2023. július 2., vasárnap

Június, a könyvvásárlás hónapja

Júniusban elszaladt velem a ló beszerzések terén, és majdhogynem megdupláztam az idei eddig számot... De azért az egész évet tekintve még mindig nem állok rosszul: összesen 19 darabra rúg a zsákmány eddig.
Nagyon szerettem volna eljutni a Könyvhétre, de most nem sikerült. Sajnos valahogy mindig olyan helyre teszik ezeket az eseményeket, hogy nehéz legyen összehozni. Egyébként jó lenne, ha a régi szokáshoz híven csütörtök REGGELTŐL tartana HÉTFŐ DÉLIG, mert akkor valahogy csak bele tudnék passzírozni valamit egy szabadnappal. Csütörtökön ahogy láttam, minden csak déltől, délutántól indult be, az meg nekem már nem volt jó. Bánatom olyan mértéket öltött, hogy fogtam magam, és a 21. Század Kiadót is, meg a Book24-et is kifosztottam online. ;) 

Szerzeményeim

- Janice Hallett: A színjáték - annyi jót hallottam a sztoriról, hogy mindenképp meg szeretném ismerni, és az Ink Black Heartből okulva, a formátum (levelek, emailek stb.) miatt inkább letettem arról, hogy ezt audiobookban hallgassam meg. Szóval helló, magyar papírpéldány! :D
- Sarah Winman: Csendélet - Winmantől nagyon szerettem a Bádogembert, erre a másik kötetére pedig már régóta ácsingóztam. A régebbi verziót vettem meg, nem a sárga újat. 
- Meg Mason: Bánat és öröm  - Aubert könyveire emlékeztet, érdekel. 
- Marie Aubert: Felnőtt emberek - az év egyik legjobb könyve volt, de saját példányom nem volt belőle, kell egy a polcra. 
- Marie Aubert: Ha történne valami - ahogy ebből is, ami a szerző novelláskötete. 
- Joanna Quinn: A bálnacsont színház - elcsábulás... de amikor megláttam ez mekkora egy monstrum, hát kissé bepánikoltam, lehet, hogy ilyen vastag kötetbe csak azután fogok bele, hogy a fiam felnőtt... (látva, hogy a Másodvirágzás is hónapokig tart...)
- Olga Ravn: Alkalmazottak - egy újabb Kapszula Könyvtár kötet, aminek nagyon érdekes témája van: "22. századi munkahelyregény" alcímmel 
- Giulia Caminito: A tó vize sohasem édes - némi olasz életérzés utánpótlás. 
- Valérie Perrin: A vasárnap koldusai - az utolsó beszerzés kakukktojás, mert nem a könyvheti szédelgéskor szereztem be, hanem pár napja molyon vettem meg használtan. 

Színharmónia.

Ami az olvasást illeti, 6 könyvet fejeztem be, ebből 3 hangoskönyv volt, 3 pedig mese. Sajnos ebből is látszik megint, mennyire nem tudtam leülve belemélyedni a könyveimbe. A Másodvirágzással haladgattam, de röhej, hogy júniusban sem sikerült befejeznem, és még most is 30% van vissza. Júliusban már csak sikerül. Irigykedve nézem, amikor mások olvasós hétvégét tartanak, meg darálják a 100 oldalakat egy-egy délután. Keresem azt az anonim könyvoholista klubot, ahol fellow, anyukává lett könyvmolyok elmesélik, hogy vészelik át ezeket az éveket a korábbi megszokott mennyiségű és minőségű olvasás nélkül?!  
A júniusi hangoskönyvekről egy zanzaposztban fogok még beszámolni, nem egyenként. Szeretném már végre behozni, és nem csak tolni itt magam előtt ezeket a lemaradásokat. 

Posztok: az előző hónapokhoz hasonlóan a vérszegény 3 poszt jött össze júniusban is. 

Júliusi aprótervek: 
- Má-sod-vi-rág-zást végre befejezni, és lehetőleg írni is róla, nem 2-3-4 hét múlva. 
- a szabadban olvasni kicsit (without megkukulás)
- legalább egyetlen polchoz eljutni átrendezni, lepakolni... 
- a félévi könyves zárást megírni, hogy ne csússzon augusztusra
- vcs-s könyvekkel haladni tovább a listáról! 
Egyéb olvasmányterveket nem írok most fel, és szerintem a nyári tervek is kimaradnak, de olvasni azért mindig fogok éppen valamit. ;) 

A többiek júniusa: 4 megjegyzés:

 1. Szép kupac - több is érdekel belőle, A vasárnap koldusait épp a hétvégén fejeztem be - ajánlom, ha tetszik amúgy a Másodvirágzás, mert rövidebb, de hasonló a szerkezete, témái.
  Marie Aubert gyöngyszem - remélem még hoz tőle a Scolar mást is! :)
  Kíváncsi vagyok A bálnacsont színházra, de várok vele néhányt véleményt, na meg van is mit olvasnom a könyvtárból :D
  A Csendélet nálam is itt figyel (könyvtári) - nyári olvasmánynak terveztem, bár Kata félbehagyása most kicsit visszavett a kedvemből XD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Igen, láttam, hogy épp elolvastad A vasárnap koldusait! :) Tetszik a Másodvirágzás, persze, kíváncsi leszek erre is. ;)
   Marie Aubert ♥
   Valamiért azt hittem már a Bálnacsontot is olvastad, de akkor rosszul emlékeztem.
   Csendélet - hát igen, és a Reading Listet is félbehagyta Kata, azt pont olvasom. :D :D Ajaj!

   Törlés
 2. Sajnos a szülőség lottó. Van gyerek, aki mellett lehet olvasni és van, aki mellett képtelenség. Kitartást :)

  VálaszTörlés