2018. december 31., hétfő

Decemberi kupacom

Forrás.
Ha novemberben bookhaulként aposztrofáltam az akkor beszerzett 6 könyvet, akkor most igazán nem tudom mit mondjak erre a decemberi 16 darabra... :O Igen, én is szótlanul pillogok előbb egy sort, és csak azután magyarázom a bizonyítványt. ;) 

Röviden szólva az történt, hogy véletlenül igen sok (szám szerint 8) könyvet nyertem a molyszülinapi tombolán, karácsonykor még egy halom (6) másikat megkaptam ajándékba, és a saját ajándékbeszerző online könyves "körutam" 2 saját vásárlást is eredményezett a meglepetések beszerzése mellett...

A bűnös 16-os tehát

A tombolán nyert könyvek: 
- Boldizsár Ildikó: Királylány születik
- Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!
- Stéphane Garnier: Macskabölcsesség
- Ulla-Lena Lundberg: A marcipánkatona
- Acsai Roland: Csonthavazás
- Jókai Anna: Breviárium
- Renée Rosen: Babaarc
- Lőrinczy Judit: Elveszett Gondvána

Ezek közül sajnos némelyik rossz választás volt azt hiszem, csak ott gyorsan kellett dönteni. A Jókai Anna könyvet például szerintem sosem fogom elolvasni, szemelvények gyűjteménye, és ilyen mélységben én nem vagyok irodalmár. A marcipánkatona borzasztó sűrűn van szedve, tudom hogy furcsán hangzik, de szerintem nem fogom magam rávenni, hogy elolvassam, lehet, hogy ajándék lesz belőle. A Királylány születik csalódást okozott kissé, mert bár csodásak az illusztrációi, és ajándéknak szuper lehet, de nincs története, csak egy jókívánság-gyűjtemény, fura nevű hercegnőkkel. Hiányoltam azt is, hogy a királylány legyen okos is, ne csak türelmes, meg szép, meg jó... A többit még meglátjuk, 1-2 van amit tényleg szívesen olvasnék. :)


Ez a két tétel csusszant a kosaramba nagy kedvezménnyel, másik ajándékok vásárlása közben... Nem hagyhattam ki őket! Egyik sem volt meg sajnos, mert kölcsönkérve ismertem meg a történetüket, de mindenképp szerettem volna saját példányt, két kedvenc könyvemről van ugyanis szó. :) 

- Schäffer Erzsébet: Ezüstróka
- Hajduska Marianna, Lukács Béla, Mérő László, Popper Péter: Krízishelyzetben
- Szabó Magda: Csigaház
- Jessie Burton: A babaház úrnője
- Rain Arlender: Az élet esszenciája
- Thomas Erikson: Idiótákkal körülvéve

Ez a hat könyv pedig barátoktól és a családtól érkezett karácsonyra. :) A Csigaház lesz szerintem az első közülük, amit olvasni fogok.

A ledes szövegdoboz is karácsonyi ajándék volt, köszönöm! :) 
A december kiemelkedő hónap volt nem csak a beszerzések, de az olvasások és a blogposztok szempontjából is. 2018-ban ebben a hónapban fejeztem be/olvastam el a legtöbb könyvet, szám szerint 11-et, és ezek közt 4 várólista csökkentős könyv is volt, ami szintén rekordszámba megy! :) Ezzel a bejegyzéssel együtt 17 poszt került ki az oldalra decemberben, ami a legtöbb idén - eddig július "vezetett" 14-gyel. ;) 
Abszolút mindent visz a december, mert két új kedvenc könyvet is adott nekem: a Mielőtt a kávé kihűl és A 6:27-es felolvasó is megvett magának, de ezeken kívül is volt még kiemelkedően jó olvasmányom, ami előreláthatólag szintén az éves top 5-ben végez majd. 

Sikerült teljesíteni mindhárom éves kihívásomat és az év végi terveket is - annyi könnyítéssel, hogy A hableány és Mrs. Hancock befejezése tényleg átcsúszik majd januárra. :) 

Összeállítottam a 2019-es vcs-alakulatomat, és január első napjaiban hozom az évösszegzést is. Ezt a könyves szempontból izgalmas decembert azonban még mindenképp le akartam zárni előtte külön. ;)

A többiek decembere: 

Boldog új évet!
Forrás.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon masszív volt ez a hónap neked is - sok szépet is nyertetek, meg kaptál - és lightbox!! :)
    Könyvharácsolás! :D
    Gratulálok még egyszer a vcs csökkentéshez, erre jó volt a szabadság :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, ez jó szó rá! :) A lightboxnak is nagyon örülök, jól lehet vele fotózgatni. Láttam, hogy neked és Anettnak is ugyanilyen van. :)
      A szabadság mindig jó, de tényleg hozzásegített a vcs-sikerhez. ;)

      Törlés
  2. hát, Pupi, ezek a tombolás könyvek...:D egyedül az elveszett gondvána, amit bevállalnék, arra még kíváncsi is vagyok.
    az idiótás könyvről feltétlenül legyen poszt, nem tudom, mi lehet, de a címe tetszik.

    búék neked, meg sok-sok jó könyvet jövőre is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek igazán lutrik, mert a kihúzott számok sorrendjében választhatsz az asztalról ilyenkor, tehát ha nem annyira az elején húzzák a számaid, akkor elviszik a legjobb könyveket már addigra... De amúgy a macskások szerintem megérnek talán egy kört. A Királylányból ajándék lesz, a Babaarcot is egyszer meg akartam venni valakinek ajándékba, szóval lehet, hogy az is megy. :) Igazából be se kellett volna vallanom a felét se. :D

      Feltétlen lesz poszt az idiótás könyvről! ;)

      Neked is hasonlókat, drága Nima! BÚÉK! :) :*

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Boldog Új Évet kívánunk PuPiiiiii!!!! Én és Adele! ♥ Pusszantás Neked! És köszönöm a cipőt! Még ugyan nem ittam meg :D, de egészen hosszú ez az este (is) !

      Te egy nagyon kemény csaj vagy! Az egyik legkeményebb, akit csak ismerek a bloggerek közül. Három éves kihívás! És teljesítetted mindet egy év alatt! :D Most nagyon közel érezlek magamhoz :DD, úgy is, hogy én egyetlen könyves kihívást sem teljesítettem, sőt egyre sem vállalkozom, és nem is kívánok vállalkozni. De a világ rendjén lesz így is, hiszen mi TZ party királynők ( + Adele), tudjuk, hogy TE TELJESÍTENI FOGOD LEGKÖZELEBB IS... Nem akarlak sokkolni, vagy teljesítménykényszerbe taszítani. Nem kell... Mert mi tudjuk, hogy PuPi megcsinálja. Mielőtt a kávé kihűl.... ( MUHAHAAA)

      "Hello, can you hear me" - oH, kussolj már Adelee!

      Most mi jövünk PuPival! :))) Happy new year! 2019!

      Törlés
    2. Zenka :D :D :D :*
      Így van, három éves kihívást is egy év alatt lenyomok, mielőtt a kávé kihűl! ;)
      Boldog új évet neked is! Aztán majd számolj be, milyen volt a cipős tea! :D

      Törlés
  4. Wow, PuPilla! Micsoda december, azta! Tök jó volt olvasni erről a mozgalmas és sikeres utolsó hónapodról :) Őőőőő... a molyos tombolás könyvek meg hát... khm.. csatlakozva Nimához, innen engem is egyedül Lőrinczy Judit könyve érdekel kábé. :D
    Viszont tök szuperek az ajándékkönyveid meg a beszerzések, és alig várom A hableányos posztodat majd - egyre jobban érdekel ez a könyv, pedig a megjelenése előtti várakozásban abszolút nem voltam benne.
    Nagyon boldogságos új évet kívánok neked, drága PuPi! Csupa szép és nagyszerű könyves & nemkönyves élményt 2019-re! :-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem semmi hónap volt, az biztos! :D Örülök, hogy jó volt róla olvasni is. ;) A molyos tombolás olyan, amilyen, majd kezdek velük valamit azért. :P Lőrinczy Judittól olvastál már valamit amúgy? Nem emlékszem.
      Jaj, a hableány eddig nekem nagyon tetszik, negyedénél vagyok kb. már, igyekszem majd vele, de azért elég vaskos. Szerintem neked is tetszene. :)
      Köszönöm a kedves jókívánságokat, neked is szuper élményeket és könyveket! Boldog új évet! :*

      Törlés
    2. Nem, még nem - de nagyon szemeztem anno az Ingókövekkel tőle (illetve még most is rajta van a könyvtárazós polcomon) meg ez is izgalmasan hangzik. Bár a fogadtatása, ahogy olvastam meg hallottam, elég vegyes lett.
      Hajajaj, akkor tényleg muszáj lesz beruháznom a hableányra valamikor :)) de még azért megvárom Amadea és a te posztodat is róla. :)

      Törlés
  5. Szép nagy kupac lett ez. :) Örülök, hogy a december sok szempontból kiemelkedő volt olvasás terén. :)
    Nagyon jól néz ki a lightboxod, tényleg fel tudja dobni a képet nagyon. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban. :)) Huhh, hát nem sok ilyen hónapom szokott lenni, azt meg kell hagyni, tényleg nagyon kiemelkedő volt.
      Köszi! Jysk-ből van a lightboxos ajándék. :) Egyedül azt hiányolom, hogy pl. számok nincsenek hozzá, csak betűk. De lehet, hogy lehet hozzá venni ilyesmit pluszban. :)

      Törlés