2015. május 31., vasárnap

Május '15

Forrás
Elég hosszúnak éreztem a májust - és még mindig nincs meleg, vagy nincs meg az az állandó jó idő -, de végső soron nem volt egy rossz hónap, olvasás szempontjából pláne. Kilenc könyvet fejeztem be a hónapban, de még ma befejezek egy tizediket is, csak pártíz oldal választ el tőle. Ezek között az előző hónapból tolt vastagabb regények is ott voltak, mint a Feed és a Trónok harca, és jópár rövidke is, hangoskönyvek, amikről még nem írtam, és valószínűleg zanzásítani fogom azokat élményeket. Megismerkedtem végre a skandináv krimivel is, Alvtegennel indítottam, most pedig Kristina Ohlssont olvasok, bár tőle kezdésnek pont egy meseregény jött, Az üveggyerekek. :)
A polcocskáim rogyadoznak, de azért ismét gazdagabb lettem 5 könyvvel. Ebből 2 ajándék, 3 pedig kedvezményes vásárlás eredménye, egy angol nyelvű, a többi magyar.

Íme: 

Bagolyka helyet foglalt

- Pacskovszky József és Zsolt: Nő kutyával és holddal - hát erre roppantul kíváncsi vagyok, még júniusban szeretném elolvasni. 
- Georges Simenon: Maigret és a víg kompánia - az Agave megint egy csodás, harmonikus borítót tervezett :) 
Szép(ia)
- A. S. A. Harriston: Halálos hallgatás - ajándékba kaptam, és roppantul félek tőle, mert az elején ez áll: "Jobb mint Gillian Flynn Holtodiglanja."... ááááááá, hát annál nem nehéz jobbnak lennie. Magamnak azt hiszem sose vettem volna meg ezt a könyvet. 
- Jean-Paul Didierlaurent: A 6:27-es felolvasó - Ilweran miatt van! :D Ajándékba kaptam ezt is, remek volt lediktálni telefonon a szerzőt-címet. :D
- Gill Hornby: The Hive - félóránkénti Bookdepo offer eredménye, olcsó volt, és a másik Hornby nem okozott csalódást, remélem emez sem fog. Kisvárosi szociodráma, jól hangzik. Nem mellesleg pedig csodaszép a külseje.  

A várólista csökkentéssel majdnem behoztam magam, mármint a 24-es lista tempójához, a tizedik könyvet olvasom. Azért ha tényleg sikerül még két listásat elolvasni júniusban, tulajdonképpen már teljesítettem is a kihívást, ejha, hát közel nem ott járok, mint tavaly, amikor szilveszter estéjén gyűrtem az utolsót... :D 

Nos, nekem ez volt a május, nézzétek meg a többiek zsákmányait és olvasásait is: 

15 megjegyzés:

  1. Szép kis kupac, a bagollyal a tetején meg aztán pláne. :)

    Ezek közül A halálos hallgatást már olvastam, nekem tetszett, bár ha megölnének sem tudnám megmondani, hogy mi volt a végén a csavar, ha egyáltalán volt valamilyen csavar... ami megmaradt a könyvvel kapcsolatban az az írója, akinek ez volt az első és utolsó könyve, sajnos a megjelenését már nem érhette meg. :(
    A vcs-t nagyon jól nyomod, én most kicsit lemaradtam vele. Még úgy is, hogy terveim szerint minden hónapban csak egyet kell elolvasnom a listámról, úgyhogy júniusban muszáj lesz belehúznom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Nagyon régi az a bagoly, és a különlegessége hogy mindig majdnem leejtem a fejét, de még sose lett semmi baja :)
      Hmm, köszi az infókat, nem tudtam semmit a szerzőről... Megnyugtató, hogy tetszett, akkor már nem tartok tőle annyira :))
      Idén tényleg látványos mértékben akartam csökkenteni az itthoni olvasatlanokat, ezért húztam bele ennyire. :) Eddig sikerült is, és nagyon örülök neki. Hajrá neked is, nyáron behozod :))

      Törlés
  2. A VCs-ben kettővel le vagyok maradva, mert a könyvfesztes beszerzéseket aprítottam, de most sikerült egyet elkezdeni, hátha összejön a 24. Minden évben reménykedem benne, eddig még egyszer sem sikerült.:)
    Bocsi, de nagyon röhögtem a Halálos hallgatás szövegén.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legalább azokkal is haladtál. :)) Összejöööön... egyszer majdcsak.. :D
      Hehe, te kis kárörvendő :P

      Törlés
  3. Vávává, most tökre fogok izgulni hogy tetsszen a 6:27, különben annyi nekem :D (a telefonos diktálás azóta is előttem van, ahogy mesélted)
    Én idén kivételesen _haladok_ a várólistával, lehet hogy meglesz a 12 :) jó, ez semmi a ti 24-es menőzésetekhez képest, de mivel eddig ált 1-5 könyv sikerült egész évben, királynak érzem magam :)))

    VálaszTörlés
  4. Jó kis beszerzések, nem is túl sok, nem is túl kevés. :)
    Na én megint úgy állok a várólistával, mint tavaly, év elején csak úgy hasítottam, most meg pár hónapja megint nem sikerült egyet sem olvasnom közülük... De azzal biztatom magam, hogy messze még az év vége. :)

    VálaszTörlés
  5. A vcs-m szépen stagnál, az a baj, hogy elég nagy és komoly kötetek várnak rám és nincs kedvem nekiállni egyiknek se, talán ősszel :D
    A kupacodból legjobban a A 6:27-es felolvasó érdekel, kíváncsi vagyok mit mondasz róla, de szeretném én is vagy könyvtárból vagy akciósan lecsapni rá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben én is nagyon sok nagy és komoly könyvet tettem a vcs-be, hogy na, majd most motivál, hogy elolvassam, de mindig csak tologatás lett belőle XD .. Most is vannak/voltak monstrumok, nagyobbak, de mindig teszek jópár rövidebbet, könnyedebbet mellé, és azokhoz mindig könnyebben is nyúlok.
      Ó, remélem jó lesz a felolvasó, annyira rákívántam, és úgy dédelgetem mióta megvan, hogy ebből nem lehet csalódás. :)

      Törlés
  6. Ilweran, hehe :P :D Na, már csak ezért is elolvasom hamar. ;) De tényleg nagyon kíváncsi vagyok rá.
    Ügyes vagy, hogy így haladtál, láttam a vcs-s posztodat. :) Az elején nekem is pl. 2 könyv sikerült... nagyon nem hasaltam neki. Fura amúgy, hogy miért kell ekkora akaraterő kiválasztott 12 könyvhöz?? mikor jóval többet elolvasunk minden évben... ?

    Nita, köszi! Arany középút :D Főleg, hogy ajándékot is kaptam, juhé. :) Messze van az év vége, és majd nyáron behozod. :) Egymás után ha elolvasol kettőt, máris megint hasíthatsz ;)

    VálaszTörlés
  7. Nálad is szép termésű volt a május, 10 olvasás az igencsak szép! :) A vcs-vel is tök jól haladsz. Idén mindenki egész jól áll a többi évekhez képest. Vagy jól válogattunk, vagy megszállt bennünket valami :)
    Ha Simenon olvasásra adnám a fejem, szerinted bejönne nekem? Már kacsingatok vele egy ideje. Ha igen, akkor mivel kellene kezdenem szerinted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Így alakult, hogy most végre kicsit megint többet olvastam. :)
      Nem tudom mi szállt ránk, de tény, hogy mindenki ezerrel vcs-zik, mintha most nagyobb lenne a "tét", pedig nem. :D Mondjuk az tuti, hogy én évről évre egyre jobban válogatom össze a listát - gondosan mérlegelve, nem úgy, ahogy az elején csináltam, mert akkor tényleg le akartam tudni ezt is azt is amazt is, és abból a kényszeredettségből semmi nem lett.

      Hm, nekem a kedvenceim közé tartozik a Maigret és a flamand lány és a Maigret és a beharangozott gyilkosság. Kicsit akciódúsabb, szintén nagyon jó, a Maigret és a gengszterek. :) A roman dur írásai között is vannak nagyon jók, Az özvegy elég híres is, de vigyázz, az nagyon nyomasztó.

      Törlés
  8. A "megismerkedtem végre a skandináv krimivel is" az azt jelenti, hogy eddig skandináv krimi-szűz voltál? :)
    Az üveggyerekeket kinéztem én is, tetszik a borító. Meg skandináv. :D
    Azért nem irigylem azokat, akik könyvmolyoknak vesznek ajándékba könyvet, és mondjuk nem tudják, mi fán terem a kívánságlista :D Nagyon mellé lehet lőni, de remélem, azért ez a Halálos hallgatás jobb élmény lesz majd neked, mint a Holtodiglan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármilyen hihetetlen - számomra is - de igen! :D Pedig krimi-kedvelő vagyok, valahogy mégis megrekedtem Agatha Christie, Simenon, Baráth Katalin szinten :D De most majd fogok még csemegézni, Ohlssont biztos, mert megvan tőle a Mostohák, és Nesbo-t is szeretnék. :)
      Befejeztem ma Az üveggyerekeket, azért meseregény persze, de jó borzongató volt, nekem teszett, és jó volt, ahogy a gyerekeket, meg a családi problémáikat ábrázolta - nem tudom mi van, ezt úgy tanítják a svédeknek, hogy hogy csinálják pöpecül? :D
      Nem tudom én sem, hogy hogy mert az illető könyvet venni, mert tudja hogy rengeteg könyvem van, de mondjuk mondta, hogy vissza tudom cserélni ha megvan, gondolom készült az eshetőségre. :D Meg azt is mondta hogy vagy gyorsan óvatosan elolvasom és visszacserélem XD XD Praktikusan könyvtárrá alakítva a könyvesboltot. Na persze ilyet nem fogok. :) Csak jó lesz. Szegény ajándékozó nem tudta hogy milyen borzalmas élmény volt nekem a Holtodiglan :D

      Törlés
    2. A svédek meg amúgy az északiak nagyon tudnak valamit.. igaz, van, aki túlzásokba esik és kissé erőltetett lesz olyankor a végeredmény. Ohlssont még nem olvastam, de nála szerintem majd a mesével kezdek. :)
      Nekem új kattanásom az Izland, alig várom, hogy belekezdjek a Felföldbe!

      Ja, de az ajándékozásnál mennyire gáz már, hogy azt mondod, hogy oké, akkor légyszi add a blokkot. :D Karácsonyra egy picit (tényleg csak picit) elavult kívánságlistáról kaptam 3 könyvet, és akkor mondta anyósom, hogy ha vmelyik nem oké, akkor ki lehet cserélni, és mivel az egyiket pont 1 héttel korábban megkaptam a molyos karácsonyon, mondtam, hogy oké, ez megvan. De szerintem ez így nem annyira gáz. Vagy nem tudom :)

      Törlés
    3. Igen, tényleg nagyon jól írnak, én eddig még nem csalódtam. :)
      Ó, Izland! Várom a Felföldről mit írsz majd. :)

      Hát, igen, kicsit gáz, de van ilyen, és van akivel meg lehet beszélni sértődés nélkül. Meg a legjobb a kívánságlista. Csak tényleg ebben is lehet kavarodás, ha megkapod mástól közben, nekem volt, hogy különféle, átfedés nélküli kívánságlistát adtam barátoknak és szülőknek pl. :D

      Törlés