2015. szeptember 10., csütörtök

Filmes hírek

Forrás
A könyvdömping után jöjjön egy kis filmes híregyveleg is, az a helyzet ugyanis, hogy a filmipar ontja magából az adaptációkat éppen. Lássuk, mik keltették fel az én figyelmemet mostanában, remélem találtok kedvetekre valót köztük. :) 

Elsőnek jöjjön egy sorozat. Az egyik egy új, BBC-s Agatha Christie sorozat lesz, aminek főszereplői Jessica Raine és David Walliams. Utóbbi neve ismerős lehet könyvekről is, ő írta a Gengszter nagyit, a Milliárdos fiút és Patkány burgert, amik népszerű ifjúsági regények. Illetve a Britain's Got Talentben zsűritagként is működik Mr. Walliams, és igencsak szórakoztató jelenség. :D A két színész Tommyt és Tuppence-t fogja alakítani a Partners in Crime című sorozatban, ők is Agatha Christie nyomozópárosa, csak kicsit kevésbé ismertek mint Poirot és Miss Marple.
Íme, a trailer: 




Aztán nyergeljünk át a tévéfilmekre! Két tévéfilm - Maigret csapdát állít, Maigret és a kicsi Albert - készül nemsokára Georges Simenon híres felügyelőjéről, méghozzá, ahogy nemrég bombaként robbant a hír, Rowan Atkinson főszereplésével! Az Agave oldalán olvashattok néhány információt erről. A magam részéről szkeptikusan, de kíváncsian várom, hogy alakíthatja hitelesen "Mr. Bean" a nagy francia, pipázós nyomozót...
Érdekes lesz még, hogy állítólag Maigret feleségének nagyobb szerepet szánnak majd, mint a könyvekben. 2016 elején láthatjuk majd az első filmet.


Az öregedés lehet, hogy az ő malmára hajtja majd a vizet... :D

Elkészült  film Timur Vermes regényéből a Nézd, ki van itt-ből (Er ist wieder da), így aztán Hitler újjáéled a mozikban hamarosan...
Nézzetek róla trailert :) (némettudás előny :D, feliratosat nem találtam)

A szerző a könyvvel. 
Aztán találtam egy jó kis cikket, amiben 50 (ötven!) könyvből készülő filmadaptációt sorolnak fel, amelyek bizony nemsokára a mozivászonra kerülnek, szóval ideje bepótolni őket a film előtt ;) 

Amik biztosan érdekelnek:
- Graeme Simsion: The Rosie Project - az aspergeres genetikaprof. aki feleséget keres!
- Rainbow Rowell: Eleanor & Park - még nem olvastam, listás.
- A.S.A. Harrison: The Silent Wife - nemrég megkaptam magyarul ajándékba.
- Fantastic Beasts and Where to Find Them - a Rowlingverzum hamarosan kitágul!
- Maria Semple: Where'd You Go, Bernadette? - JUHÉÉÉ :D :D - bár kicsit félek, hogy el fogják rontani a hangulatot...
- Dan Brown: Inferno - Hell, yes! Tom Hanks-szel persze!
- Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children - bár a sorozatot a nemtetszős második kötet után feladtam, a film érdekelne, főleg, hogy az első részt nagyon szerettem.


- Suzanne Collins: Mockingjay - bár még a 3/1-et sem láttam... lassan már a tv-ben is adni fogják, úgy le vagyok maradva...



- Emma Donoghue: Room - ezt is vártam, bár másként képzeltem magamban őket.


Itt pedig egy még jobb, hosszabb előzetes: 


- Andy Weir: The Martian - mindjárt itt van, én meg pont most olvasom. :)



És amik talán érdekelnek:
- Paula Hawkins: The Girl on the Train - a könyv nem adott annyit, de megnézném filmen.
- Diane Ackermann: The Zookeeper's Wife


- Susannah Cahalan: Brain on Fire - My Month of Madness
- Rosalie Ham: The Dressmaker - Kate Winslet és Liam Hemsworth!




Kinek mi tetszik az új filmes felhozatalból? Miről tudtok még, elő a pletykákkal, milyen jó könyvekből lesz még film? 


12 megjegyzés:

  1. De jóóóó, mennyi minden! Fel is írogatom majd magamnak is a kis noteszembe.
    +Agatha Christe - Tíz kicsi négerből is jön BBC minisorozat, a Partners in crimeot, meg elég sokat várok, amiket olvastam (Lány a vonaton, Elenor és Park, Rosie projekt, Inferno, Éhezők v.), a Hová tűntél Bernadettet meg el kéne már olvasnom :D

    VálaszTörlés
  2. Hát mese adaptáció, de a Szépség és a Szörnyeteget várom nagyon Emma Watsonnal, főleg, hogy új dalok lesznek benne a musicalből :)

    VálaszTörlés
  3. Mivel nem vagyok nagy filmes, annyira nem pörgök rá ezekre, viszont A marsit már nagyon-nagyon várom :) Kíváncsi vagyok, hogy tetszik neked a könyv!
    Ööö, a Roomban nem fiú volt a gyerek???

    VálaszTörlés
  4. Theodora: örülök, hogy tetszenek! :)) Óóó Tíz kicsi néger is lesz? Dejó! Az egyik legjobb AC ever. :) Hová tűntélt nagyon ajánlom! Olyan jó úgyse lehet a film, mint a könyv volt, érdemes elolvasni még előtte. :)

    Bubu: Nem is hallottam, hú, de tuti jó lesz ez a mesefeldolgozás is. :)) A csodás könyvtárra remélem nagy hangsúlyt fektetnek majd. :)

    Katacita: A marsit én is! Már a Zembert is ráizzítottam. Viszont magyarul átnevezték A mentőexpedíciónak azt hiszem (de minek?). Eddig jó a könyv, negyedénél vagyok kb. Elképesztőek a túlélési technikái. Én az első nap beadtam volna magamnak a halálos adag morfiumot :D Hát, nem vagyok egy túlélő típus :D
    De, fiú volt a Roomban, szerintem ő is fiú, csak hosszú a haja, de tényleg zavaró. Mondjuk hiteles viszont, nem volt ott benn se kés se olló nekik, hogy vágta volna le a gyerkőc haját?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óó, oké, most megnéztem imdb-n és valóban Jack. :D nem tudom, olyan feminin feje van a kisgyereknek, szerintem rövid hajjal is lánynak néztem volna.

      Törlés
    2. Tényleg lányos az arca amúgy, megtévesztő hirtelen :S

      Törlés
  5. A High-Rise Ballard regényéből! Tom Hiddleston, mint főszereplő, plusz még olyan színészek, mint Jeremy Irons vagy James Purefoy. Ide vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az 50-es listás cikkben benn van az is! Tom Hiddleston jó színész, szeretem én is :) Jeremy Ironst meg pláne :D

      Törlés
    2. Én Jeremy Ironsnak különösen a hangjába vagyok szerelmes, mióta először hallottam a Borgiasban, úgyhogy remélem, hogy feliratos lesz :)

      Törlés
    3. Na igen, jó kis hangja van! :) Nézd, találtam egy jó kis videót: https://www.youtube.com/watch?v=jkCXFn1HB0w :)) Ebben is benne van, bár nincs elég elöl a listán szerintem :D Matt Dillon meg kimaradt, neki is durván jó hangja van, és sokkal erőteljesebb és mélyebb, mint ránézésre gondolná az ember. :)

      Törlés
  6. Wowwowwowwow film lesz a Bernadette-ből??? Hát az tuti kötelező :)
    A Mockingjay első részét még én se láttam, tiszta gáz :s pedig szeretem azt a sorit.
    A Marsit tuti megnézzük, de előbb letolom a könyvet ha a fene fenét eszik is, és ha már adaptáció, az új Macbeth-et nagyon várom :) Fassbender egy isten :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz bizony!! Menjünk együtt! :)) És pótoljuk be a Mockingjayt ;)
      Ezaz, olvass Marsit te is, és akkor már mindent együtt csináltunk. :D Na jó, kivéve a Macbeth-et ;)

      Törlés