2015. május 27., szerda

Programajánló - Az Athenaeum Kiadó zenés estje a Könyvhéten

Budapest - London - Budapest tengely


Kattintásra megnő.

A 86. Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok első napjára, 2015. június 4-ére az Athenaeum Kiadó remek programot szervez, Budapest-London-Budapest tengely címmel, ami zenés est és könyvbemutató is egyben, videóközvetítésekkel, beszélgetésekkel, slam poetryvel egybekötve. 

Helyszín: Kolor, 1075, Budapest, Király u. 15. 
Kezdés: 18:30
Az est háziasszony Karafiáth Orsolya lesz. A vendégeket az Atheneaum és a Magvető Kiadó igazgatója, Nyáry Krisztián köszönti.
Az eseményt a Facebookon is megtalálod!

Érdekel engem is ez a színes felhozatal, és kiváltképp Kovács Eszter kapcsolása Londonból, akinek a most megjelent könyvét nemrég előolvashattam a kiadó jóvoltából. A Let's kifli igazi jó kikapcsoló olvasmány, kulturális morzsákkal, és sok-sok külföldön megesett emberi kapcsolatokról szóló sztorival. 
De szintén Londonból kapcsolják majd Likó Marcellt is, aki nem tudná, a Bunkerrajzoló című könyv kapcsolódik az ő nevéhez. Géczi János Likó Marci élettörténet rekonstrukciója a könyv, ami megjelenése óta nagy érdeklődésre tart számot, erről meggyőződhettem a Könyvfesztiválon is, amikor kígyózó sorok alakultak a dedikáló asztalánál. :) 

Hatala Csenge tényregényének, a Hírzárlatnak a könyvtrailer bemutatója is a program része.
A könyv az 1973-as balassagyarmati túszdrámáról szól, mely Magyarország első túszdrámája volt. A nógrádi városban a Pintye testvérek túszokat ejtettek, hogy külföldre szökésükben segítséget követeljenek ki. 


Ezután lesznek könnyedebb témák is, például két, anyukáknak, leendő anyukáknak szóló friss Athenaeumos könyv videóbemutatója: 
Hercsel Adél: AnyukaLand - Adél AnyukaLand című humoros kis kötete garantálja a szórakozást és a kikapcsolódást minden édesanya számára. Történeket mesél, amit bizonyára sokan átéltek a babaváráskor, szüléskor és a picúr első napjaiban - viccesen és ironikusan. A sztorikat Földi Andrea grafikái teszik teljessé – tökéletes ajándék kismamáknak és kisgyerekes anyukáknak, a videóban pedig részleteket is hallhatunk a kötetből.
Hercsel Adél

Laboda Róbert
Babiczky-Pfliegel Dóra: Ép testben 2 lélek - PCO szindróma, inzulinrezisztencia, endometriózis- a teherbeesés ellenségei VOLTAK.Babiczky-Pfliegel Dóra ma már két gyönyörű kislány édesanyja, de ez ehhez vezető út nem volt egyszerű számára. Saját tapasztalatait és főzés iránti szenvedélyét csokorba szedte, részletesen kitérve a terhességet akadályozó betegségekre, és teherbeesést segítő ételek receptjeit összegyűjtve az Ép testben 2 lélek című könyvében.

A verseket kedvelőknek is lesz csemege: Laboda Róbert költővel Szabó Tibor Benjámin beszélget, és lesz felolvasás is a költeményekből.

Nemere István új regénye kapcsán pedig a CreatIt bemutatja a Mad Nemere nevű mobilalkalmazást.


Jöttök? :) 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése