2023. június 16., péntek

Május 2023

Forrás.
Naggggyon optimista voltam az idei tavaszi tervek összeírásakor, és fogalmam sem volt, hogy a májusom mennyire nem az olvasásról fog szólni, arról meg főleg nem, hogy a listán lévő tételeket pipálgassam. *sigh* Ettől persze még lehetséges, hogy pár nap múlva fogom magam, és újabb nagyon optimista listát gyártok, csak ezúttal nyárra. ;)

De egyelőre maradjunk a nem túlságosan "olvasós" május összegzésénél. Májusban 6 könyvet fejeztem be, de ebből 4 mesekönyv volt. Az egyik mesekönyv benne volt az idei várólista csökkentős válogatásban is, így már csak kettő hiányzik a teljesítéshez! :) 
A Black Rabbit Hall és a Gyermekmentő kézikönyv került sorra "rendes" könyvként, előbbiről már írtam, utóbbiról még nem sikerült, de pár mondatot mindenképp szeretnék majd összehozni róla. A BRH a tipikus ódon házas könyvek közé tartozik, de végső soron nem húzott be annyira, úgyhogy sajnos igazán jó olvasmányom nem volt a hónapban. 

Igazam lett a Másodvirágzással kapcsolatban, hogy bizony júniusig sem sikerült befejezni (a július is most optimista gondolatcél, mert még mindig a felénél vagyok csak a téglának). Ez a hosszú könyvek veszélye nálam mindig fennáll, 3 rövidebb kötetet biztos hamarabb elolvasok... De a haladás nehézkességét félretéve, az év egyik legjobb könyve lesz, az biztos! ♥ A külső körülmények nem hagynak belemélyedni, vagy egyszerűen nem marad agykapacitásom rá, de imádom a stílusát, a meséjét... Amikor pedig egy kicsit is sikerült belefeledkeznem jobban, hát úgy megütött, hogy le kellett tennem. Nagyon felkavaró részhez értem benne, nem is tudom mikor volt utoljára olyan élményem, hogy időt kellett hagynom magamnak megemészteni, ami a történetben zajlik.
Igyekszem a végére érni lassan, mert nem jó ennyire elhúzni, és borzasztó kíváncsi vagyok erre az Amélie Poulain-szerű Violette-re, és a körülötte levő összes csudabogárra. :) 

Két új könyvem lett májusban, mindkettő ajándék volt. :) 

- Mészöly Ágnes: Megrajzolt gyilkosságok - A Rókabérc, haláltúra szuper olvasmányélmény volt idén, egy igazi remek whodunit, csak echte magyar környezetben. A férjem vette meg a folytatását nekem. 
- Rigó Béla: A Mézga család - A Poket egyik új kiadványa, illusztrációkkal. Ezt Nikinek köszönöm! 

A blog kicsit kókadozott továbbra is, 3 bejegyzés született, amiből egy az áprilisi zárás volt, kettő pedig könyvajánló, még az áprilisi olvasásokról. Most is két könyves poszttal vagyok lemaradva sajnos, de ahogy sikerül ihletet ÉS időt is szerválni, hozom őket. :D 

Júniusnak már eltelt a fele is, úgyhogy okafogyottnak érzem a tervezést, tényleg csak annyit szeretnék, hogy befejezzem a Másodvirágzást, néhány nyugis olvasós óra alatt. :) 

A többiek májusa: 

Forrás.

5 megjegyzés:

  1. Na jó, most teljesen meggyőztél, hogy el kell olvasnom a Másodvirágzást. Eddig hezitáltam, de olyan jókat írsz róla, hogy repült a kívánságlistámra. :)

    VálaszTörlés
  2. Benned reménykedtem, hogy nem fog tetszeni a Másodvirágzás. Már többször is hasonló volt a véleményünk "hájpolt" könyveknél, amik mégsem tetszettek, de ezúttal kb. egyedül vagyok a véleményemmel. Az elején még nekem is tetszett, a felére már minden bajom volt tőle, a végére szabályosan meggyűlöltem.
    Félre ne érts, nem baj ám, ha neked tetszik. :)))

    VálaszTörlés
  3. Ez a két komment egymás után! :D ...
    Ildikó, örülök, hogy meggyőztelek, szerintem neked is tetszeni fog!
    Bea, na pont attól félek az elhúzott olvasással nehogy véletlen a végére változzon a véleményem. De az a rész, ami úgy nyomott hagyott, talán már eldöntötte a kérdést. :')
    Most már szeretném gyorsan befejezni!

    VálaszTörlés
  4. Nekem nem a lassú olvasás miatt változott meg a véleményem, nagyon is gyorsan haladtam vele, mert tényleg olvasmányos, de ahhoz, hogy kifejtsem, spoileresnek kellene lennem. Ha kiovastad, talán nézd meg, mit írtam GR-en a könyvről, ott írtam pár dolgot "rejtélyesen", hogy ne legyen túl spoileres.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp meg fogom nézni, amint végeztem, és visszatérünk rá! :)

      Törlés