2015. szeptember 29., kedd

Kate Atkinson: Life After Life

Megnéztem a félbehagyásaimat, és úgy fest az ősz az én időszakom erre. A legutóbbi eldobott könyvek is erre az időszakra estek tavaly. Bár nem sok könyvet hagyok félbe, néhány múltkori fiaskó (Tündöklő lányok, Holtodiglan) egy kicsit átkattintotta a kapcsolómat ezügyben, és igenis ha úgy érzem, ez nem az én könyvem, akkor az nem az én könyvem lesz, következésképp, nem gyötröm magam vele, hanem olvasok valami jobbat. 

De hogy Kate Atkinson Life After Life-ja legyen az idei év első, és lehet hogy egyben egyetlen félbehagyása, azt álmomban sem gondoltam volna. A könyv nemsokára meg fog jelenni magyarul is, és nem akarok én neki negatív reklámot kelteni, de ez nekem egy nagy pofára esés volt. 
Vontatott és unalmas, végtelenül hosszan elnyújtott történet, ami szép-szép, hogy hova lyukad majd ki (az első oldalakon kiderül ugyanis, mi a végkifejlet, nem mintha ez baj lenne, szeretem a keretes könyveket), de bosszantóan sivár, semmilyen környezet lagymatagon semmilyen karaktereiről kell mindezt a sok újraélt életet végigolvasni. 
A negyedéig bírtam, nem kérem, köszönöm. 

Kíváncsi leszek a hazai megjelenés utáni véleményekre, én jelenleg a Goodreads két csillagos értékeléseivel értek egyet. 


8 megjegyzés:

 1. Nagyon egyforma véleményünk volt a Tündöklő lányokról, ezért gondolkodom erősen ezen a regényen, hogy megéri-e olvasnom. :)

  VálaszTörlés
 2. Úgy látszik, ez a félbehagyások időszaka...

  VálaszTörlés
 3. Liliane, szerintem várjunk néhány véleményt még :)
  Bea, te mit hagytál félbe?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még szenvedek vele, de A varázslókon gondolkodom erősen.

   Törlés
 4. Most olvasom, hogy a Gone Girl írójának a kedvence volt, nem csoda, ha neked nem jött be. :)
  Engem már a fülszövege is taszít.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Atyaúristen. :D ... erre mást akkor most nem is tudok hirtelen kinyögni.
   Engem vonzott, érdekes sztorinak tűnt. :(
   A varázslók is vonzott, hát most már kevésbé.

   Törlés
 5. Pedig de gyönyörű a borítója :( :) A Gone Gilr kedvence XD XD Hát ez öv alatti találat! :D

  VálaszTörlés