2019. június 5., szerda

Csemegéző az új címekből

Forrás.
Jó pár szép és érdekes új könyv érkezik nemsokára, ami persze a Könyvhét közeledtével természetes, és már vártam is a "dömpinget". :)  Kicsit félek, vajon mekkora lesz a júniusi kupacom... Jönnek egyre az újabb csábítások... :) Lássuk nekem mi keltette fel leginkább az érdeklődésemet a felhozatalból!



Nnedi Okorafor: A halálmegvető - Agave, várható megjelenés: 2019. június 11. 
A nigériai szerző 2010-ben megjelent regénye számos díjat nyert és HBO sorozatot is készítenek belőle, ráadásul George R.R.Martin közreműködésével (sose lesz kész a következő Trónok kötet! :D). Eredetiben is felfigyeltem már erre a könyvre, és örülök, hogy érkezik magyarul is. Igazán izgalmasnak és egyedinek ígérkezik ez a posztapokaliptikus Afrikában játszódó történet. 



Samantha Downing: Elbűvölő feleségem - Agave, várható megjelenés: 2019. június 11. 
Ez a könyv kicsit kakukktojás, mert ezek a domestic thrillerek nem nagyon szoktak felcsigázni, több korábbi csalódás miatt, valamiért mégis másnak érzem ezt a kötetet, és talán adni fogok neki egy esélyt. Kicsit a Mr. és Mrs. Smith-t juttatta eszembe (Brad Pitt és Angelina Jolie film)... 


Blake Crouch: Hamis emlékek - a harmadik Agavés csemege, várható megjelenés: 2019. június 11. 
A Wayward Pines szerzője ezúttal egy rejtélyes neurológiai betegség köré kanyarított történetet, amely szerint azok, akiket megtámad a kór, egy olyan életre emlékeznek vissza, ami nem is az övék...


Alice Walker: Az öröm titkának őrzői - Európa, várható megjelenés: 2019. június 15.
A nemrégiben újra kiadott Bíborszín (korábban Kedves Jóisten!) után itt az újabb Alice Walker. Nagyon kemény történetnek ígérkezik... 


Rusvai Mónika: Tündöklő - Gabo SFF, már megjelent!
Ez a sárkánykígyós fantasy igazából valószínűleg nem annyira az én világom, de nagyon megtetszett, szerintem megkapó lett a borító és a cím, rögtön felfigyeltem rá. Kíváncsi leszek az első értékelésekre róla. 


Sally Rooney: Normális emberek - 21. Század Kiadó, már megjelent!
Bár szépen beillenek az eddigi Kult könyveim közé, mégis azt hiszem, ezt majd angolul fogom elolvasni. :) 


Dr. Csernus Imre: Egy életed van - Jaffa, várható megjelenés: 2019. június 13. 
Nem kérdés, hogy olvasni fogom a doki új könyvét is. :) 


Szabó Magda: Üzenetek odaátra - már megjelent és Szabó Magda: Az élet újrakezdhető - Jaffa, várható megjelenés: 2019. június 13. 
Előbbi kötetben kiadatlan novellák és kisprózai írások szerepelnek, utóbbiban pedig interjúk és vallomások. 



Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek - Libri, várható megjelenés: 2019. június 11. 
Szintén egy kötet, amire be fogok nevezni, de eredetiben. :) 


Tóth Krisztina: Fehér farkas - Magvető, várható megjelenés: 2019. június 5. 
Egy újabb novellás kötet Tóth Krisztinától. Bár előbb még mást szeretnék olvasni tőle, biztos, hogy ezt is sorra szeretném keríteni. 


Fehér Klára: Négyen meg a Béka - Ciceró, már megjelent! 
Újra kiadták Fehér Klára egyik kedves kis nyári, vakációzós regényét. Kicsit ugyan úttörő utánérzés, de én szerettem olvasni


Tünde Farrand: Farkasország - Gabo SFF, várható megjelenés: 2019. június 10. 
A szerző Magyarországon született ugyan, de Angliában él. A történet egy a fogyasztói társadalom témájára épülő disztópia. A magyar borító szerintem sokkal jobb lett az eredetinél. 




Benneteket melyik új megjelenések csigáztak fel legjobban? :) 


7 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy engem kb. semmi. (Jó, a Fehér Klára igen, de az meg nem új igazából, csak én lemaradtam róla.) De nemcsak ebből a listából, hanem az összes megjelenésből sem. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, legalább nem sóvárogsz. :D Hát igen, a Fehér Klára az régi nagyon. Azt hittem amúgy, hogy a Tündöklő és a folyami rákos érdekelne. :)

      Törlés
    2. A Tündöklőn gondolkodtam, valóban, de már olyan sokat csalódtam a fantasy könyvekben, hogy igyekszem óvatosnak lenni. Ez a folyami rákos kimaradt, mindjárt rákeresek, miről is szól.

      Törlés
  2. Engem se érdekel most elsőre olyan sok könyv a fentiek közül. Ami igen: Alice Walker: Az öröm titkának őrzői, Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek, na meg az új Tóth Krisztina. :)

    VálaszTörlés
  3. Sally Rooney, Szabó Magda, A folyami rákok és Tóth Kriszta - szerintem klassz a felhozatal, biztos, hogy nem jövök el üres kézzel a Dunakorzóról (és nem csak fagyi lesz a kezemben :D) :)

    VálaszTörlés
  4. Ezek közül A halálmegvetőt és a Farkasországot már elő is rendeltem, a Tündöklőt meg úgy néz ki, megkapom a szülinapomra. :)

    VálaszTörlés
  5. Megvallom õszintén: jókat szedtél össze, de én megvárom, míg beérkeznek a könyvtárakba.
    (Azon kívül,h még nem lesz itthon a férjem és ki se jutok :D)

    VálaszTörlés