2015. szeptember 1., kedd

Martyn Ford, Peter Legon: The How to be British Collection

A Könyvhéten találkoztam ezzel a két kis leporelló-szerű, képes kötetkével, de később inkább Bookdepóról rendeltem meg őket. Az első annyira megtetszett, hogy rögtön utána a második kötetet is... :)

Martyn Ford és Peter Legon rövid "leckéken" visz végig a brit szokásokon és kultúrán, a sorban állástól kezdve a UK tagállamain, a Royal familyn, a pubokon, kertészkedésen, az udvariaskodás eltúlzásán át a kiejtés problematikájáig mindenen, de tényleg, a második kötetet kivégezve mondhatom, mindenen, ami fontos civilizációs kérdés a britekkel kapcsolatban. 
Én annak idején sokat tanultam Nagy-Britanniáról, és igazán sok újdonságot nem mondott a két könyv, de talán pont ezért voltak szórakoztatóak, humorosak, jópofák. (Némi angoltudás azért kell, hogy minden poén leessen.) Minden írásos oldal mellett egy oldalnyi illusztráció van. Összesen 32-32 fejezeten rághatjuk át magunkat így, megtudva mindent a nevezetességekről, a helyiekről, az ételekről, a tea fontosságáról, de az is előkerül, hogy milyenek a britek külföldön nyaraláskor... :) 

Olyan delightfully British volt az egész, hogy esküszöm legszívesebben csak angolul csacsognék róla. :) Nem akarom túlragozni, ezek kifejezetten a szórakoztató típusú leporellók, amiket olvasgatni, nézegetni kell, nem pedig beszélni róla. 

Mutatok inkább pár képet, amik kattintásra megnőnek (Google találatok a könyv címére):







Értékelés: 10/10 Immensely amusing!

Vedd meg itt: első kötetmásodik kötet.

Érdekes szavak, kifejezések:

- haggling: alkudozás
- spud - krumpli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése