2019. június 2., vasárnap

A záporos május lezárása

Saját képek.
És remélem nem csak a hónap lezárása ez, hanem tényleg az esős időé is egy darabig, mert bár könyvmolyként szeretjük, amikor kinn esik, mi pedig a szoba rejtekében olvasgatva pillantunk csak ki az ablakon, dehát könyörgöm, közben június lett! :D Én ilyenkorra már megunom a fotel+pléd+kakaó kombinációt és inkább ejtőznék hintaágyban és napsütésben. ;) Tegnap azért már volt némi nyár-ízelítő, remélem ti is kimentetek kicsit a szabadba! 

De a nagy nyári láz előtt lássuk, hogy is alakult a tavasz utolsó és általában legszebb hónapja, velem és a könyveimmel.

Egy 31-én becsúszott szuper ajándékkal együtt végülis 5 könyvet zsákmányoltam májusban, ami több, mint amire gondoltam, de amiből igazából egyet be sem kéne vallanom, úgy érzem... A Lethal White-ból ugyanis méretprobléma miatt vettem másikat, és a nagyobbat el akarom adni, tehát kvázi csak kicserélem a könyvtáramban. Az új Szabó Magda kötetet a kiadatlan novellákkal és kisprózai írásokkal ajándékba kapta drága barátnőimtől ♥, a másik három kötetet pedig Book24-en rendeltem, ahol egyszerűen nem tudok ellenállni ezeknek a 30%-os kedvezményeknek, amik mindenféle kiadói meg könyves eseményes kedvezménynél jobbak... 


Az állatok érzelmi élete című könyvet már a Könyvfesztiválon meg szerettem volna venni, de elfogyott. Ezért a kötetért Sister és Hoacin a felelősek, míg A láthatatlanok iránt Amadea keltette fel az érdeklődésem annyira, hogy rögtön landolt is a kosárban... :) Köszi lányok, hogy gyarapítjátok a várólistámat! :D 
A kortárs magyar jegyében, amiről ebben a hónapban témáztunk a csajokkal, jött Szabó T. Annától a Határ is. 

Végső soron egyáltalán nem sok még mindig az ezévi beszerzésem, 17 eddig, szerintem nem lőttem túl a célon, főleg, hogy sok könyvemet eladtam. 

A blogon májusban összesen 10 bejegyzés született, sajnos néhány poszttal még el vagyok maradva, de majd júniusban bepótolom őket. Nem írtam még például a Salem Fallsról, vagy a Trónok harca befejező évadáról. Voltak viszont posztok a Harry Potter újraolvasás befejezéséről, a Westerosos MegaBubble csomagról, Almási Kitti új könyvéről és A tél jegyeseiről is. :) 

A hónapban 5 könyvet fejeztem be. Ezek közül a legjobb olvasmány a The Alice Network volt, Kate Quinntől, amit bátran ajánlok. A legrosszabb olvasmány címet az Emily Goes to Exeter érdemelheti ki, ami egy bárgyú szerelmes sztori volt, de legalább a várólistámat csökkentettem vele. ;) 

Eljutottam egy Csernus előadásra is, de nem nagyon volt kedvem most írni róla. Majd talán az új könyvével kapcsolatosan írok róla pár szót. Sok más szempontból is programokban dús és hosszú volt a május. Voltam picit szabin, lett új szemüvegem, moziztam is kétszer, szóval sok-sok élménnyel gazdagodtam! Egyedül tényleg a záporos utolsó hetét cseréltem volna el valami másra. :) 

Mostantól pedig NYÁR! :D Nemsokára meg is írom a nyári terveimet, és remélem olyan jól sikerül majd haladni velük, mint most a tavaszival, ugyanis abból a 12-es merítésből 10-et sikerült el is olvasnom! Hurrá! :D 

A többiek májusa: 

Dóri, Amadea, Sister, Nikkincs, Heloise

6 megjegyzés:

  1. A Wohlleben könyvnek nagyon örülök, és remélem, nem lett hiábavaló a beszerzése! :) Nagyon kis visszafogott voltál ebben a hónapban, az 5 könyv abszolút mértéktartó hozzáállás. :) A tavaszi listádhoz pedig innen is gratula, már azóta olvastam a nyárit is, úgyhogy nem maradt más hátra: hajráááá!

    A TBR programok is szuperül hangzanak, remélem, júniusban kevesebb esőt fogunk kapni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, tényleg érdekel, és nagyon kedvet csináltál hozzá! :))
      Hú, pedig nem is próbáltam visszafogott lenni! :D A Book24-es rendelés teljesen spontán jött. ;)
      Köszönöm! :)) :* Én is remélem!

      Törlés
  2. Hűha, tök jó könyveid lettek májusban :) Szabó T. Anna engem is érdekel, majd jól kifaggatlak róla. Az állatok érzelmi intelligenciája meg baromi érdekes lehet, természetfilmek esetén is sokszor tátott szájjal nézem a "működésüket".
    Jól teljesítettél az évszakos listával, meg a vcs-vel is tök jól állsz. Egész jó lett így a május, nem? Eső ide vagy oda :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :* Oké, majd Szabó T-zünk egyet! ;)
      Igen, tényleg nagyon jó volt ez a május összességében, az esős időket is kompenzálta sok más. ;)

      Törlés
    2. Mennyi tervünk van már?!! Csak legyen rá elég időnk :)
      Amúgy szerintem a nyár is szuper olvasós időszak tud lenni, főleg a szabik miatt.

      Törlés
    3. Tervezni azt tudunk, hogy mi mindent kéne együtt csinálni! :D... Na de tényleg, hosszú és olvasóbarát a nyár. ;) Bele fog férni ez is!

      Törlés