2018. október 13., szombat

Egy halom őszi megjelenés

Forrás.

Természetesen nem ússzuk meg idén sem az őszi könyvdömpinget, jobbnál-jobb megjelenések érkeznek a kiadóktól. Ezekből összegyűjtöttem most egy adagot, amik engem is érdekelnek.

Ti megússzátok ezt a szezont elcsábulás nélkül?

A 21. Század Kiadó eléggé belehúzott, és két olyan könyv is érkezik mostanság, ami a fél blogvilágot érdekli.
Az egyik Sarah Perry, Az essexi kígyó szerzőjének új regénye, a Melmoth (már megjelent), a másik pedig Imogen Hermes-Gowartól A hableány és Mrs. Hancock (november 5-én érkezik). :) 


Most szuper akciója is van a kiadónak, a megjelölt könyvek közül a második 50% kedvezménnyel kapható, október végéig. Benne van a Melmoth is! :) 
A Poket könyvek népszerűségét meglovagolva most a kiadó is indított egy pocketbook sorozatot, amiben pici, kézbe való formában kaphatóak újra népszerű címeik, mint például A lány a vonaton. Kérdés, hogy van-e ehhez elég piac Magyarországon? Avagy kell-e mindenből zsebkönyv?

Apropó Poket! Biztosan már mindenki tud róluk, de vannak új Poketek az automatákban. Karinthy Frigyes, Utazás a koponyám körül és Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című kötetei a legújabbak a sorozatban, utóbbi új fordításban és illusztráltan érkezett. Mindkettőt én is magaménak tudhatom már. :) Ezeken kívül készítettek egy 100 szóban Budapest kiadványt, is, ami egy rövid írásokat tartalmazó gyűjtemény. 



Anne Tylertől 2018. november 15-én jelenik meg az Óratánc a Tericum Kiadótól. Szerintem jó lett a borító. Egy könyvet olvastam eddig Tylertől (Egy spulni kék cérna), de nem írtam róla blogposztot, valahogy nem ragadott magával, felejthető volt. Erre az újra mégis felfigyeltem, de majd inkább várok először néhány véleményt róla. ;)



Az Athenaeumnál jön a legfrissebb Jodi Picoult, az Életszikra (A Spark of Light), október 19-én. Megmaradt az eredeti, szép színes borítóterv is hozzá:


Náray Tamás Zarah című könyvét én még csak nemrég szereztem be, de máris itt van a folytatása, a Zarah öröksége, ami október 29-én jelenik meg a Librinél.


Mitch Albom is rityentett egy folytatást a The Five People You Meet in Heavenhez, amit elég sokan szerettünk annak idején. A The Next Person You Meet in Heaven október 16-án jelenik meg.


Nicole Krausst Nikkincs ajánlotta nekem, és meg is kaptam tőle a Nagy Palota című könyvet, csak sajnos még ezt sem olvastam a várólistámról. Krauss-nak most suttyomban új könyve jelent meg a Magvetőnél, Sötétlő erdő címmel.


Kicsit keményebb vizekre evezve, pár napja láttam egy Gabo Kiadós megjelenést, a Tejfogakat, Zoje Stage-től, és A szépség házát, Melba Escobartól a Librinél (megjelenés okt. 15.). Mindkettőn megakadt kicsit a szemem, és érdekesnek tűnnek. Előbbi thriller, utóbbi krimi kategóriába van sorolva. 




Megjelent Almási Kitti új könyve is, az Irigység, kibeszélés, rosszindulat, egy jópofa zöld szörnnyel az elején. És ha már pszichológia, találtam még egy érdekfeszítő címet: október 25-én jelenik meg a Centrál Médiacsoportnál Thomas Erikson könyve, az Idiótákkal körülvéve




Zárásul pedig álljon itt a Media Markt herripotter-helikopter poénja, amit nem is tudom hogy nem aknáztak ki még eddig sehol. ;)



8 megjegyzés:

  1. A 21. Század új könyveit nagyon várjuk, tetszik az új Anne Tyler és jön új Almási Kitti?? :))))
    Herikoptertől meg kiégtem, megint :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szuperek ezek az újak! :) Bizony, Almási Kitti már meg is jelent, a könyvesboltban is már szemeztünk egyszer. ;)
      Bocsi! :D :D

      Törlés
  2. Bevallom, ezekből egyet sem tervezek megvenni, de azért a habzsolást nem úszom meg. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Másikakat tervezel a habzsi-dőzsihez? :) Vagy könyvtárazol? :)

      Törlés
    2. Másikakat, igen. Lassan véget ér a Rejtő hangoskönyvsorozat, van még az Everless, A krakkói babakészítő (ami a kiadó honlapján Karolinaként szerepel, pedig a másik szerintem sokkal kifejezőbb) és a Vigyázz, Holly Chase. A Nevermoort és az Ivy Pocket trilógiát már beszereztem. :)

      Aztán még beugorhat valami. :D

      Törlés
    3. A krakkói babakészítőt el is felejtettem... Ige, sajnos átnevezték Karolinára. Nekem is jobban tetszett a másik cím. :/

      Törlés
  3. És a Gabo mégis kiadja a Merészt. :D

    VálaszTörlés