2018. október 31., szerda

Októberi zárás

Saját képek.
Az ajtó előtt Harry Potternek kifaragott töklámpás világít (igen, villám alakú sebhely meg minden ;)), benn a kanapé sarkába befészkelődve pedig már a második Potter kötet újraolvasását is elkezdtem, szóval a meleg idő ellenére igazán őszi hangulatban mesélhetem el, hogy októberben 3 könyvvel gazdagodott a könyvtáram, és hogy egy szuper napot töltöttem el bloggerinákkal a Cosmopolitan Blogger Daysen. :) Ez utóbbi leginkább Szabados Ági előadása miatt érdekelt, de azért a "celebspottingot" is élveztem - még Hermione magyar hangját, Szabó Lucát is láttam. ;) Az október komótosan haladt előre, nem rohant el, és én is kicsit le tudtam lassulni. Talán ennek is köszönhető, hogy ezzel együtt 11 poszt született és hogy 7 könyvet is befejeztem a hónapban. Könyvértékeléseken kívül volt még izgalmas szerepjátékosdi, a sorozatvárólistám leporolása és lista a szerintem túlértékelt írókról is. 

Az olvasások közül a legjobban a Lethal White-ot vártam már, de ami a legjobban esett most, az holtversenyben két újraolvasás: A kis herceg és a Harry Potter első része voltak. Utóbbiról is fogok természetesen külön posztban is áradozni. ♥
A hónap csalódása a Rúnajelek volt Joanne Harristől, de sajnos koppantam Philip K. Dick-kel is kissé. 

Ahogy feljebb említettem, három könyv az októberi zsákmányom, íme: 

- Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
- Sarah Perry: Melmoth
- Almási Kitti: Irigység, kibeszélés, rosszindulat


Három, egymástól nagyon különböző könyv, de mindnek nagyon örülök.

A Cosmo eseményen repi noteszt és tollat is kaptunk. :) 
Novemberre ígérhetek egy kisebb - khm, vagy inkább nagyobb - csokornyi Harry Potter posztot, mert most, hogy végre belelendültem az újraolvasásba, biztosan meg sem állok az All was well-ig ;) Hogy még több HP-content legyen, érkezni fog a The Crimes of Grindelwald a mozikba, és a forgatókönyv is úton van felém, illetve természetesen nem hagyjuk ki most sem Zakkanttal a soron következő Harry Potter menüt a Könyvbárban, amit ezúttal A Tűz Serlegéből főznek. ;) Varázslatos november lesz! :D

Ezeken kívül el fogom olvasni hamarosan a Védtelen halandókat és Almási Kitti  könyvét is, és tervezek párat az őszi terves és a vcs-listáról is kipipálni. :) 

A többiek októbere: 



8 megjegyzés:

  1. Almási Kitti könyve amúgy mikor jelent meg? Nem is vettem észre, nálad láttam először! :D
    Ohhh az a HP tökfej nagyon jól sikerült, és nagyon hangulatos volt az estéd - :) Szeretném én is újraolvasni a könyveket, vagy legalább egyet (HP3-at talán, az a kedvencem :D).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon hirtelen jelent meg, én is az egyik Nők lapjás interjúban olvastam róla először, de ott is csak távoli tervnek tűnt, ahogy beszélt róla, aztán egyszercsak egy hét múlva már hírlevélben láttam, és már meg is jelent. :)
      Köszi, örülök, hogy tetszett!
      Én most az egész sorozatot szeretném újraolvasni, de régebben nekem is volt olyan, hogy csak egy-egy kötetet választottam ki külön.

      Törlés
  2. Juj de jó lesz a novembered / novemberünk :D Nagyon várom a HP-s vacsit, ez már évek óta szokás, úgyhogy tök menő, hogy megint együtt éljük át az ízek kavalkádját. A tökről mutass fotót, tökre (hahahaha) kíváncsi vagyok hogy hogy néz ki! Szép könyveket szereztél be, és az olvasással is jól haladtál. Soha rosszabb októbert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper lesz! Én is várom! :) Ennyi potterséget egy hónapra...! :D

      Törlés
  3. Esetleg...ha van kedved...mesélhetnél erről a Cosmopolitan Blogger Dayről. Mi ez? Miről szól? Milyen a hangulat, a résztvevők?...Mert megmondom az őszintét: a Cosmopolitant, mint női lapot nem tartom valami sokra (és ez most egy finom és diplomatikus megfogalmazás volt ;)).

    Ami a Harry Pottert illeti: egy ideje nem merem elkezdeni az újraolvasását, mert addig nem nyugszik, amíg aljas módon ki nem olvastatja velem magát az egész sorozat...a várólistám meg a csillagos égig ér. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdeklődött más is felőle, úgyhogy lehet, hogy csinálok egy kis beszámolót belőle. :) Ez persze nagyon nem könyvesbloggerek terepe, hanem azoké, akik abból élnek, hogy influencerek (tudom, nem egy kedvelt szó), híres vloggerek, rengeteget reklámoznak és a social media profiljaik számainak és statisztikájának bűvöletében élnek... A hangulat egyébként jó volt, voltak rövid előadások, szponzorstandok, workshopok stb. Én sem kedvelem egyébként a Cosmopolitant és a hasonló női magazinokat.

      Hát ez már csak ilyen! De miért is ne lehetne hagyni, hogy bedaráljon a sorozat újra?! :D Néha kell ez is, és ha már újraolvasásra szánjuk az időt, akkor azt a legjobb helyen töltjük a Roxfortban! :D

      Törlés
  4. Éljen a Harry Potter november! A filmet elképzelhetetlenül és elmondhatatlanul várom már!
    Csodaszép novembert kívánok!
    Plusz egy szavazat a Cosmos blogger dayes beszámolóra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljen, éljen! :) Én is várom a filmet, egy barátnőmmel már tűkön ülünk miatta. ;)
      Köszönöm, neked is csodás novembert, Potterest! :D
      Rendben, rittyentek egy kis beszámolót a Cosmóról. :)

      Törlés