2020. december 31., csütörtök

Decemberi zárás - 2020

Forrás.
Még az évösszegző poszt előtt meg szoktam azért pihenni egy pillanatra külön a decembernél, hogy megmutassam az év utolsó beszerzéseit, és hogy ne maradjon ki ez a hónap sem, ha már megtartottam jó szokásomat a havi zárásokkal (egy időben ugyanis be akartam vezetni a negyedéves tömbösítést, aztán ki tudja, lehet, hogy lesz majd olyan is...). 

A december nem suhant el, a december tétovázott a küszöbön, és lassan lépegetett be, és sokféle élményt hozott, meg szép lassan a karácsonyi hangulatomat is előkerítette valahonnan. Idén lett egy csomó új világításunk, ami engem is felvillanyozott, sok kis illatmécsest is égettem itthon, és a szokásosnál szebbnek, ünnepibbnek látom a fánkat is. :) 

A karácsony általában mindig hoz valami könyvajándékot is - és így van ez jól -, és már amúgy is hiába próbáltam volna 50 alatt tartani az idei zsákmányt, az a hajó elment... Főleg a még utólag bevallott beszerzések miatt. ;) 

Végül ebben a hónapban 3 szép új könyvem lett: 

- Joanne Harris: The Strawberry Thief - megvolt már magyarul, de angolul szerettem volna eredetileg is.
- J.R.R. Tolkien: Karácsonyi levelek - régóta szemeztem vele, viszont most picit bajban vagyok, olvassam az ünnep után is, vagy hagyjam a jövő évi hangolódáshoz?
- J.K.Rowling: Az Ickabog - ♥ a kihagyhatatlan új Rowling-mese. 

Saját kép.


Mindhárom könyv ajándék volt, és még beficcent melléjük egy Libri ajándékkártya is, így aztán biztosan nem maradok könyvek nélkül jövőre sem - ha valaki esetleg aggódott volna! ;) 

Saját kép.


Posztok szempontjából idén ez a hónap volt a legtermékenyebb: ezzel együtt 15 bejegyzés született, így aztán nagyjából minden másnap volt valami új olvasnivaló. Ebben a hónapban lépte át a blog az 500.000 látogatást is, hurrá! Köszönöm, hogy jöttök! :) 

7 könyvet sikerült befejezni, amik közül kiemelném a Sakknovellát és a Queen's Gambitet - a sorozat miatt kialakult akut sakkszerelem hatása ♥ -, és a másik Stefan Zweig rövidkét, az Ámokot is. Úgy látszik, kicsit a szépirodalom felé hajlott a kezem decemberben, hiszen utána Kosztolányi és Karinthy ünnepi írásaival folytattam, és Szabó Magda Pilátusával zárom az évet (bár nem hiszem, hogy befejezem már ma, és nem is törekszem rá feltétlenül, nem is érdemes vele sietni). Belefért a hónapba egy karácsonyi mese is, és Matt Haig új könyve, ami szintén tetszett, kellemes kikapcsolódás volt, de egyben elgondolkodtató is. 

A mi fér még bele az évbe tervekből 3 könyvet olvastam el, és egy folyamatban van. Szegény Avallone Acél című kötete megint tolódik... Kezd már listaveteránná válni. :) 

A nagy év végi összegzést is hozom hamarosan. ;) 

A többiek decembere: 

Nita, Dóri, Amadea, Sister,

Jó tollasbálozást mindenkinek ma estére, és boldog új évet! ;) 

8 megjegyzés:

  1. Az Ickabog közös pont a decemberi zárásunkban, ma reggel fejeztem be :)) Jó könyveket olvastál - több is érdekel, a Queen's Gambit sorozat jövőre csúszik nekem, de nagyon kíváncsi vagyok rá! Meg még mindig egy csomó elmaradásom van hozzád képest a várólistás sorozatokból :D
    Várom az évösszegzőt is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam is! Nekem már jövőre marad, de nem szeretném sokat váratni. ;)
      Queen's Gambitről írjál majd! :)

      Törlés
  2. Hm, az Acél. Tudod, ami nekem tetszik... és fordítva.:D
    Nálam is van pár ilyen várólistaveterán, a Világok őrét szerintem évek óta játszatom, de még mindig nem olvastam el. A biztonság kedvéért beleraktam a jövő évi VCs-be is, hogy hű társam maradjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajjaj, na meglátjuk hova esik majd. ;)
      Én néhány veteránt "kiszedtem" már, vagy elolvasással, vagy szanálással, hogy mégsem érdekel már. De mindig maradnak, alakulnak újak. :)
      Nem mindig szeretem újra a vcs-be forgatni az elmaradókat, mert akkor nagyon be tudnak ragadni.

      Törlés
  3. Szerintem a Karácsonyi leveleket hagyd jövőre - izé, idén decemberre :) Nem bánod meg, annyira aranyos, és ha közeledsz a karácsonyhoz, akkor igazán elkap a hangulata és kedvessége. Jó, persze, nyilván nyáron is megtörténhet mindez, de na.. szezonmániás vagyok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is nyárra gondoltam azért, csak a most január vs. idén december közt vacillálok kicsit. :)

      Törlés
  4. Szerintem a Karácsonyi levelek jó lesz még januárban is. ;)
    Kíváncsi vagyok, mit fogsz szólni Az Ickaboghoz, nekem olvasás közben vegyes érzéseim voltak, azért a végére szerencsére pozitív lett az összkép. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fúh, csak nem tudom belefér-e még, annyi minden kezd feltorlódni, amiket beszéltünk másokkal is közös olvasásra pl. :) Na, meglátjuk. ;)
      Örülök, hogy a végére azért tetszett Az Ickabog!

      Törlés