltől, és a Maigret és a csapodár közjegyzőt, utóbbi a vcs-lista további apasztása volt a kihívás októberi teljesítése után. Úgy esett, hogy ezekről már írtam is a blogra, de egyébként eléggé elmaradtam a posztokkal, és csak most kezdem magam egy kicsit behozni. Az októberi olvasmányok közül még nem sikerült írnom a The Ink Black Heartról, és Blake Crouch Upgrade-jéről, de mindenképp fogok, hamarosan. 

Kicsit visszatértem a Netflixezéshez, bár könyves sorozatból csak épp most fogom folytatni a Locke & Key-t, egyébként csak mindenféle mást daráltam, pl. a The Good Place-t, és a Wednesdayt. (Szerk.: mint utólag megnéztem, ez utóbbi kettőt igazából már decemberben daráltam, bár a Good Place-t valóban novemberben kezdtem még el. :D)

Az őszi tervek - amik most csak mindenféle pontokba szedett dolgok voltak, nem konkrét könyvlista - tök jól sikerültek végül, a feljegyzett 8 pontból igazából 7-et kipipálhatok: befejeztem a Halásznegyedet, eljutottam a Könyvfesztre, megvettem amit akartam és még dedikáltattam is, befejeztem a vcs-kihívást, adminisztráltam gyerekkönyveket (még lesz egy nagyobb batch), megvolt a Strike-projekt is (TB és IBH is), és elkezdtem egy idén beszerzett könyvet is még, a Gyerekfejjelt. :) Egyedül A vidéki templom titkaira nem került sor - se beszerzés, se olvasás szintjén, de még mindig érdekel. 

Év végéig nincs sok tervem, úgysem fér bele majd annyi, mint amennyit kigondolnék, vagy szeretnék. Barack Obama Promised Landjét mindenképp szeretném még év vége előtt befejezni, jó hosszú, de úgy látszik idén többször is nyúltam 1000 oldalas könyvekhez a sok leporelló és mese közt. ;)
Az elkezdett Gyerekfejjelt is szeretném befejezni decemberben még, illetve valami vcs-listás olvasmányt is jó lenne utoljára kipipálni az idei listáról. Esélyesek Vekerdy és Domenico Starnone. 
Karácsonyra hangolódós olvasmányom szerintem idén nem lesz. 

Lassan össze lehet állítani a jövő évi várólista csökkentést is (már van egy hevenyészett terv), és amilyen tempóban haladok, jobb, ha az év végi összegzést is elkezdem írni. ;) 

A többiek novembere: 

4 megjegyzés: