2013. április 20., szombat

Könyvfesztivál 2013

Idén először végre én is kijutottam a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra (ami a XX. címkét is viseli egyébként), a Millenárison, és annyi élménnyel és könyvvel gazdagodtam, hogy az már bizony megér egy bejegyzést.

Sok régi és új moly-ismerőssel találkoztam, sikerült dedikáltatnom is, nézelődtem, vásároltam, gyűjtögettem, kaparintottam magamnak szépséges könyvjelzőket és nagyon jól éreztem magam! Íme a képes élménybeszámolóm: 



A fesztivált érdekes tájékozódási móddal kezdtem, ugyanis nem vagyok nagyon ismerős a környéken, és a Széll Kálmán térig szépen elvitt a metró, de ott leszállva google maps nézegetése ide vagy oda, hát nem nagyon tudtam merre induljak a mozgólépcső után. Elindultam tehát az egyik irányba, gondolván, hogy majd korrigálok, ha nem jó, és erre azon nyomban sor is került, mert két öltönyös ifjú jött szembe, akiknek azt a mondatfoszlányát kaptam el, hogy „menjünk be a Mammutba”, így vettem egy 180 fokos fordulatot, és feltűnésmentesen követtem őket az áruházig, ahonnan már a Lövőház utca egyenesen a Millenáris felé navigált. :)

A parkban kissé ismét elveszettnek éreztem magam, de hamar megtaláltam az utat, és megvettem a levásárolható belépőmet is. :)
Első utam a Főnix standjához vezetett, ahol találkoztam Bridge-dzsel, és megkaptam Chris Howard Gyökértelen című könyvének utólagos recipéldányát, ami élőben is gyönyörű. A könyvet előolvashattam, és >itt< írtam is róla. Az előolvasásnak köszönhetően nagy örömömre a hátlapon, és az első oldalon is található egy részlet a blogos ajánlómból, aminek nagyon-nagyon örülök, és köszönöm a lehetőséget mégegyszer!

A Gyökértelen hátoldalán - a kép kattintásra megnő.

A Gyökértelen első oldalán - a kép kattintásra megnő. 

Amadeával találkoztam ezután, aki elkalauzolt a Molyos-Ad Astrás standhoz, ahol rögvest aktív és hathatós segítségben részesültem, hoyg megvegyem a nekem tetsző Ad Astra könyveket (ami gyakorlatilag az összes, de most csak kettőt kaparintottam meg, jó kis 30%-os kedvezménnyel, a Moxylandet és a Diaszpórát), kaptam egy csomó könyvjelzőt is, és vettem molyos kitűzőket is (Miamona, neked is vettem! :)) Izoldától megszereztem az előre megbeszélt látásjavítós könyvet is, amit annyi emlegetés ellenére kis híján elfelejtettem… :)


A későbbiek eseményei összefolynak, de annyi bizonyos, hogy sokat mászkáltam, és vettem még egy csomó könyvet, amiket nem feltétlenül terveztem be… :)
Gretty a CorLeonis standnál remek marketingesnek bizonyult, és kis híján 7 könyv megvásárlására vett rá, de ebből végül egy észszerűbb 3 lett, amikhez kaptam hozzátartozó könyvjelzőket is, és egy ajándék falinaptárat. :)
Az Ad Astránál láttam Hannu Rajaniemit, aki egy átkozott jóképű, pimaszul fiatal finn író, és nemrég jött ki tőle a Kvantumtolvaj és a Fraktálherceg. Nem dedikáltattam, de figyeltem a sort, jó hosszúra dagadt! :) Közben Jeffivel, Abstractelffel, Gabye-val, Sisterrel, Nitával múlattam az időt, de találkoztam Ciccnyoggal, Papirzsepivel, Fummie-val, Szirmocskával, Sicc-cel, Chrissel, Rebellel, Kerry4everrel, Hisztis Manóval, Veronnal, Andalgociával, Bencével, immával, Why Dobozzal és Lobóval is. :)  
Aláfirkantás, nekem, Csernustól.
Sisterrel felfedeztük magunknak a D-pavilont, és a gyerekkönyveket, és a francia részleget is, megbeszéltük ismét Michel Houellebecq fonetikájának problematikáját :D, aztán kézműves fagyit nyaltunk a fűben ücsörögve, és jót beszélgettünk – irtó meleg volt, kicsit meg is pirult az arcom… de biztos nem annyira, mint amikor Csernus dokihoz mentem dedikáltatni az egyik, még nem aláfirkált kötetét… Épp akkor értem oda, amikor ő is, így hamar sorra is kerültem, harmadikként. Kockás ingben, frissen, mosolygósan állt ott, én meg csak pirultam, és hát igen, a magam módján megvallottam neki az évek óta tartó „szerelmemet”, vagyis, hogy mennyire szeretem amit ír, gondol, mond, és hogy milyen sokat segített nekem az életemben… Nagyon közvetlen volt, kedves, és látszott rajta úgy érzem, hogy igazán hálás a szavaimért. Örülök, hogy végre személyesen beszélhettem vele, és ez is az ő érdeme, hogy oda mertem menni hozzá, a néhány évvel ezelőtti izzadós, görcsös, szorongó énemhez képest, aki már attól megijedt, hogy feléje fordult a doki egy előadása közben....  Levakarhatatlan vigyor ült az arcomon. :)

A szabadban moly-találka is volt, sokan összejöttünk, de hamar klikkesedtünk is, egy kisebb csapatunk a füvön „piknikezett”, és megpróbáltunk bezsúfolni utólag lemázsált 9 kiló könyvet Jeffi hátizsákjába (Gabye-é az érdem, hogy sikerült), könyveket szidtunk és dicsértünk, és persze mindenki beszámolt, mit vett. :)

Könyvkupac, molyos, és egyéb könyvjelzők, és a jelvénykék. Kattintásra megnő.

Az egész nap nagyon jól sikerült, Csernus Imrén kívül láttam még Csukás Istvánt, Vámos Miklóst, Marék Veronikát, Varró Danit is. :)

Összességében, a beszerzett drágaságok:
  • Chris Howard: Gyökértelen (reci)
  • Greg Egan: Diaszpóra (-30%)
  • Lauren Beukes: Moxyland (-30%)
  • Jasper Fforde: A Jane Eyre eset (-30%)
  • Nevada Barr: 13 ½ (-30%)
  • Plusz egy könyv, amit egyenlőre nem írok ide, mert lehet, hogy ajándék lesz belőle, de egyébként nekem is ajándékba járt másik kettő mellé (2+1 akció)
  • Harry Benjamin: Tökéletes látás szemüveg nélkül (Izoldától 700 Ft, kipróbáljuk, hátha működik – hallottam róla nagyon pozitívakat, csak kitartónak kell lenni a gyakorlatokkal)
  • David A. Kessler: Muszáj annyit enni? (-20%)


Ezeken kívül 4 moly kitűző (2 persze Miamonáé), egy 20%-os Libri kupon, pár könyvajánlós újság, és cirka 30 könyvjelző (Miamona segítsége ismét szükségeltetik az elhasználásukhoz! :)).

A teljes készlet, könyvjelzőstül, magazinostól. Kattintásra megnő.

A könyvekhez passzoló könyvjelzők sora. Kattintásra megnő.

És egy újabb elrendezés, mert nehéz betelni velük. :) Kattintásra megnő.

Csodás, nyáriasan tavaszi, könyves nap volt, megérte elmenni, örültem mindenkinek, akivel találkoztam, remélem nem hagytam ki senkit! Jövőre veletek ugyanitt (csak persze előbb Könyvhét a nyáron, aztán Molyszülinap…stb. :))! :)

11 megjegyzés:

  1. Rám számíthatsz bármiben (de főleg ebben) hisz tudod... :D Csernussal nem fotózkodtál? Óóóó, pedig egész nap arra vártam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy nem voltál, együtt barangolhattunk volna... voltak francia mesekönyvek is! :)
      Áá, nem akartam én vele fotózkodni, az nem illik az egészhez, komolytalannak éreztem volna vele. Meg amúgy se raktam volna ki ide. :)

      Törlés
    2. Na fussunk neki még egyszer... :D

      Én tavaly voltam. Nem voltak idén jó előadások. Engem főleg azok érdekeltek volna, illetve lehet, hogy voltak, csak olyanokkal, akikről semmit nem tudok. És mivel neked szombat volt a nagy nap, én meg ma semmiképp nem tudtam volna menni... :) A nagyon szigorú könyvstopp miatt meg szerintem jobb, hogy nem fájdítottam a szívemet és csorgattam a nyálamat feleslegesen... Most így 1-1, jövőre talán összejön az együtt menés :D

      Törlés
    3. A könyvjelzővadászat is jó azért :) Szavadon foglak jövőre! ;)

      Törlés
  2. ó, hát mégiscsak elengedett Amadea Morevna nélkül?:( :D
    nagyon jó kis kupac.:)) a diaszpórára kíváncsi leszek, mit fogsz majd írni róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már van Morevnám, tavaly vettem (sajnos teljes áron) :)) De még mindig érdekel a Valente mesekönyv is, csak lehet, hogy inkább angolul olvasnám el a trilógiát :)
      Amadeára nem lehet panasz, sitty sutty betetetett mindent egy szatyorba, még jó, hogy a Harmóniát el is felejtettem hirtelen... :D

      Törlés
    2. ja, akkor jó. de jól tette.:))

      Törlés
  3. Én mondtam, hogy ha azt megveszi, a Tündérföldre, és erre is 30% kedvesség van!:)

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. A Valente kapcsán igen, a két Valentét lehetett egyszerre olcsóbban venni. Egyébként nekem fogalmam se volt eddig (nem figyeltem eléggé), hogy az új Valente nem Ad Astrás :)

      Törlés